13 Eylül 2016

Bayram sofranız için Etli Bulgur Pilavı!

Her ay hazırladığı bulgurlu yemek tarifleriyle sofralarda lezzet şöleni yaşatan Duru Bulgur’dan  lezzet tutkunlarına bayram sofralarını şölene çevirecek Etli Bulgur Pilavı !

Etli Bulgur Pilavı, Kurban Bayramı’nda hem kurban etlerini değerlendirebileceğiniz, hem de sofralarınızda lezzet şöleni yaşatacak geleneksel bir yemeğimiz. Duru Bulgur’un taş değirmenden gelen özel lezzeti Başbaşı Bulguru ile hazırlayacağınız Etli Bulgur Pilavı ile bayram sofralarınızı ziyafete dönüştürebilirsiniz.  


Duru Bulgur




Taş değirmende doğal yollardan buğdayın kırılmadan, kabuğunun soyularak üretilen besleyici ve vitamin deposu Başbaşı Bulgur ile  yapacağınız bayram sofralarına özel Etli Bulgur Pilavının tarifi ise şöyle:

İÇİNDEKİLER

Hazırlama süresi 15 dakika/Pişirme süresi 15 dakika
Malzemeler (4 Kişilik)
1 su Bardağı (160 gram) Duru Başbaşı Bulgur  
1 yemek kaşığı (7 gram) Zeytinyağı
4 adet (20 gram) Kuru Erik (Küp küp doğranmış)
6 adet (30 gram) Arpacık Soğan
100 gram Yağsız Kuru Kuşbaşı et (Yarı haşlanmış kuzu eti)
¼ adet (13 gram) Kırmızı Kapya Biber (Küp küp doğranmış)
1 tatlı kaşığı (10 gram) Tereyağı
1 çay kaşığı (2,5 gram) Tuz
2 su bardağı (360 gram)  Kaynar Su

Duru Bulgur


HAZIRLANIŞI
Yayvan bir tencereye zeytinyağı ve tereyağını koyun. Eriyince arpacık soğanları ilave edin. Kısık ateşte 1-2 dakika çevirin. Üzerine küp küp doğranan kırmızı kapya biberleri ilave edin. Yarı haşlanmış etleri ekleyerek 2 dakika kavurun. Küp küp doğranan kuru erikleri ilave edin. Ardından Duru Başbaşı Bulgur, tuz ve kaynar suyu bekletmeden ekleyin. (Duru Başbaşı Bulgurunuzu yıkamayın,suda bekletmeyin) İsteğe göre karabiber ilave edilebilir. Kısık ateşte 15 dakika bulgurlar göz göz olana kadar pişmeye bırakın. Etli Bulgur pilavınızı 20 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Duru Bulgur ile yapılmış birbirinden lezzetli ve pratik yemek tarifleri için ; www.durulezzetler.com
Duru Bulgur ürünleri için ayrıntılı bilgi almak ve online satın almak için;  www.durupazar.com

Adreslerini ziyaret edebilirsiniz. 


*Basın Bültenidir.

14 yorum:

  1. Nasıl güzel görünüyor.. Canım çekti vallahi. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Etle çok aram olmasa da bulgur pilavını çok severim :) Mutlu bayramlar İrem Hanım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gözdeninbloggünlüğü teşekkür ederim canım sana da 😊

      Sil
  3. Ne de çok severim süper tarif :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @yelizinkeşifleri evet ben de seviyorum :-))

      Sil
  4. Ellerinize saglik benim de canim cekti dogrusu mutlu bayramlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @deneyenbayan teşekkürler biraz geç cevap verebildim ama :-))

      Sil
  5. Bulguru çok seviyorum. Cok güzel bir tarif eline saglik :)

    YanıtlaSil
  6. Bunsaatte görmem hiç iyi olmadı 🙈

    YanıtlaSil
  7. Bulgur da Duru markasını çok beğeniyorum yıllardır da kullanırım teşekkürler tarif de süper:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @örgüçantam rica ederim beğenmenize sevindim .-))

      Sil