20 Eylül 2021

Hada Labo Tokyo ürün incelemesi..

Bir süredir Gratis'e gelen Japon markası Hada Labo Tokto ürünlerini takipteydim Özellikle bir kaç arkadaşım da yazınca ilgim iyice arttı. Ben tonik ve kırışıklık karşıtı bakım kremini alıp denemeyi düşünürken Gratis bu ürünlerin olduğu bir paket yolladı, ben de incelemeye onlardan başlıyorum. 



Öncelikle bir Japon markası ve benim daha önce denediğim Japon cilt bakımı ürünleri gerçekten hem uygun fiyatlı hem de oldukça başarılıydı. Özellikle tonikleri çok beğenmiştim.  Çoğu marka gibi su kıvamında değil de jel yapıda oluyor Japon tonikleri ve nemlendirme ve nem tutma açısından da oldukça başarılılar. 


Daha önce denediğim ve memnun kaldığım Japon markası Miniso'dan bahsetmiştim. Ürünler oldukça uygun fiyatlı diye bir ön yargı vardı mesela bu marka da ilk geldiğinde nispeten oldukça uygun fiyatlıydı. Tabi şimdi fiyatlar arttı indirimde almak lazım. 


Hemen ürünlere teker teker bakalım. 
Önce temizleme kreminden başlayayım. Bu krem temizleyici başka bir Japon markası olan Shiseido krem köpük temizleyicinin çok benzeri bence. Temizlemesi, benim yağlıya dönük karma cildimde bıraktığı yumuşak his, cildi asla kuru bırakmaması o kadar çok benziyor ki ben de ilk kullandığımda şaşırdım açıkçası. 150 ml.'lik boyutu ve minik minik kullanmanın yetmesi ile uzun süre gidecek bir ürün. Henüz fiyatı da 100 TL. olmamış, indirim dönemine denk getirip çok uyguna alınabilir ve bence çok kuru ciltler hariç diğer cilt tipleri kullanabilir. 
Gelelim hakkında oldukça değişik ve karşıt fikirler olan Hada Labo Tokyo toniğe. Toniğin içinde hyaluronik asit var daha doğrusu bu serinin hepsinde süper hyaluronik asit bulunuyor. Ama tonik veya temizleyici ürünler içinde bulunan hyaluronik asit çok etkili olur mu bilemedim. Veya bir toniğin kırışıklık karşıtı olması ne kadar güvenilir ya da etkilidir tartışılır. Ama içeriğinde hyaluronik asit bulunan kırışıklık karşıtı serum ve kremleri yine böyle ek ürünlerle takviye etmek bence önemli çünkü içerik etkisi kesilmeden devam edecektir. Ama tek başına temizleyici veya toniği kullanıp a bu işe yaramadı kötüymüş demek kesinlikle doğru değil. 
Tonik klasik benim sevdiğim gibi jel kıvamında değil o nedenle elle değil de pamukla uygulamak daha uygun. Ama netteki ve instadaki bazı yorumlar gibi tamamen su kıvamlı da değil. Ciltte yumuşak ve nemli bir his bırakıyor ve üzerine sürülen kremin nemini güzel tutuyor. Baz olarak da kullanılır demiş ama bence pek uygun değil, üzerine başka krem sürmeden direkt tonik  üzerine makyaj uygulamak bence hiç doğru değil zaten. 
Klasik sıralamada cilt temizliği tonik ve krem olarak kullanmak lazım bence. Ben toniğin nem tutmasını oldukça başarılı bulum. O nedenle indirimde alabilirim bu toniği.


Göz kremine gelince gündüz ve gece kullanılabilen kremin içeriğinde yine süper hyaluronik asit, retinol ve kolajen bulunuyor. Yapısı çok ince, bu içeriklere rağmen bir olgun cilt kremi değil. İlk kırışıkların engellenmesi, hafif bir göz altı kuruluğu sorunlarına ise kesinlikle çözüm olacaktır. 


Bu krem temizleyicinin içeriği.


Bu da toniğin içeriği.

Benim buradaki favorilerim krem temizleyici ve tonik oldu. İkisini de bitince yeniden alacağım. Yanlarına bir de denemek istediğim kırışıklık karşıtı serum ve gündüz-gece kremini de ekleyeceğim. Sizin Hada Labo Tokyo ürünlerinden denedikleriniz var mı yorumlarınızı bekliyorum.
Sevgiler..



 

10 yorum:

  1. ben de tonik ve göz çevresi kreminden hatta bir de jel gibi bir kıvamda olan nemlendirici kremden de kullandım. oldukça da sevdim karma-yağlı cildime yeterli gelmişti. şu an kullandıklarım bitince ve indirimde yakalarsam yeniden alırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ebrudüvenci ben de elimdekiler bitince yeni toniğini alacağım...

      Sil
  2. Teşekkürler bilgiler için.

    YanıtlaSil
  3. gratis her yerde yol üstünde var, gidip bakmalı piki, indirim pikiki :) miniso, shiseido, ne güzel bunlar da :)

    YanıtlaSil
  4. İlk geldiğinden beri takipte olduğum bir seri. Toniğin fiyatı o kadar hızlı yükseldi ki, yorumları da görünce almamayı tercih ettim. Kremini kullandım çok beğendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @blogluyorum ben de yeni toniği almak istiyorum ama fiyat çok artmış dediğin gibi maalesef :-((

      Sil
  5. Japon ürünü hiç denemedim. Oğlum kore maskeleri almıştı onlari da denemedim duruyor daha 🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @derya uzak doğu ürünleri çok başarılı gerçekten...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...