17 Aralık 2017

Aralık Bitenler..

Bu ay bitenler yazım oldukça gecikti, nedeni ise fotoğraf çekememem. Tam çekeceğim gün belimi incitmemle birlikte iyice gecikti yazı. Neyse sonunda çekebildim de ay bitmeden yazayım dedim. Bu ay hasılat fena değil ama bu ay için biraz umudum kırıldı. Bakalım hemen neler bitmiş neler çöpe gitmiş.

Hemen saymak gerekirse, en sevdiğim Caudalie tonik, sevip sevmemekte kararsız kaldığım ama normal spreye göre daha başarılı bulduğum Uludağ Premium E vitaminli yüz spreyi, hiç beğenmediğim Softem makyaj temizleme kremi, fena bulmadığım Diadermine serum ve yine çok sevdiğim Caudalie beauty elixir spreyimle vedalaştık bu ay. 
Softem makyaj temizleme sütünü indirimde Gratis'den almıştım, bir krem makyaj temizleme ürünü için bence yeteri kadar akıcı değil.  Temizleme performansı da ortanın altında bence, yeniden almam kesinlikle. Uludağ tonik içinde E vitamini varmış çok iyiymiş denecek bir şey değil, fark hissedilmiyor bile, fiyatını uygun yakalarsam yine alırım, serinletiyor ve hafif nem takviyesi yapıyor. Diadermine serum aslında fena değil, cildi toparlıyor baya bir kutu daha alıp devam edebilirim tam etkisini görmek için aslında. Caudalie'leri çok seviyorum blogda yazıları var. 

Faberlic duş jeli, eh fena değil yani bulursam almam sanırım bir daha. Jeunnesse Black tonik, Eve shop'dan 10 TL. gibi çok uygun bir fiyata almıştım. Temizleyici diyor ama çok bir etkisini göremedim, bilemiyorum kararsızım hakkında. Nivea hassas gözler için makyaj temizleme suyu, bu pembe olan. Yine bir indirimde almıştım. Fena değil ama favorim hala Loreal. 


Zamanında çok lüzumsuz bir sürü aldığım, çoğunu dağıttığım Body of Fragrance parfümlerden elimden kalanlar da nihayet bittiler. Bu ve bir sonraki ay göreceğiniz bir adet daha. Yastık parfümü yapmıştım, güzel kokuyorlar ama kalıcı değiller. Harika kokan ve gerçekten kalıcı olan ise Body Fantasies'in bu tatlı vücut spreyi oldu. Bunları yaz aylarında değişik değişik çok kullanmıştım. İlk bu bitti darısı diğerlerine artık, bitsin ki yenilerini alabileyim değil mi. Sephora'nın nefret ettiğim bir mini vücut spreyi, resmen ilaç kokuyor. daha da detay vermek istersem öksürük şurubu gibi, yarısına kadar zor dayandım ve çöpe atıyorum. 

Neutrogena'nın vücut kremi, bu deep moisture yani derin nemlendirme serisinden çok çok memnun kaldım. Kış için oldukça nem veriyor bacaklarıma. Loreal Elseve saç kremi, bir etkisi yoktu bence ve bir de kutudan çıkartması aşırı zor bu Loreal saç kremlerini. İçinde yarısı boşa gitti bence. 
Colorista'lar yarı fiyatına yani 12 TL.'ye CosmoHome'dan almıştım. tam fiyatını verseydim ağlardım sanırım. Çok çok kötü bence, ilk sıktığımda saçıma eklettiğim renkli pöstişlerin rengini bozdu resmen. Saçı kazık gibi yapıyor. Hadi onlardan geçtim hiç ama hiç kalıcı değil. Yıkayana kadar kesinlikle dayanmıyor.. Bir yerlere sürününce veya elle temasta bile uçup gidiyor. Bence hiç alınacak bir şey değil. 


Watsons'dan aldığım bi jel krem, unutmuşum bunu, kullanma süresi dolmuş atıyorum. Burts Bees pişik kremi, fena değil kışın çok kuruyan yerlerime kür gibi sürüyordum. Dermokil diş macunu, pek bir fark göremedim o yüzden yeniden almayı düşünmem. Dalan zeytinyağlı sabun, fırça temizledim bununla, pek köpürmüyor ama iş gördü sonuçta.


En sevdiğim, evde sürekli bulunan asetonlarım ve Kalyon'un tırnak etleri için peeling etkili bakım jeli. Asetonlardan ne kadar memnunsam da Kalyon jeli pek sevemedim, bir kere 1/3'ü şişenin dibinde kaldı, hem kalınlaştı hem de alınmadı. İçindeki peeling tanecikleri de çok yoğun değildi bence.


Şimdi en sevdiğim kısma yani renkli kozmetik-makyaj ürünlerine geldi sıra. Bu ay iki adet sabitleyici pudra bitirdim. Evet 2 inanamadım ben de. H&M loose powder W7 ise katı şekilde. W7'yi bir daha almam, çok bayıldım diyemem ama H&M'in pudrası çok başarılıydı. Fiyatı da 20-25 TL. diye hatırlıyorum.  XP kapatıcıyı biraz daha kullandım ve bitmek üzere olduğu için çöpe atıyorum artık.  Yine XP mat ruj, sanki yapısı değişti o yüzden o da çöpe gitti. Nivea dudak kremi en sevdiklerimden biri, yedeği vardı sanırım. Flormar kapatıcı, fena değil ama daha çok aydınlatıyor bir de bu tarz kapatıcılar çok çabuk bitiyor. Yves Rocher kalem ruj, yapısı çok yumuşak, çok yağlı bastırmaya gelmiyor. Yarısı koptu düştü ben de atıyorum mecburen. Nashi argan yağı da buraya karışmış. Kendisi en en sevdiğim, saçıma en iyi gelen argan yağım olur. Elimde bir tane tam boyu var. Kuaförlerde falan deneyip alabilirsiniz sanırım bunu. Bir de Farmasi maskara bitti, çok başarılı bir maskara değil benim için.


Bunlar da tek kullanımlık 2 adet Mumuso maskesi, Benri ıslak mendil ve Isana sıvı sabun. Islak mendili fırça temizlemek için kullanıyorum, fena değil ama çok ıslak bir yapısı yoktu bence. Isana sıvı sabunlar, duş jeller, deodorantlar falan uzun zamandır favorim. Bu snow white sabunu da uzun zaman kullandım. Refill olduğu için bir ondan bir bundan derken bitmesi zaman alıyor. Mumuso maskeler fena değildi, özellikle kaplan desenli olan oldukça ilginç. Şekli zaten kaplan gibi verdiği nem çok yoğun ama maskeyi çıkardıktan sonra cildim uzun bir süre yapış yapış kaldı. Sanki vaktim olsa da makyaj öncesi kullansam dedirtti bana biraz. O kadar yapışkan dokuya bence makyaj da yapışıp kalırdı. Neyse Mumuso mağazaları Palladium ve Tepe Nautilius'da var. Bunlardan birine gittiğimde maskeden bir tane daha alıp deneyeceğim bu fikrimi. 

Evet kasım ayı böyle geçti, aralık çok bereketli olmayacak sanırım çünkü çok fazla yeni ürün açtım yeni denemek için. Artık ocak ayında bitenler yazısında göreceğiz bakalım. Sizde durum nedir?
Sevgiler.. 


37 yorum:

  1. cilt bakım ürünleri ağırlıklı olmuş bu ara bende de durum aynı Nivea göz makyaj temizleyicis de benim de bitmek üzere :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ümrantuncer hepsini aynı anda kullanınca böyle oluyor aynı anda da bitiveriyorlar :-))

      Sil
  2. geçmiş olsun canım. Uludağı çok merak ediyordum iyi oldu okuduğum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @lerzankara onun hakkında bir yazı yazmıştım yakında bir de karşılaştırma yapacağım ...

      Sil
  3. Ne çok ürün bitmiş ve daha hayran kaldığım muhafaza edebilmen bitenleri.
    Uzun zamandır bitenler yazısı okumuyordum iyi geldi bu arada.
    Şimdi ben de başladım biriktirmeye hedefim video çekmek olmadı yazıcam yine 🙈😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @hüzünsarısı video seyretmeyi de seviyor pek çok kişi hatta okumaktan daha çok seviyorlar bence video çek :-)))

      Sil
  4. En azından sevmediğin ürünlerle vedalaşmışsın, keyifle ürün kullanmak gibisi yok ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sihirlimavi evet sevdiğim ürünler sanki daha çabuk bitiyor benim de :-))

      Sil
  5. Böyle yazıları gördükçe iç çeker duruma geldim. Bu defa bitmediği için değil aksine dolu dolu bittiği ve ne zaman nasıl yazacağımı düşündüğüm için:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @balböceğiilekozmetik ben de birikmesin diye geç de olsa yazdım yayınladım :-)))

      Sil
  6. O iki pudrayı bitirerek alkışlık oldun zaten İrem'cim, kaplan desenli maske de çok sevimli geliyor bana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gökçebağtır :-))) pudraları aynı anda kullanınca bir onu bir bunu şeklinde ikisi de bitiverdi...

      Sil
  7. Geçmiş olsun İrem’cim🙏🏻 Umarım tamamen düzelmiştir🙏🏻
    Cilt bakım ürünleri bir anda hep beraber bitiyor gibi geliyor bana😊 Bu ay baya başarılı geçmiş bence, tebrikler😊 Yeni yılda daha çok bitenlerimiz olsun😍 Öpüyorum😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kırmızırujlublog teşekkürler canım geçmesi uzun sürdü ama fena değilim şimdi.. evet fena geçmedi diye düşünüyorum ben de bu ayı hatta yılı genel olarak darısı 2018'e :-)) sevgiler..

      Sil
  8. Bunları biriktiriyorsun ya, çöpe atmıyorsun değil mi? Plastikleri ayrı olarak bir yere koyuyorum ben, plastik toplayıcılar gelip alıyorlar, 10 dakika bile kalmıyor sokakta:)))yenilerini güle güle kullan;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @bücürükveben bizim ilçede zaten geri dönüşüm için ayrı toplanıyor cam plastik kağıt hepsini ayrı koyuyorum haftada bir belediye alıyor ve geri dönüşüme gidiyor çöpler...teşekkürler :-))

      Sil
  9. Yine epeyce ürün bitirmişsin canım.Colorista’lar azıcık işlevsel olsalar büyük ses getireceklerdi bence.Şimdi kime dokunsan bin ah işit resmen.
    Caudalie ürünlerini çok seviyorum bende.Uygun fiyata denk gelirsem alacağım pek çok ürünü var ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @filizşahin colorista hakkında pek çok kötü yorum duydum ben de ama caudalie alırız yani :-)))

      Sil
  10. Performans süper!!! Ya Colorista'ları iyi ki yazdın, almaya çok niyetlenmiştim ama sayende vaz geçtim tamamen! Belin için de çok geçmiş olsun canım... yenilerini güle güle kullan, öperim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @başakçelik o coloristaları yarı fiyatına almasaydım ağlardım öyle yani :-((çok teşekkürler canım sevgiler...

      Sil
  11. Sanırım bu paylaştıkların içinde benim en iyi tanıdığım Neutrogena. Tam bir nemlendirici tüketicisi aileyiz biz. Bu markayı da çok seviyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @saadetuslu a evet neutrogenanın o nemlendirici kremi çok iyidir...

      Sil
  12. O Uludağ premium E vitamini çok ilgimi çekiyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nilgünaydın çok çekmesin avene al daha iyi...

      Sil
  13. Yine harika ürünler bitmiş darısı yenilere :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @yelizinkeşifler teşekkürler canım inşallah artık -))

      Sil
  14. Öncelikle geçmiş olsun umarım daha iyisindir...Güzel bitmişler,güle güle diyeyim ki yerlerine yeni ciciler gelsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @yeşimlehertelden teşekkürler daha iyiyim şimdi.. valla almaya başladım bile ben yılbaşı nedeniyle.. :-)

      Sil
  15. Uludağ spreyi merak etmiştim iyi ki almadım dedim, içerik soda :) fiyat uçmuş :( Geçmiş olsun

    YanıtlaSil
  16. maşallah valla iyi tüketicisin seeen hiiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @deeptone hahaha aynen alırım ama bitiririm de ...

      Sil
  17. Çok geçmiş olsun İremcim, umarım tamamen geçmiştir veya geçer.
    Gerçekten dolu dolu bir bitenler ayı olmuş, inşallah 2018'de bitirme perormansmız alma performansımızı geçemese de yakalar diye umuyorum :)
    Sevgiler!
    Zeynep

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @glamsight çok teşekkürler çok daha iyiyim şimdi canım .. evet 2018'de daha iyi perfırmans gösteririz diye umuyorum ben de :-)) öpüyorum..

      Sil
  18. Tüketim konusunda yavasim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nilgünaydın :-)) eskiden bven de öyleydim şimdi daha bir düzene girdi ..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...