1 Ağustos 2017

Temmuz Ayı Biten Kozmetik Ürünleri..

Bu ay sizce de çok çabuk geçmedi mi bence tatile gidip gelmeme rağmen çok çabuk geçti ve geldik Ağustos ayına. İstanbul için yazın son ayı, gerçi havalar uzun bir süre iyi gider ama ismen sonbahara girmiş olacağız. Bu ay bitenlerde tabi ki deniz ve duş ürünleri oldukça fazla yer tutuyor. Hemen bakalım bu ay kozmetik ürünlerinden neler bitmiş neler çöpe gitmiş.


Rossmann'da satılan Sunozon markasını oldukça seviyorum. İçeriği fena değil, ürünleri iyi ve çok uygun fiyatlı. Mesela şu sprey güneş koruyucular Garnier'de 36-40 TL. iken Sunozon'dan 13 TL.'ye aldım ben. Sprey koruyucuları krem koruyucu üzerine sıkmak veya şehir içinde sadece kollarıma kullanmak için seviyorum. 2 tane daha aldım, ikisi de biter diye düşünüyorum. Sunozon'dan sonra başka bir favori güneş ürünüm de da Avene SPF 30 güneş koruma yağı, bu geçen seneden kalmaydı. İçinde çok az vardı o bitti ve yenisini açtım bile. Sunozon saç koruma spreyi, aslında düzenli kullansam daha etkili olurdu diye düşünüyorum ama çok da sevmedim o yüzden yeniden almayacağım.


Bu sıcakta her gün, her dakika duş yaptığımız için duş jelleri son sürat bitiyor. Çok da iyi oluyor çünkü eskiler kaldıkça yeni aldıklarıma yer açamıyorum. Bu dört taneyi neredeyse peş peşe bitirdim çünkü yarılamış yarılamış bırakmışım. İçlerinde en çok Elancyl'i sevdim Kokusu çok güzel ve kalıcı. İkinci sırada ise tabi ki Wellness Beauty köpüğü geliyor. Isana duş jellerini sevmekle birlikte bu çeşidinden çok hoşlanmadım. Palm Olive Akdeniz bitkilerini sevdim, kokusu fena değil ama denemek istediğim o kadar değişik duş jelleri var ki buna bir daha sıra geleceğini hiç sanmıyorum.


Çok sevdiğim bir başka ürün, Himalaya yüz yıkama jelim bitti. Bunun köpük versiyonunu daha çok seviyorum ama bunu da tekrar alabilirim. Garnier nem bombası güneş koruyucu sprey, sadece plajda işe yarıyor. Yüze sıkıldığı anda kremsi forma dönüp bembeyaz iz bırakıyor. Bilmiyorum belki tatil için indirimde bir tane daha alabilirim ama makyaj üstü kesinlikle olmayacak bir ürün. İşte en sevdiğim Avene termal su, bu tatilde kullandığım minik boy idi. Evde iki tam boy ürünüm var ve almaya devam edeceğim tabi ki. Essence makyaj sabitleme spreyi, yok beğenmedim pas geçiyoruz bunu artık. Yalnız öğrendiğime göre bu sprey oldukça eskiymiş. Essence'in daha iyi bir makyaj sabitleyicisi varmış. O neden gelmiyor acaba diye merak ediyorum. 
Mario Badescu yüz yıkama jeli, sanıyorum iyi ve pahalı bir marka ama bu kremsi yüz temizleme ürününden nefret ettim. Bir kere gözümü yakıyor. Gözüme çok yaklaştırmasam, gözlerimi kapatsam bile cayır cayır gözümü yaktı. Ben de el sabunu gibi kullanıp bitiriverdim. 


Phytokeratine şampuan, güzel bir şampuandı memnun kaldım. Daha sonra tekrar alabilirim. Prozinc saç dökülmesine karşı sprey serum, bunu oğlum kullandı, ben dibinde bıraktığı çok az bir ürünü kullanıp bitirdim. O nedenle bir şey diyemeyeceğim ama şampuanı da var  bende onu kullanayım diyorum. Head&Shoulders şampuan, ilk çıktığından beri çok severim. Kafa derimi, saçımı arındırdığını hissediyorum resmen. O yüzden böyle ara ara alıp kullanıyorum. Bu küçük boylar da iyi oluyor, tam bir kür gibi. 


Arko duşta krem, iki çeşidini de alıp denedim, yok sevmedim bunu. Nivea daha iyi ama bir de Rossmann'ın markası Isana'nın duşta kremini deneyeceğim. Onun dışında pratik bir ürün tabi. Axe  deodorant, bunu eskiden almıştım yazlıkta buldum ve hemen bitirdim. Kokusu fena değildi. 
En sevdiğim parfümlerden CK Eternity, bitmesin diye son damlaları kullanmamışım resmen ama artık vedalaşmak zorunda kaldım.
Avene Physiolift göz kremi, bunu da oldukça sevdim. Kış ayları için bir de yedeğim var yanılmıyorsam. 


Thalia Natural deneme boyu parfümler oldukça güzel ve kalıcılar. Cepte bile taşınabiliyorlar o yüzden bu ara kullanıyorum onları. Makyaj grubundan aslında sadece NYX kaş maskarası bitti, fena değildi ama bundan sonra başka marka deneyeceğim. Essence ve Avon kalemler çok kurumuşlar. törpünün de özelliği gitmiş. HC Care göz altı kremi, yazısı blogda var. İpelina makyaj düzeltme çubukları, bunları her sabah düzenli kullanıyorum. Makyaj çantanızda mutlaka bulunması gereken bir ürün bence, akan maskarayı da düzeltiyor, taşan farı ve ruju da.


En son olarak kullandığım kağıt maskeler, ıslak mendiller ve artık çok kirlendiği için attığım bir yüz yıkama süngeri. Aslında bu süngerden çok memnun kaldım. Islanınca kocaman olan bu süngeri özellikle kil maskesi temizlemek için çok pratik buldum o nedenle yeniden alacağım. Kendisini Watsons'da bulabilirsiniz. 
Şu en üstteki Rival de Loop Hydro ıslak mendilleri sürekli kullanıyorum, ıslak yapısı nedeni ile çok güzel fırça temizliyor. Evde 4-5 tane yedeğim var. Tanesi 1.5-2 TL. gibi olması lazım. Gratis'de satılan kolajen ampoule maskeyi de oldukça beğendim. Haftada bir kullanmak üzere 4-5 tane yedekledim bile.

Bu ay da böyle geçti, performans açısından beni oldukça mutlu eden bir ay oldu. Duş jeli, şampuan ve güneş kremi performansımı önümüzdeki ay da sürdürmeyi planlıyorum. Makyaj ürünü bitirme sevdasını ise şimdilik bir kenara bıraktım. 
Sevgiler..



25 yorum:

  1. baya ürün bitirmişsin tebrikler :)

    YanıtlaSil
  2. Mario Badescu'nun glikolik asitli temizleyicisini kullanip nefret etmistim ben de :P Ayni serinin tonigi iyiydi ama.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @onorr tonik severim ama bilmiyorum görürsem bakarım yine de :-))

      Sil
  3. Ne güzel ürünler bitmiş tebrikler :)

    YanıtlaSil
  4. Avene göz kreminin yaısı daha önce var mı iremcim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @siriyaşam yok canım daha yazamadım onu yazarım ama yakında .-))

      Sil
  5. Keşke şu sun ozon ürünlerini yazlığa gelmeden önce görseydim. Burada benimde günlük hayatta çok işime yararmış. Güzel ve bol ürünlü bitenler yazısı olmuş ablacığım ,yenilerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gülümseyüzüme teşekkürler canım sevgiler :-)

      Sil
    2. Saglikla yenileri gelsin alusveris zamanı😄😘sevgiler canim

      Sil
    3. @örgüçantam teşekkürler..

      Sil
  6. Hepsi de güzel ürünler :)

    YanıtlaSil
  7. off ay tamam gelsin sonbahar of sıcak fazla geldiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @deeptone evet ya bu hafta yine çok sıcak ama neyse ki rüzgarlı :-))

      Sil
  8. Ne güzel ürünler bitmiş özellikle Avene :) sunozon markasını hiç denemedim merak ettim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ümrantuncer İstanbul'a geldiğinde bak mutlaka Rossmann'a canım :-))

      Sil
  9. Sun Ozon saç spreyini ben de kullanıyorum, kolay taramada filan ı ıh ama saçı koruyor sanki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gökçebağtır olabilir belki benim düzensiz kullanmam yüzünden fayda göremedim ben :-)))

      Sil
  10. İrem'cim maşallah diyorum. Hele o duş jelleri nasıl bitti, imrendim valla. Ben günde 5 kez duş alsam bitmiyor benimkiler :D Darısı bitmesi gerekenlerin başına diyorum, çok öpüyorum <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kırmızırujlublog valla bol bol kullandım canım acımadım artık kendilerine :-))))

      Sil
  11. Tebrik ediyorum seni cnm. Benim bu kadar bitse keşke :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...