11 Nisan 2019

Procsin Maske İncelemesi..

Procsin bir süredir adını baya sık duyduğumuz bir marka. Ben taa 5-6 yıl evvel blue anemon serisi ile tanışmıştım marka ile, o seri hala Watsons'da satılır. Son zamanlarda ürün yelpazesi oldukça genişlediği ve özellikle maskeler ile adını duyurmaya başladığı için ben de bu sefer maskeleri detaylı incelemek istedim blogda. 


Procsin'in en sevdiğim iki maskesi egg mask ve coconut mask yani yumurta ve hindistan cevizi maskesi. Diğer soyulan maskelerini ve özellikle siyah maskeyi sevmiyorum. Zaten artık asla glam glow haricinde soyulan maske kullanmıyorum. Hepsi istisnasız canımı acıtıyor. 


Bir de after mask olarak çıkan yani maske sonrası cildin yatışması ve varsa kızarıklıkların giderilmesi için düşünülmüş bir kremi var. Onu da bu yazıda mı incelesem ayrı mı yazsam bilemedim ama bu yazıda biraz bahsedeceğim. 


Önce yumurta maskesine bakalım. Maske detoks maskesi olarak tanımlanmış. Cildi kirden ve yağdan arındırıp, gözenekleri küçültmeyi vaat ediyor. Benim gözenek sorunum yok, zaten düzenli bakım yapıyorum o nedenle bu da ekstra bir adım oluyor benim için. Ama yağdan arındırma vaadini başarı ile yerine getiriyor. Bu konuda oldukça memnun kaldığım söyleyebilirim.  Yumurta maskesi dediğine bakmayın, hindistan cevizi maskesinden daha güzel kokuyor kesinlikle. 
Bu maskeyi uygularken gözenek bölgelerinize biraz daha yoğun sürerseniz daha bir fayda görürsünüz. 


Hindistan cevizli maske ise cildi ölü hücre ve lekelerden arındırmayı hedefliyor. Lekeler için sanırım oldukça uzun bir süre kullanılması lazım. Ama genel temizlik vermesi ildi arındırması açısından bu maske de fena değil. 


Yapısı çok hafif, 10-15 dakika falan tutuyorum ama silmeyip geri kalanını cildime yedirsem de olabilir sanki gibi geliyor bana. 


Sanırım nemlendirme özelliği de var biraz çünkü maskeden sonra cildim gergin gergin kalmıyor.



Yaptığınız her maske sonrasında ister Procsin ister başka bir kil maskesi olsun, sonrasında Procsin after mask jelini kullanabilirsiniz veya kendi nemlendiricinizi sürebilirsiniz. Bu ürün çok gerekli illa alınması gerek bir şey değil. Detaylı olarak başka bir yazıda bahsedeceğim. 


Maskelerin yapıları da bu şekilde, yumurta maskesi, hindistan cevizi maskesi ve after mask jel. 


Hepsinin yapısı gayet hafif, rahat kullanılan ve genel olarak cildiniz çok aşırı hassas değilse uyum sağlayacak ürünler. Ancak hem yumurta hem de hindistan cevizi allerjen maddeler olarak bilinirler. O nedenle bana alerji yapmaması başkasına da yapmayacak demek değildir. Bu konuda tavsiyem Procsin'in 3 ya da 4'lü paketlerle satılan deneme boyu maske paketini alıp denemeniz olacaktır  öncelikle. iyi gelirse, hassasiyet yaratmazsa tam boyunu da alırsınız.

Procsin'in yeni markası Herbal Science ürünleri de yakında blogda olacaklar.
Sevgiler..

16 yorum:

  1. Procsin'in maskelerinden sadece bubble mask denemiştim bunları denemedim ama jel olanı merak ettim.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @mormenekşe ben de onu merak ediyordum ama normal bir temizleyici gibi olduğunu duyunca almadım artık..

      Sil
  2. bu markanın henüz hiçbir ürününü denemedim ama not alıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @pembedünyam bazı güzel ürünleri var gerçekten .-))

      Sil
  3. Procsin'in birçok ürününü kullandım, bazılarını satın aldım, maskelerin bahsettiğin deneme boyları da firmadan geldi, yumurta ve hindistan cevizi maskelerini kullandım ve sevdim. Soyulan maskeleri de kullanmayı seviyorum, saçıma doğru çok yaklaştırmıyorum böylece çıkarırken zorlanmıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @esratakım ben soyulan maskeyi sadece burnumun üzerine kullanıyorum artık :-))

      Sil
  4. Yumurta deyince koku gelmişti aklıma hemen kötü kokmadığını da eklemişsin. Özellikle yumurta akının yararından bahsediliyor ya işte koku olayı...bu denenebilir o zaman.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @adadenizi :-)) tam aksine kokusu çok hoş vanilya gibi kokuyor ve etkisi de gayet iyi bence..

      Sil
  5. Amazing post, dear! A big hello from Germany!
    Hugs ♥

    YanıtlaSil
  6. ayyy kokonat mıııı buna bakiyims :)

    YanıtlaSil
  7. Soyulan maske ben de sevmiyorum cildim kipkirmizi oluyor 😊

    YanıtlaSil
  8. Maskelerin kokularını merak ettim ben. Kokuları yoğun mu hafif mi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @buralıolmayan yok çok yoğun değil :-)) gayet uygun bence..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...