26 Ağustos 2017

En Güzel Tatil Bodrum'da Yapılır....

Türkiye’de yaşayıp, Bodrum’a uğramamış biri olarak gerçekten çok üzgünüm. Uzun zamandır tatilde nereye gitsem diye düşünürken aklıma Bodrum geldi ve bu fikir beni oldukça heyecanlandırdı. Artık üzüntümü de dindirmem gerektiğini düşündüm ve Bodrum’a gitmek için gerekli planları yaptım. Bu planlar arasında elbette ki Bodrum’da muhakkak görmem gereken yerler ve Bodrum’da ki tatil beldeleri yer alıyor. Sizlerle de planlarımı paylaşmak istediğim için hemen oturup bu yazıyı yazmaya başladım. Umarım bilgilenir ve keyif alırsınız!

google.com



Bildiğiniz gibi Bodrum, Muğla’nın en güzel ilçelerinden biridir. Özellikle turizm açısından çok önemlidir ve Türkiye’nin turizm gelirlerinin büyük çoğunluğu buradan karşılanır. Sadece Türk vatandaşları için değil dünyanın pek çok yerinden de buraya yoğun ilgi vardır. Burada aynı anda hem deniz tatili hem de doğa tatili yapabilmek mümkün. Ayrıca dalış için de burası sıklıkla tercih edilmektedir.

1. Yalıkavak
Burası gerçekten Bodrum’a gidenlerin uğrak noktalarından biri halini almış. Plajı, eğlencesi, insanı dinlendiren havası ile mükemmel bir tatil sunuyor. Bodrum’a yalnızca 18 km uzaklıkta olan Yalıkavak’ta neredeyse her bütçeye hitap eden konaklamalarda mevcut.

2. Torba
Bodrum’a dair en bilinen beldelerden biri olan Torba, merkeze 6 km uzaklıktadır. Yani, Bodrum’a gelmiş herkes muhakkak Torba’ya uğramalı ve orada denize girmelidir. Plajları çok temiz, yer yer hareketli ve yer yer sakin olmasıyla da eşsiz bir tatil imkanını, gelen misafirlerine sunuyor.
3. Gündoğan
En merak ettiğim yerlerden biri olan Gündoğan, Bodrum’a yaklaşık olarak 25 kilometre uzaklıkta kalıyor. Burası, diğer beldelere oranla daha sessiz ve daha geleneksel yapılardan oluşmuş. Yani misafirlerine sadece plaj hizmeti değil, otantik bir doğa tecrübesi de kazandırıyor.

4. Gümbet
Bodrum’un en eğlenceli tatil beldelerinden biri olan Gümbet, Bodrum’a yalnızca 3 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Yabancı turistlerin tatil için çok daha fazla tercih ettiği beldelerden de biri olma unvanına sahip. Gümbet, hitap açısından daha çok gençlere kucak açsa da; her yaştan insanı da içinde barındırıyor.

5. Türkbükü
Şehrin en hareketli beldelerinden biri olan Türkbükü’nü hepimiz duymuşuzdur. Burası daha çok ünlü isimlerin tatilleri için tercih ettiği bir yer olsa da, çok temiz plajları ve uygun fiyatlı konaklamaları sayesinde her kesime hitap etmeyi başarmış. Türkbükü, Bodrum’a 20 km uzaklıkta kalıyor. Buraya geldiğinizde şehrin büyüsüne kapılabilirsiniz. Mandalina ağaçlarının yakınından geçerken muazzam kokuyu hissedebilir ve beyaza boyalı çok şirin evlerin önünde fotoğraflar çektirebilirsiniz.

6. Turgutreis
Bodrum’un en tarihi yerlerinden biri olan Turgutreis, Bodrum’a 20 km uzaklıktadır. Burada çok eski heykelleri görebilirsiniz. Aynı zamanda yılın en sıcak aylarında bile Turgutreis’in daha havadar olduğunu, diğer beldelere göre buradaki güneşin yakıcı etkisinin daha az olduğunu belirtmekte fayda var. Eğer tatilinizin sıcaktan bunalmakla geçmesini istemiyorsanız, burayı tercih listenize ekleyebilirsiniz. Ayrıca, buradaki plajlarda ve genel olarak Turgutreis denizinde su sporlarının yapılamadığını da bilmelisiniz.

7. Bitez
Bodrum’un en sıcak tatil beldelerinden biri olan Bitez, Bodrum’a 10 km kadar uzaktır. Buradaki plajlar kumdan oluşmaktadır ve kumların sürekli sıcak olduğu söylenmektedir. Bitez, Bodrum’un en uzun kıyı şeridine sahip plajını da kapsamaktadır. Bu nedenle de plajların, diğer beldelere göre daha kalabalık olduğu söylenebilir. Uzun kıyı şeridi nedeniyle Bitez’de deniz sörfü sıklıkla yapılmaktadır. Eğer su sporlarıyla ilgileniyorsanız, tatiliniz için burayı tercih edebilirsiniz.
Bodrum’un tatil beldelerinden bahsettikten sonra, benim gidip göreceğim yerleri de sizlerle paylaşmak istiyorum. Sizler için de fikir sunmuş olurum ve örnek bir liste gibi paylaşarak tatilinizin daha hareketli geçmesini sağlayabilirim diye düşünüyorum.

google.com

Bodrum Kalesi
Bodrum’a gider gitmez ilk işimin burayı ziyaret etmek olacağını düşünüyorum. Burası, buram buram tarih barındıran ve çok eski olan bir yapı. Zindanlar ve manzarasının ne kadar muhteşem olabileceğini hayal edemiyorum. Araştırmalarıma göre, buranın çok sıcak günlerde ziyaret etmenin zor olduğunu okudum. Bu nedenle günün daha serin vakitlerinde gidilmesi taraftarıyım.

google.com

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi
Eğer benim gibi tarihe ve var olan eski kalıntıları görmeye meraklı iseniz muhakkak bu müzeyi sizde ziyaret listenize eklemelisiniz. Burası zaten Bodrum Kalesi’nin içerisinde yer alıyor. Giriş ücretinin kişi başı 25 TL olarak ücretlendirildiğini gördüm. Sadece Bodrum Kalesi için 5-6 saatinizi ayırmanız gerektiğini düşünüyorum. Burası oldukça büyük ve görülecek çok şey var gibi duruyor.

Bodrum Amfi Tiyatrosu
Burası çok eski bir yapı olması ile beraber günümüzde hala işlevini koruyor ve konserlere ev sahipliği yapıyor. Eğer denk gelirseniz muhakkak bir konseri izlemek için burayı ziyaret edebilirsiniz. Konsere denk getiremezseniz de Bodrum  merkeze çok yakın olması sebebiyle hemen uğrayabilir ve gezebilirsiniz.



google.com

Bitez Plajı
Denize girmek için benim adıma en ideal plajlardan biri olan Bitez Plajı’nı muhakkak değerlendireceğim. Burayı özellikle seçmemin asıl nedeni ise, denizin bir anda derinleşmek yerine hala sığ kalabilmesi. Özellikle çocuklu ailelerin Bodrum tatili planı varsa, bu denizi tercih etmelerini öneriyorum.

Yalıkavak Marina
Burayı denize girmek için değil daha çok arkadaşlarımla bir kahve içip sohbet edebilmek için tercih edeceğim. Manzarası ve etraftaki yatların, teknelerin ayrı bir havası olduğunu araştırmalarım sonucunda okumuş oldum.

Bardakçı Koyu
Koy gezmeleri beni hep mutlu etmiştir. Bardakçı Koyu’nun da oldukça temiz olduğunu ve yürüyüşler içinde çok uygun olduğunu okudum. Burayı kesinlikle ziyaret edeceğim. Ayrıca Bardakçı Koyu, Bodrum merkeze çok yakın olduğu için de kolaylıkla tercih edilebilir.

Halikarnas Mozolesi
Hepimizin duyduğu Halikarnas Balıkçı’sının bulunduğu ve tarihini yaşattığı yer olan Halikarnas Mozolesi eski tarihi eserleri bünyesinde barındırıyor. İçeride çok fazla eser kalmasa da yine de gidip görülmeye değer diye düşünüyorum.

Benim Bodrum için planlarım bu yöndeydi. Bahsettiğim tüm yerleri gezmek için heyecanla bekliyorum. Umarım sizler için de faydalı bir yazı olmuştur. Bu arada tatile gittiğinizde konaklama için hangi seçeneği tercih ediyorsunuz? Ben pansiyon, apart gibi yerlerdense otel de kalmayı daha çok seviyorum. Çoğu otelin direkt olarak özel plajının da bulunması, oteli tercih etmem için bir artı oluyor. Yine de Bodrum otellerinin pahalı olacağı kanısındaysanız araştırma yaparak daha uygun fiyatlı konaklamaları bulabilirsiniz. Hepinize iyi tatiller diliyorum!
Sevgiler..

28 yorum:

  1. Audrey'ciğim çok sevindim, iyi tatiller, güle güle git, güle güle gel.
    Soruna cevap veremiyorum kendi adıma. Çünkü yıllardır hiç tatile gitmedim ama gidecek olsaydım sanırım ben de temiz, hijyenik, çok pahalı olmayan bir oteli tercih ederdim, şöyle bol ağaçlar içinde filan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @bücürükveben evet ben de öyle rahat sessiz tam deniz kenarı isterim yani 😊😊

      Sil
  2. Hepside ayrı ayrı çok güzel yerler gerçekten :) emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. gelirsen mutlaka haber ver canım, ben Bitez de yaşıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @belgingüven biliyorum Bodrum'da olduğunu kesinlikle ararım gelirsem 😊😊

      Sil
  4. Bodrum, Bodrum..
    Merak edip görmek istediğim yerlerden biri..

    YanıtlaSil
  5. Bende geçen sene gitmiştim bodruma çok değişik geldi bana daha önce alışık olmadığım sokaklar ve binalar vardı. Evlerin bembeyaz olması çok ilgimi çekti örneğin. Zeki mürenin anılarının orada olması da ayrı bir etkiledi. Çok güzel bir şehir. Huzurun ta kendisi fakat en son olay olan sel yüzünden gitmeyi ertelediğim yer diyebilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @elifsağlık bu sene benim için geçti artık da seneye gideceğim inşallah 😊

      Sil
  6. Bodrum'a ilk ve son kez galiba 15 sene önce gittim :) O zaman kaleyi, su altı müzesini de gezmiştik. Gerçekten çok güzeldi :) Seneye gitmek istiyoruz biz de, bakalım :) iyi tatiller, sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @başakçelik seneye umarım ben de gideceğim 😊😊😊

      Sil
  7. İyi tatiller İrem'cim, devamını keyifle okuyacağım :)

    YanıtlaSil
  8. İyi tatiller cnm. Ben Bodrum'u çok seviyorum ben de belli bir yaşıma kadar hiç görmemiştim oraları ama sonra bi gittim sonra bi daha bi daha derken baktım her sene en az 1 kere ordayım. Ben Türkbükü'nü çok severim ama akşamları daha doğrusu akşamüstünden itibaren Gümüşlük'ün tadı bambaşkadır. Bodrum merkezin sokaklarında gezinmek o kalabalığa karışmak da ayrı güzel. Yani neresinden bahsetsem bilemedim ben şimdi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @locosmetico ben de çok uzun zaman oldu gideli en çok Türkbükü'nü severim 😊 Teşekkürler 😊

      Sil
  9. En az 8 yıl olmuştur gitmeyeli belki de 9 yıl.
    Gündoğan ı görmeyi çok istedim kısmet olmadı. Bir daha gidersem hedef direkt orası olacak.
    Çok keyifli bir tatil diliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @hüzünsarısı ben de bir daha gittiğimde Türkbükü'nde kalacağım kesinlikle 😊😊

      Sil
  10. Maalesef ben de Bodruma hiç gitmedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @derya en kısa zamanda gideriz inşallah o zaman canım 🙏🏻

      Sil
  11. Bende bu sene gıttım ılk defa gumbet bıtez yalıkavak gercekten bayıldım buralara <3 Nede güzel bır anlatım olmuş böyle ellerıne sağlık . :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @madamekokoş teşekkür ederim canım 😊

      Sil
  12. Güzel bir liste yapmışsın..Umarım dolu dolu geçer tatilin..

    YanıtlaSil
  13. Sırf bu yüzden iki yaz üstüste Bodruma gittik. Bir de uzak olmasa...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nilgünaydın evet ya uçakla da arabayla da gitmek biraz zor 😕😕

      Sil
  14. Güzel bir paylaşım olmuş. Okuyunca keyif aldim. Bahsettiğiniz yerlerin plajlarına günü birlik gitme fırsatım oldu. Bitez sığ ve çocuklu aileler için gerçekten ideal. Yalikavak'a gidip dalga ve ruzgar yuzunden denize giremediğimi biliyorum. Gümbet! Çok hareketli geçmişti. Turistlerle havuzda voleybol oynamıştık.
    Umarım sizde çok eğlenmissinizdir:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @filmgündemi ben gittiğimde en çok Akyarlar ve Bağla koylarını sevmiştim denize girmek için 😊

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...