6 Kasım 2020

Renkli Nemlendirici Dosyası..

Bugün #birürünüçyorum ekibi olarak renkli nemlendirici dosyası açıyoruz. Renkli nemlendiriciler hakkında bilgi verip yanında BB, CC kremlerde biraz bahsedip kendi tecrübelerimizi ve ürünleri nasıl kullandığımızı anlatacağız. 


 Öncelikle renkli nemlendirici nedir ile başlayalım.  Cilde nem verirken hafif de bir renk veren genelde SPF de içeren ama kapatıcılığı fazla olmayan kremlerdir. Yapısı incedir yüzde ağırlık yaratmaz o nedenle genelde herkes tarafından rahatça kullanılabilir. Bazı kremlerde 3-5 renk seçeneği olmakla birlikte genelde tek renk seçeneği bulunur. Bu herkese uymaz gibi görünse de çoğu zaman krem sürüldüğü an cildin rengini alır. Tabi böyle olmayanlar ve oksitlenen kremler de vardır. 


Loreal'in Bonjur nudista kremleri bu bir kaç renk seçeneği olan ve hafif de bir kapatıcılığı olan kremlere bir örnektir. La Roche Posay ve Avene'nin 50 SPF içeren renkli güneş koruyucuları ise tek renk seçeneği olan ve o renk de yüzünüzde oksitlenen kremlere örnektir. O yüzden bu 2 kremin renksiz olanını özellikle denizde kullanmakla birlikte renklisini şehir içinde sürmemeyi tercih ediyorum çünkü rengi aşırı koyu ve pembeye kaçıyor. 



Son zamanlarda ben Bonjuor Nudistayı glow cherie ile karıştırarak kullanmayı tercih ediyorum. Daha hoş ve hafif de bir parlak görüntü oluyor. Her ne kadar  bu kremler nemlendirici olarak geçse de ben bunları tek başına yeterli görmüyorum. Altına mutlaka bir nemlendirici sürerek kullanmayı tercih ediyorum. 


Severek kullandığım ve tek başına da gerekirse kullanılabilecek 3 ürün ise darphin intral, farmasi beFit ve Herbal Science CC krem.  Bu kremlere Farmasi renkli nemlendirici hariç hepsinde SPF'de bulunuyor. Özellikle ince tek bir krem süreyim, hem cildime nem versin hem güneşten korusun hem de hafif renk versin diyenler için Darphin intral 50 SPF krem öneriyorum. Bu kremin yazısını detaylıca okumak için buraya tıklayabilirsiniz. 


Hemen bazı kremlerin renklerine de bakalım. Yukarıdan aşağı doğru, Loreal Nudista, Darphin intral, Farmasi befit Loreal Glow cherie, Herbal Science CC krem ve en sondaki de CC blur diye geçen ama aslında gözenek gizleyici bir baz olan Kiko. 


Favoriler. Bunların hepsinin rengi benim cildimle tam bütünleştiği, gün için oksitlenme yapmadığı, altına nemlendirici sürmeden de hafif de olsa nem verdiği için tercih sebebi oluyor. Aslında yaz-kış fondöten kullanmayı tercih ederim ama arada hadi hafif bir şey olsun dersem de bunları seçerim. 


Bu da Avene 50 SPF renkli güneş kremi, daha ilk anda bile çok koyu ve bana göre pembe alt tonu çok fazla. Bir de cildime sürünce iyice koyulaşıyor. Yani bu tarz bir renkli nemlendirici/güneş kremini tercih etmek için çok koyu tenli olmak bile yeterli değil bence. Her halükarda oksitlenip ciltten farklı bir renkte duracaktır. 


Renkli nemlendiricileri cildinde ağırlık istemeden hafif bir makyaj yapmış gibi durmak isteyenler, yaz aylarında fondötenin ağırlığından kaçanlar, cildim nemli olsun hem de güneşten korunsun diyenler tercih edebilir. 
BB ve CC kremler ise hem daha kapatıcı özellik taşıyor hem de içeriğinde nemlendirici ve  anti aging içerikler bulunabiliyor. Burada seçeceğiniz BB veya CC kreme bağlı tabi. Yine fondöten kadar ağır bir ürün kullanmadan hafif bir kapatıcılık ve doğal bir makyaj tercih edenlerin seçeneği de BB ve CC kremler olabilir. Bir de çok eski olmakla birlikte BB ve CC krem seçenekleri için şöyle bir yazım var okumak isteseniz buraya tıklayabilirsiniz. 

Benim cildime ağır gelmeyen ürünler olduğu için yoğun kapatıcılık ve makyaj istemediğim günlerde tercih edebileceğim ürünler bunlar. Kuru ciltler ve hassas ciltler için renkli nemlendirici, BB ve CC rem yorumlarını ise Nilgün ve Gül'ün yazılarından okuyabilirsiniz. Benim #birürünüçyorum yazılarım için ise buraya tıklayabiilirsiniz.
Sevgiler..







12 yorum:

  1. Darphin konusunda fikirlerimiz ortak. Farmasi'yi deneyeyim merak ettim. Ben Nudista konusunda yorumlarımı bloga yazdım ve bu kremi hayatımdan çıkardım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nily loreal konusundaki fikirlerimi biliyorsun ben de yavaş yavaş çıkartacağım sanırım :-))

      Sil
  2. Renkli güneş koruyucuların cogu nedense köyü oluyor. O yüzden tercih etmiyorum ben de. Darphin rengiyle ve koruyuculuğuyla favorim olxj ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @buralıolmayan evet hiç oksitlenmemesi ve nem vermesi gayet iyi...:-))

      Sil
  3. Yaşla birlikte ciltte lekelenmelerin artınca ben de kullanmaya başladım bu tarz kremlerden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @adadenizi evet güneş koruma faktörlü bir krem mutlaka şart...

      Sil
  4. Avene güneş kremi rengi çok koyuymuş. Ben başka bir markanın renkli güneş kremini kullanıyorum tenime uyuyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @lerzankara tenine uyuyor ve oksitlenmiyorsa süper içindeki yüksek spfden dolayı çoğu mutlaka oksitleniyor çünkü :-)

      Sil
  5. nemlendiriciler oh kışlık pekuu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @deeptone yaz kış mutlaka spf içeren bir nenlendirici diyoruz :-))

      Sil
  6. Kıs aylarında renkli nemlendirici kullanıyorum bazen rengim soluk olunca 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @derya evet renk dengelemek için ideal .-))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...