23 Kasım 2020

Revlon Candid Serisi incelemesi..

Uzun zamandır Watsons'da satılan Revlon markasından hiç bir şey alıp denemiyordum.  Fondöten, kapatıcı ve pudradan oluşan Candid serisi ilgimi önce raflara ilk geldiğinde çekti, daha sonra da yabancı youtberlar deneyip güzel bulunca artık denemem şart oldu. Ama fiyatları nedeni ile hemen alamadım. Sonra indirim konusunda Watsons çalışanları yanlış bilgi verdi falan meyse sonuç olarak fondöteni 29.90 TL. kapatıcıyı da 24.90 TL. gibi bir fiyatla alabildim. 




Aslında pudrayı da istiyordum ama pudrayı bulduğum zaman indirimli değildi. O yüzden onu daha sonra bu fotoları çektikten sonra yani indirimli olarak buldum ve 30 TL.'ye aldım. Bu arada tabi fiyatlar değişmiş ve artmış. Şimdi bu fiyatları eder mi etmez mi göreceğiz. 


Önce kapatıcıdan başlayalım. Kapatıcının 18 değişik rengi var. Burada ise 3 renk var sadece. Öncelikle bu konu çok can sıkıcı. Bütün renkler olmasa bile en aşağı 9-10  renk gelmeli diye düşünüyorum. 


Bendeki rengi 015 light, bana bir tık açık gibi ama ben de göz altım fondötenime göre daha açık sevdiğimden özellikle bu rengi seçtim.  Aplikatörü oldukça büyük ama gelen ürün sadece tek bir göz altı için yeterli geliyor. İkinci kere batırıp, biraz daha ürün almanız gerekiyor.  Çabuk kurumuyor ama ürünün kendisi biraz kuru yapılı bence ve alta çok iyi nem istiyor. Dağılıp emildikten sonra çizgilere çok fazla dolma yapmıyor. Ama dediğim gibi alt zemin çok iyi nemli olacak ve en iyi uygulama aleti de nemli sünger. 


Kapatıcının vaatleri arasında antioxidan olması ve ekranlardan yayılan mavi ışığa karşı da koruyucu olması var. Bunu hiç bir ürün için gözle görünür şekilde test edilebileceğini sanmıyorum o nedenle bu vaadi geçiyoruz. Ama evet orta kapatıcı, ağır koku bulundurmayan ve göz altında pul pul durmayan bir kapatıcı bu. 



Fondötene gelirsek, evet 31 rengin 6 tanesi varmış burada ki çok az bana göre. Bendeki 350 numaralı natural tan rengi. Bana bir tık koyu, buff veya nude tonları daha iyi olurmuş ama dediğim gibi Watsons çalışanlarının bu üründeki indirimleri bana yanlış bilgilendirme yapması sonucu bu rengi aldım ben.  Neyse  belki başka bir tonu daha alırım. Çünkü 22 ml. 'lik ürün bir fondöten için çok az ve kolayca bitecek gibi. Ürün miktarının azlığı nedeni ile 80 TL. olan fiyatını çok yüksek buluyorum, indirimsiz alınmaz almayın. 



İçerik olarak fena değil. Kapatıcı gibi doğal bir görünüme ve orta kapatıcılığa sahip bir fondöten. Full coverage olsun istiyorsanız size göre değil. 


Üstteki fondöten, o kadar koyu durduğuna bakmayın yüzümde daha açık duruyor ve sırıtmıyor. 


Hatta ikisini karıştırıp da uyguladığım olabiliyor.  Yalnız benim dikkatimi şöyle bir şey çekti, fondöten bundan başka daha nemli ve ıslak yapıdaki bir kapatıcı ile beraber daha iyi sonuç veriyor.  Aynı şekilde kapatıcı da daha nemli bir fondöten üzerinde daha iyi duruyor.  Ama tuhaf bir şekilde ikisinin de üzerinde en iyi duran ve en iyi sonucu veren pudra yine kendi pudrası oldu. 


Ürünler çok kuru ciltlere göre değil, yağlı, yağlıdan karmaya dönük ciltliler çok sevecektir.

Pudra indirimsiz fiyatını hak ederken, (yine de indirim bekleyin tabi) fondöten ve kapatıcı için normal fiyatını kesinlikle uygun bulmuyorum. Fondöten hem az hem de piyasada daha uygun fiyatlı ve daha iyi fondötenler var. Aynı şey kapatıcı için de geçerli. Kapatıcı 10 ml. bu arada normal bir kapatıcı miktarı ama bence yine de fiyat fazla olmuş. Daha uygun fiyatlı Catrice'in, Essence'in, Flormar'ın çok iyi  kapatıcıları var mesela.  İndirimli fiyatları ile uygunlar ama denemek istiyorsanız alınabilirler.
Sevgiler..



16 yorum:

  1. Özellikle makyajseverlere senin bu karşılaştırmalı yayınların çok iyi oluyordur. Hele benim gibi iyi takip etmeyenler ürünün ederini öğreniyor en azından.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @adadenizi umarım işe yarıyordur ben zevkle yazıyorum çünkü :-))

      Sil
  2. Pudrayı çok merak ettim şu an güle güle kullan hepsini.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sevda teşekkürler. .-)) pudrası bitmiş olabilir ama benzer wetnwild aldım geçenlerde o da uygun fiyatlı..

      Sil
  3. Fondöten değil ama kapatici ilgimi çekti:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @pembedünyam kapatıcı tek başına da iyi bence..

      Sil
  4. light pale ve naturali not aldım thanx yuuu :)

    YanıtlaSil
  5. Pudrayı indirimde yakalayamamıştım, şimdi daha çok alasım geldi =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ilkeçevik :-)) ben çok takip ettim ve yakaladım...

      Sil
  6. Serinin pudrasını çok merak ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @evintekkızımona baya pahalı pudralarla yarışacak seviyede olmuş :))

      Sil
  7. Kuru ciltliyim bende. O zaman üzülerek gidiyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @esrayıldız alta bol nemlendirme ister kesinlikle :-))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...