28 Temmuz 2017

Maybelline Fit Me Fondöten İncelemesi..

Ülkemize gelmesi olay olan uzun da süren hatta kapatıcısı hala gelmemiş olan bir Maybelline ürünü daha var bugün sırada, Maybelline fit me fondöten. Fondöten normalden yağlıya dönük ciltler için öneriliyor. Gün boyu kalıcılık ve gözenek görünümü de hafifletmeyi vaat ediyor. 

Maybelline Fit Me Fondöten

Sanırım ülkemizde 6 tonu var ve nedense yurt dışında olduğu gibi cam şişede değil de plastik tüpte satışa sunuldu. Bu ikisinin aynı fondöten olduğunu düşünüyorum çünkü üzeri bire bir aynı. Cam şişede olanların en az 16 renk seçeneği var. Hadi sondan 3-4 renk buraya gelmeyebilirdi ama en az 10-12 tonun gelmesi gerekirdi diye düşünüyorum. 

Maybelline Fit Me Fondöten
İçindekiler konusunda Maybelline'de her zaman olduğu gibi paraben var. Artık biliyorsunuz, cilt bakım ürünleri haricinde paraben çok önem verdiğim bir içerik değil. Bu olmasa başka bir koruyucu madde mutlaka oluyor çünkü.
Maybelline Fit Me Fondöten

Bendeki renk 230 natural buff rengi. Sanırım Türkiye'deki en koyu renk bu. Bunun yerine belki bir açık tonu bana daha iyi olurmuş ama yine de cilt tonumla gayet uyuştu diyebilirim.  Pembe alt tonlu, kapatıcılığı orta seviyede ve yapısı pudralı bir fondöten. Kuru ciltlerle hiç anlaşamayacaktır. 


Maybelline Fit Me Fondöten

Yapısı sıvı ve akışkan, kaşık fırça üzerinde kaybolup gidiyor. En iyi sonucu sünger ve kabuki tarzı fırçalar ile alıyorum. Ama genelde süngerle uygulamayı tercih ediyorum.

Maybelline Fit Me Fondöten

Türkiye'deki en koyu rengin bu olduğu düşünülürse en fazla buğday renkli tenlere uyum sağlayacaktır. Uygulandığında ciltte hiç bir fazlalık ve yapışkanlık rahatsızlık hissettirmiyor ayrıca dokunduğum zaman da elime gelmiyor. Çizgilere de dolma yapmıyor. Yaz aylarında özellikle bu sıcaklarda çok memnun kaldım. Kapatıcılığı orta seviyede olduğu için tam bir poreless efekt verdiği söylenemez ama gün boyu çok terlememe rağmen deli gibi parlama yapmadı. Hatta daha sonra bahsedeceğim bir makyaj sabitleyici ile beraber kullandığımda inanılmaz bir şekilde cildimde hiç parlama olmuyor diyebilirim. Ki buna en çok ben şaşırdım. 

Maybelline Fit Me Fondöten

Dediğim gibi pembe alt tonlu, tamamen mat bir fondöten. Işıltılı bitiş isteyenlere göre değil. 

Maybelline fit me fondöten bütün kozmetik mağazalarında indirim zamanı 20 TL. gibi bir fiyata alınabiliyor. Burada tek sıkıntı mağazalarda çoğu zaman tester olmaması, ki fondöten, kapatıcı hatta aydınlatıcıyı bile tester görmeden denemeden almamızı nasıl ve neden bekliyorlar anlamıyorum. Ben ara tara tester bulmaya çalışıyorum mutlaka. O yüzden ürünlerin ilk heyecanı geçtikten sonra almakta fayda var. hem tester açılmış oluyor hem de deneyenler ufak ufak yorum yazmaya başlıyorlar. 
Sevgiler..



29 yorum:

  1. Benim cildime uymuyor yazik 😕😕😕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @derya özellikle yaz aylarında çok anlaştık biz :-))

      Sil
  2. Tonu çok güzelmiş gerçekten, güzel günlerde kullan :)

    YanıtlaSil
  3. Kapatıcısını kullanmıştım ben. Ama aman aman değildi. Bu tip ürünler ülkemizde yoksa, çok primli oluyor maalesef :))

    Gerçi anlattığına göre fiyat- performans bakımından memnun etti seni

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @siriyaşam burada ne kadar yoksa o kadar kıymetli oluyor :-)) kendimiz baştan deneyebilsek hiç bir şey bu kadar efsane olmayacak tabi.. ama fena da değil ürün tabi fiyatı da uygun :-))

      Sil
  4. Çok bilgilendirici bir yazı olmuş almak isteyenler için.Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Gözenek görünümü konusunda deneyip bayıldığım hatta epey şaşırdığım fondöten :) Bu indirimde kapıyordum bir tane meğer sadece göz grubu indirimdeymiş. Neyse diğer indirime artık! :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nisanuristanbullu evet oldukça örtücü .. neyse önümüzde koca bir bayram indirimi var o zaman alabilirsin :-)))

      Sil
  6. İrem'cim bu fondötende aklım var ama bana hiç olmayacak sanırım. 110 numarası garip şekilde dewy olanında daha koyu ve bana olmuyor🙁 Mat olanı da cilt tipimden dolayı olmuyor. Acaba yağ ile karıştırsam nasıl olur diye de düşünmüyor değilim. Güle güle kullan, çok sevgiler💐💐

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kırmızırujlublog canım yağ ile karıştırırsan sana olabilir yoksa normalde hele kış aylarında hiç olmaz diye düşünüyorum.. buluştuğumuzda sana denemelik getireyim ben biraz da ona göre bakarsın.. öpüyorum canım :-))

      Sil
  7. bu ara çok seveni var ben de denemek istiyorum

    YanıtlaSil
  8. Mat ve yağlıya dönük ciltler için oluşu bana epey uygun :) Tester sıkıntısı olmasaymış keşke :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @naz artık var tester o ilk geldiği günlerde oluyor sonra açıyorlar tester..

      Sil
  9. Renk seçeneğinin az olması cidden sıkıntı, ben bana uyan tam rengini bulamadım mesela. Kuru ciltte cidden hiç olmuyor, yağlı ciltler için harika ama kalıcılığını da beğendim ben.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @güzellikköşem renk seçeneğine kim karar veriyor zaten anlamak mümkün değil..

      Sil
  10. Bende çok sivilce yaptı bu fondöten.Kuru bi cilde sahibim o yüzden mi acaba 🤔

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @fatmahalilova evet olabilir kuru ciltlere göre hiç değil bence..

      Sil
  11. Çok pembe duruyor o yuzden hiç ilgimi çekmedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sevgibolat evet pembe-bej bir alt tonu var..

      Sil
  12. Cam olanla arasında ne fark var diye merak ediyordum.Yurtdışında cam ambalajda olanlara baktığımda onlarda da pek renk alternatifi yoktu ne yazık ki ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @filizşahin bence yapısında bir fark yok iki değişik ambalajda mı yapmışlar ben de anlamadım..

      Sil
  13. Rengi çok güzel, güle güle kullan Audrey'ciğim.

    YanıtlaSil
  14. Ben ilk kullandığımda çok sevmedim ama sonra alıştım çok seviyorum hatta :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @locosmetico bu deli sıcaklarda çok iyi gitti gerçekten ..ben de seviyorum :-)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...