7 Ekim 2020

Neutrogena Soothing Clear

Bu haftaki #cildinegöreseç yazılarında yakın zamanda çıkan ve popüler olan Neutrogena zerdeçal içeren Soothing Clear serisini ele alacağız. Bu seri özellikle yağlıya dönük ve sivilceye meyilli ciltlere öneriliyor. Ayrıca zerdeçalın antioksidan özelliği de yatıştırıcı ve kırışıklık önleyici olarak kullanılmış bu seride. Şimdi ürünlere tek tek bakalım. 



Öncelikle zerdeçal cilde çok iyi gelen bir içerik. Hem sivilcelere ve siyah noktalara iyi geliyor, hem temizleyici hem yatıştırıcı hem de kırışıklıklara iyi geliyor. Zerdeçallı maskelerin cildi aydınlatıcı özelliği de bulunuyor. 

 

Zerdeçalın etkilerinden tek tek bahsetmek gerekirse, cildin elastikiyetini koruyor, tahriş olmuş cildi yatıştırıyor, yanık ve yaraların iyileşmesine yardımcı oluyor, cilde aydınlık bir görünüm veriyor, içerdiği antioksidanlarla ince çizgi ve kırışıklık oluşumunu önlüyor, cilt tonunun eşitlenmesine destek oluyor ve  cilt lekelerini ve sivilceleri gidermede etkili oluyor.
Burada beni en çok ilgilendiren kısmı çizgi oluşumunu engellemesi ve cilde aydınlık bir görünüm vermesi. Ama daha çok sivilceye meyilli yani genç ciltler sivilce ve siyah noktalara iyi gelme özelliği ile ilgilenecektir. 
Seride 4 ürün var. Makyaj çıkartmak için misel jel, temizlemek için köpük, nem vermek için sprey tonik ve yağlandırmadan nemlendirmek için de krem. 


Ben serinin yüz bakım spreyi ve temizleme köpüğünü seri ilk çıktığında daha raflarda ilk gördüğümde almıştım. Özellikle her gördüğüm nem spreyini denemesem olmaz biliyorsunuz.  Köpüğü ve nem spreyini çok beğendim o nedenle spreyi bir de yedeklemiştim. 
Neyse köpük oldukça hafif, yine hafif bir bitkisel kokusu var. Bu arada böyle kokulardan hoşlanmayanlara önce bir bakın derim. Ben sabah kalkınca yüzümü bu köpük ile yıkayıp bakım spreyi ile hem nem verip hem de canlandırıyorum. Cildime verdiği yumuşak ve temiz his hoşuma gidiyor. Uzun süredir kullandığım bu iki ürün cildimde hiç bir aksi tesir yaratmadı. Nem vermesi iyi, cildi canlandırması da iyi tabi öyle bariz bir sivilcem olmadığı için o konuda test edemiyorum. 


Daha sonra gelen misel temizleme jeli ve yağsız nemlendiriciyi de 2 haftadır kullanıyorum. 
Ben jeli önce temizleme jeli gibi düşünmüştüm ama değilmiş, krem gibi direk cilde pamukla uygulanıyor. Bu açıdan benim sevdiğim tarz bir ürün, makyaj temizleme sütünü de makyajın kabasını almak için kullanırım, bunu da aynı o şekilde kullanıyorum. 
Temizlemesi fena değil ama üzerinden başka bir misel su ile geçmek gerekiyor bana kalırsa, tam olarak temizlemiyor tabi temizleme işlemini iki defa yaparsanız o ayrı.


Aslında ilginç ve güzel bir ürün bence. Sürekli makyaj temizleme sütü veya misel su kullanmak istemeyenlere iyi bir alternatif olmuş. İçeriğinde mineral yağ, sülfat ve silikon olmaması da süper tabi. 



Şu köpüğü de çok sevdim. Ama bunu genelde makyajımı temizlemek için jelden sonra değil de sabah cildimi arındırmak için kullanıyorum. Çok hafif ve nazikçe temizleyen cildi yormayan kurutmayan bir köpük temizleyici olmuş. O nedenle sabah cildimi arındırmak için kullanmayı tercih ettim. 



Bu da yağsız nemlendirici krem, benim cildime iyi geldi ama gece yatarken veya cildiniz ekstra bir nem istiyorsa yetmeyecektir. Ben eve gelip cildimi makyajdan temizledikten sonra kullanıyorum bunu. Gece yatana kadar cildimi gayet güzel nemli tutuyor. Gün içinde hafif bir krem arayışı içinde olanlar için çok iyi olmuş bence.


Sonlara doğru yer alan parfüm zerdeçalın kendi kokusu zaten, beni rahatsız etmiyor ama koku açısından hassas olanların bakması lazım buna da almadan.


Ürünlerin miktarları ve içerikleri fena değil bana göre ama işte o parfüm de olmasaymış iyiymiş.


Bu da bakım spreyinin içeriği.


Temizleme köpüğünün içeriği.

Ben genel olarak seriyi sevdim. Tabi bunda cildimin yağlıya dönük karma olmasının ve ürünlerin cildimle çok iyi anlaşmasının da büyük rolü var.  Ürünleri içerisinden favorim tabi ki nemlendirici bakım spreyi oldu. Diğerlerini de oldukça sevdim. Misellar temizleme jelini bir alternatif olarak almaya devam ederim. Yağsız nemlendirici bu grup içinde tekrar almayacağım tek ürün oldu. Daha genç ve benim cildime göre daha yağlı ciltler onu da çok sevecektir. Şimdi bakalım hassas ve kuru cilde sahip Nilgün ve alerjik bir cilde sahip Gül'ün yorumları nasıl olmuş bu konuda. Benim bütün #birürünüçyorum yazılarım için buraya tıklayabilirsiniz. 
Sevgiler..

20 yorum:

  1. Sıcak günlerde kullandım ama kışın asla yeterli gelmez benim cildime. Buna karşılık hassasiyet yaratmamasını sevdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nily soğuklarda bana bile yetmez bence :-))

      Sil
  2. Senin de yazdığın gibi genç ciltler sevecektir bu seriyi ;)

    YanıtlaSil
  3. One of my fav brands )     

    YanıtlaSil
  4. Neutrogena Soothing Clear serisi zerdeçallı olduğu için ilgimi çekti, denemek lazım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gülözdemir cilde iyi geliyor gerçekten :-)

      Sil
  5. Çok ilgi çekici ürünler yaa.. Aşırı nmerak ettim :) Ama cilt tipime uymuyor işte:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @esrayıldız belki nem spreyi sadece :-))

      Sil
  6. Seriyi merak ediyorum, ihtiyacım olduğunda alıp deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @esratakım karma ciltliysen çok seveceksin :-))

      Sil
  7. Nem spreyi ve nemlendirici merak ettiğim ürünlerden😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @makyajlıkareler sprey harika zaten :-))

      Sil
  8. oooooo iyimiş bu seri pek çekici duruyooo :)

    YanıtlaSil
  9. Farklı ürünlerini kullandığım bir marka. Seviyorum genelde.

    YanıtlaSil
  10. Neutrogenanın bu serisini denemedim. Bu ara balea ürünlerine taktım dm in.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @derya ah balea burada da olsa keşke :-)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...