9 Mayıs 2017

Saçlarda Likit Keratin Uygulaması İşe Yarar mı?

Cildimiz kadar saçlarımızın hatta saç derimizin bile ayrı ayrı bakıma ihtiyacı var. Cildimize nemlendiricilerle bakarken saçlarımıza da saç telinin ana maddesi olan ve saça yapılan kimyasal işlemler sonucu hasar gören keratin proteinlerini yenilemek sureti ile bakım yapmalıyız. Saç telinin %72'sini keratin proteini oluşturduğu için zarar görmesi demek saçımızın yıpranmasına, hasar görmesine, koparak dökülmesine, yıpranmasına ve daha pek çok şeye sebep oluyor. O nedenle dönem dönem kuaförlerde keratin bakımı yaptırabileceğiniz gibi evde kendinizin de uygulayabileceği evde keratin bakım setleri bulunuyor. 
keratin bakımı


Ben bu setlerden likit keratin içeren ve Hair Botox diye de adlandırılan Keratin serum setini ve bununla birlikte keratin maskesini kullandım. 
keratin bakımı

Öncelikle zarar görmüş saçlar için olan likit keratin serumu seti 3 adet serum şişesinden oluşuyor ve yanında uygulama kolaylığı açısından bir de spreyli şişe ile birlikte geliyor. 

keratin bakımı

Kullanma talimatları biraz uzun ve karışık. Ben direk firma ile bağlantı kurup onlardan bilgi ve tavsiye aldım. 

keratin bakımı

Öncelikle keratin şampuanı ile yıkadığınız saçlarınızı suyunu alarak kuruttuktan sonra keratin serumu ile gerektiği kadar fısfıslayarak saça iyice nüfuz etmesini sağlıyoruz. Benin elimde keratin şampuanı olmadığı için normal, kendi şampuanım ile yıkadım ama sonrasına kremlemedim. Zaten tavsiye de edilmiyor. Daha sonra likit keratin serumunu saçınızda mümkün olduğunca bekletiyoruz. Yani bu süre için sitede 5-10 saat denmiş ama çok ucu açık olduğu için sabah sürün akşam yıkayın diyeceğim ben. Keratin bakımı uygulayan varsa bilecektir, saçlar çok sertleşiyor ve yapış yapış oluyor. O nedenle akşamdan süreyim sabah yıkayım derseniz zorlanırsınız. Ayrıca likit keratin  iyice kuruyup saça yapışmadan yatarsanız da ürünün yarısını yastık emer. Akşam saçlarınızı yıkadıktan sonra keratin maskesini  de bir güzel saçımıza uyguluyoruz. Onu da 10-15 dakika bekletip duruluyoruz. En iyi etki için uygulamanın 3 günde bir yapılması tavsiye ediliyor.


keratin bakımı
İçeriğini ben beğendim, oldukça besleyici ve onarıcı maddeler bulunuyor.

Benim saçıma etkisi şöyle oldu, tabi besledi, yumuşacık yaptı ve parlattı ama dışarıdan ekstra yağ veya herhangi bir bakımda olduğu gibi saçlarım hacimsiz göründüler. Onun dışında saçım çok fazla koparak dökülüyordu, bu durumun da azaldığını gözledim. Her zaman olduğu gibi ürünü niye yaz tatili esnasında veya dönüşünde kullanmadım diye kendime kızıyorum. Ayrıca saç botoksunu kalın, kabarık ve kuru saçlı kişilere hararetle öneriyorum. Ben ise hala benim bu kafama yapışık saçlarıma hem bakım yapacak hem de söndürüp kafama yapıştırmayacak bir ürün bekliyorum. 
Sevgiler..

34 yorum:

  1. Ben de sıvı keratinı çok merak ediyorum. Ne kadar zaman da bir kullanılıyor acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @burçakgülsüm unutmuşum onu yazmayı yazıyı güncelledim 3 günde bir...

      Sil
    2. Sanırım firma, bAZI AMBALAJLARI değiştirmiş DAHA GÜZEL DAHA ŞIK YAPMIŞ, BEN DE ALDIM GERÇEKTEN YIPRANMIŞ SAÇLARIM BAYAĞI TOPARLADI, RESMEN YENİDEN DİRİLDİLER. Ağzınıza sağlık, nerden buldunuz bu güzel ürünleriağzınıza sağlık.
      Rukiye

      Sil
  2. evet bu urunler cok guzel fakat ben ne zaman bu tarz urunlerı kullanmayı bıraksam gene saclarım eskısı gıbı oluyor :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @bolkahveli evet ara ara tekrar etmek lazım bence de..

      Sil
  3. saç botoksu denenebilir o halde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ümrantuncer evet yaz sonu bir daha yaparsam daha iyi olacak bence..

      Sil
  4. Hiç duymamıştım, boyalı saçlarım olmadığından sanırım pek yıpranmışlığı da yok saçların. Ama yine de aklımızda olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sihirlimavi boya yoksa tabi yıpranmışlığı daha azdır saçının ne güzel...

      Sil
  5. @örgüçantam rica ederim :-))

    YanıtlaSil
  6. saçlarım deli gibi kabarıyor denemek lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @belgingüven evet özellikle nemli bölgelerde kabaran saçlara iyi gelebilir..

      Sil
  7. evde uygulanabilir olması bence çok büyük kolaylık. Aklımda olsun benim de denizden sonra çok yıpranıyor saçlar böyle bir bakıma gerek olacak.
    Sevgilerle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @locosmetico evet tatilden sonra uygulasaydım süper olacaktı benim için ...

      Sil
  8. Ayni durumdayiz canim. Saç cinsimiz ayni bakim ürünü bulmakta zorlaniyorum. Bende kopmayi panthene in bakim kremiyle önledim elektriklenmeye de iyi geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @derya ay o pantene kremi o kadar çok duydum ki sonunda alacağım sanırım .. umarım bana da iyi gelir..

      Sil
  9. baya bilgilendirici bir yazı oldu. Benim de ihtiyacım var sac botoksu ürününe :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @balböceğiilekozmetik deneyebilirsin canım :-))

      Sil
  10. Heyecanla okudum yazını. Ancak saçlarımdaki hacimsizlik sebebi ile aynı sonu yaşayacağım çok net.
    Yine de diğer özellikleri için denemek lazım gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @hüzünsarısı senin saç tellerin bana göre daha kalın yapıda değil mi çok hacimsizlik yapmayabilir sende..

      Sil
  11. Teşekkür ederizzzz :)

    YanıtlaSil
  12. faydalı bilgi olmuuuş :)

    YanıtlaSil
  13. Saç kreminin tavsiye edilmediğini yazmışsın, neden acaba? Normalde kullanmak da zararlı mı diye düşündüm yazını okuyunca...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @saadetuslu saçı şampuanladıktan sonra arada tavsiye edilmiyor genel olarak değil daha sonrasına keratin bakımı uygulanacağı için gerek yok anlamında yani..

      Sil
  14. Tam bana uygun bir bakım olur sanırım . Kuru ,yıpranmış ,kalın bir saçım var . Bende yaz sonunda alıp deneyeyim . Aklımda kaldı 😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gülümseyüzüme evet Yasemincim gerçekten hem saç tipin için iyi olur hem de yaz sonu için harika bir bakım bence..

      Sil
  15. Ben bu ürünü bir süredir bekletiyordum.Evde kaldığım Pazar günü deneyeyim bakalım benim kabarık ve asi saçlarıma ne yapacak ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @filizşahin evet sabahtan sürersen daha iyi sonuç alırsın canım sevgiler :-)

      Sil
  16. daha önce ne kuaförde yaptırdım ne de evde kendim denedim ama şuan evde kendim denemeyi çok istedim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kozmetikpsikolojisi ben kuaförde de yaptırdım daha önce ama bu daha pratik tabi..

      Sil
  17. Saç diplerine uygulanıyor mu? Benim saç tipim ince telli seyrek ve uzamaz kolay kolay 3-4 yıl önce perma yaptırdım ama şimdi yıpranma yanma yok saçımda boyada yaptırmadım hiç sadece ben saçlarımın dolgun, parlak ve canlı görünmesini istiyorum bu nedenlerle kullanmakta sakınca olur mu? çünkü keratini genelde saçını uzun süreli şekillenmede kullanıyorlar bakımın yanında bende dediğiniz markayı çok sevdikleri için önce küçük serumunu deneyerek başlamak istiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nazlıpamuk keratin uygulaması bildiğim kadarı ile saç dipleri için bir bir uygulama değil ben saç diplerine uygulamadım ama bir miktar nüfuz etmiştir tabi.. en iyi saç uzmanları bilir ama kökleri besleyen vitamin kürleri önerebilirim bunun için..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...