5 Mayıs 2017

Ameliyatsız Estetik Müdahale Yaptırmalı mı yoksa Korkmalı mı?

Biliyorum estetik müdahale dendiği zaman herkes daha doğrusu büyük çoğunluk o müdahalelerin ameliyatsız bile bile olsa 50 hatta 60 yaşlarından sonra yapılması gerektiğini düşünüyor. Yine böyle çok büyük bir kesim de ayy benim ihtiyacım yok ki ama diyor. Ayrıca bu tarz estetik müdahalelerden özellikle botoks, mezoterapi gibi iğne ile yapılanlardan korkmayan da yok gibi. Bugün biraz bu konuya girerek size ameliyatsız estetik müdahalelerimi anlatacağım. Belki içinizde yaptırmak isteyen ama korkan vardır ve bu sayede hem fikir sahibi olur hem de korkusunun ne kadar yersiz olduğunu anlar diye düşünüyorum. Çünkü 50-60 yaşlarından sonraya bırakılan ameliyatsız estetik müdahaleler artık çok geç olduğu için ameliyata dönmek zorunda kalıyor.

ameliyatsız estetik


Bir kere ben oldukça erken yaşlardan beri botox yaptırmaya başladım. İlk çıktığında şöyle bir araştırdım ve tanıdığım doktorlardan kime gidilir nasıl yaptırılır diye bilgi ve  tavsiyeler aldım. Sonuçta o zaman için çok iyi bir estetik cerrahi doktoru  seçtim ve sonuçtan o kadar memnun kaldım ki o gün bu gün yaptırmaya devam ediyorum. Botox yanına arada hafif çapta yüz ve dudak dolgusu da ekledim.  Tabi son zamanlarda ameliyatsız estetik cerrahi yöntemleri o kadar gelişti ki ben de başka işlemler de yaptırmak üzere arayışa ve incelemeye geçtim.

ameliyatsız estetik

Tabi bu yeni uygulamalar içinde en çok  merak ettiğim sorunlu göz altlarıma da belki gözüm olur diye ışık dolgu uygulaması idi. Sevgili Emel'in daveti ile Dr. Onur ÇUKURCUOĞLU ile tanışma fırsatı doğunca da ilgilendiğim bütün uygulamalar hakkında ayrıntılı bilgi alma fırsatı önüme çıkmış oldu. 
Öncelikle Botoks'dan başlayalım, kısaca botoks "Clostridium botulinum" isimli bakteriden elde edilen tıbbi bir proteindir. Bu protein, aslında çok uzun zamandır göz ve nörolojik hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır. Botoks; orta ve derin kırışıklıkları gidermede cerrahi olmayan, kozmetik bir ürün olarak kabul edilmektedir.
Botoks'un bilinen etkisi ortalama 4-6 ayda geçer ve kaslar eski haline döner. Bu TV'de falan gördüğümüz yüzünün her mimiği kaymış şahsiyetler doz aşımından o durumdalar yani her şey gibi bu da abartmadan uygulanırsa sizi ortalama 5 hatta 10 sene kadar geriye taşıyabilir.

ameliyatsız estetik


Botoks en bilinen alın ortası, iki kaş arası, kaz ayağı bölgesinden başka tıbbi tedavi amaçlı olarak terleme ve diş  sıkmayı önleme amaçlı da kullanılabilmekte. Ben de uykumda çenemi sıkmakta olduğum için bunu önlemek amacı ile de botoks yaptırıyorum. 

ameliyatsız estetik

Dolgu uygulamasına gelecek olursak, 

"Yüz Dolgusu ; Dolgu maddeleri deri altına enjekte edilerek yapılan yüz dolgusu estetiği, derideki ince ve derin kırışıklıkları gidermek, yara izlerini tedavi etmek, ciltteki çukurları yok etmek, ince dudakları kalınlaştırmak, yanaklara dolgunluk vermek amacıyla kullanılan maddelerdir."
Tabi bu yüz dolgusu konusu botoksdan daha karmaşık, daha pahalı ama etkisi daha uzun süren bir işlemdir. Doktorların genel olarak fikri 9-12 ay arasında dayandığıdır. Ama bu cilt tipine ve genetik özelliklere göre farklılık gösteren bir durum. Bende etkisi 2 sene sürerken sizde 8 ay da sürebilir.  Ben göz altı ışık dolgusu için maalesef geç kalmışım, O nedenle Onur Bey'le konuşmam ve neler yapılabilir diye değerlendirmemizden sonra yüz dolgusunda karar kıldım ve Nazonabiyal oyuk denilen burun yanından ağız kenarına doğru inen çizgiler üzerine  yüz dolgumu yaptırdım. Bu uygulamayı ilk defa yıllar önce yaptırdığımda canım o kadar acımıştı ki bir daha asla demiştim. Ama Onur Bey'in eli o kadar hafif ki, çok hafif bir iğne batması dışında hiç bir şey hissetmedim desem yeridir. O nedenle aranızda iğneden korkan veya bu tarz uygulamaların yüz ifadesinde değişiklik yapacağından endişesi olanlar varsa Dr. Onur Çukurcuoğlu ile konuşarak detaylı bilgi alabilir ve endişelerini giderebilirler. Bu dolgu uygulamasının etkisini yitirmesini takiben de ben artık yine Onur Bey ile birlikte örümcek ağı uygulamasını denemeyi düşünüyorum. İlgilenenler için o konu hakkında da ayrı bir yazı daha yazabilirim.  Dr. Onur Çukurcuoğlu tarafından gerçekleştirilen ameliyatsız estetik uygulamaları hakkında bilgi alabilir veya doktor ile doğrudan iletişime geçebilirsiniz. Sizin için en doğru estetik müdahaleye doktorunuzla birlikte karar vermeniz gerektiğini de unutmayın lütfen.
Sevgiler..

32 yorum:

  1. Bursa'da iyi bir doktor denk gelirse bende yaş çok ilerlemeden bilgi almak istiyorum bu konuda açıkçası....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @fatmaüzmez mutlaka iyi araştırıp seç derim ben doktorunu çoğu kişinin tavsiye üzerine İstanbula geldiğini biliyorum ama ..

      Sil
  2. ben seneler önce dudak dolgusu yaptırmıştım ama 3 ay bile dayanmadı maalesef :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @güzelvekültürlü aa sahi mi işte genetik burada çıkıyor demek ki benim ilki 1 sene gibi dayanmıştı 2. de baya dayandı diyebilirim

      Sil
  3. Kişi kendinden memnun değilse, yaptıracağı işlemin de ciddi bir yan etkisi yoksa estetik yaptırmalı bence. Tabiki işin içine maddiyat da giriyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @saadetuslu evet kesinlikle kendini iyi hissedecekse yaptırmalı ama aşırıya da kaçmamalı derim ben..

      Sil
    2. Kesinlikle aşırıya kaçmamalı. Kimi öcüye dönüyor resmen...

      Sil
  4. ben de dişlerimi sıktığım için botox yaptırdım ilk, çok da faydasını gördüm. Bence büyük bir sorun yoksa direkt estetik müdahale yerine, minik dokunuşlar daha doğal ve güzel duruyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nilgün evet onun için de erken başlamak lazım cilt iyice bozuldu mu iş direk ameliyata gidiyor..

      Sil
  5. Ben kendi kendime yaşlanacağım sanırım :) Hiç niyetlenmedim botoks ya da dolguya. Ama çok güzel sonuçlar alanları da görüyorum. Sıhhatler olsun!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @başakçelik teşekkürler canım.. evet gerçekten dozunda uygulanırsa harika sonuçlar oluyor..

      Sil
    2. senin hiçbir şeye ihtiyacın yok. Benjamin Buton gibi habire geriye gidiyorsun....

      Sil
  6. Dolguyada botoksada ihtiyacım var eşimi ikna edemiyorum:((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kelebeketkisi ihtiyacın varsa hafif dozlarla başla derim..

      Sil
  7. Bence böyle şeylere hiç gerek yok. Hatta bence estetik ameliyatlar da çok gereksiz. Zaten her geçen gün yeni haberler geliyor. Estetik yaptırıp eski yüzünden de olanları görüyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @epostaaç o yanlış uygulamalar maalesef işini bilmeyen eğitimsiz kişilere uygulama yaptıranların başına geliyor.. yoksa işinin ehli bir doktor tarafından yapılan çok başarılı uygulamalar var.. yerine göre çok da gerekli uygulamalar da var..

      Sil
  8. Ben iğneden feci korkuyorum valla :)) Ancak, çok başarılı uygulamalar da görüyorum artık. Bu tarz uygulama yaptırmak isteyenler için, yol gösterici bir yazı olmuş İrem'cim. Ellerine sağlık, öpüyorum <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kırmızırujlublog ben iğneden korkmam ama acıtacak diye korkarım ki bu hiç acıtmadı .. abartmıyorum çünkü canım da çok çok tatlıdır bu arada .-)) çok teşekkürler canım..

      Sil
  9. Ben de dogal yaslanmayi seçenlerdenim ama yapilmasina karsi degilim. Buna kisi kendi karar vermeli ve iyi bir uzmana gitmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @derya evet kesinlikle uzman bir doktor karar vermeli ne yapılacağına sonradan 2 eğitim alıp iğne yapmayı da öğrenen bir güzellik salonu çalışanı değil..

      Sil
  10. Bulundun yer çok önemli bu işlemlerde :( Doktorum ve tekniğin çok iyi olduğu yerlerde yatırmak lazım. Onur beye bir soru sormanı istesem minicik beni aydınlatabilirmi acaba canım :) Bir süredir aklımda ama tanıdık estetisyen yada cilt doktoru bulamıyorum soracak, minik bir soru aydınlanmak adına. Dur özelden yazayım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @benimtutkum yazdım sana canım ama tabi uzaman biriyle mutlaka konuşmak gerekiyor..

      Sil
  11. ben de yaşım biraz daha ilerleyince denemeyi düşünüyorum <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @busrakkus mutlaka uzman bir doktorla görüş yaptıracağın zaman..

      Sil
  12. Şimdiye kadar hiçbir uygulama deneyimim yok.Göz altı ışık dolgusunu oldukça merak ediyorum ama ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @filizşahin bence onun yaptırmanın tam sırası senin için doktorun anlattığı her şeye uyuyorsun .-))

      Sil
  13. İremcim ben senin tavsiyenle senin doktoruna botox yaptırmıştım. Bu konuda bana o kadar güzel yol göstermiştin ki 3 yıl geçti hala sana minnet duyuyorum. Ne kadar ilgili ve alakalıydın. Ve doktorun da cidden müthişti. Kimse de dolgu yaptırdığımı anlamamıştı.
    Kesinlikle bu yazın bir köşede kayıtlı durmalı. Çünkü maddi olarak kendimi ayarladığımda ben de bir germe olayı düşünüyorum ve bu açıdan örümcek ağı en basit olanı gibi görünüyor. Deneyimini cidden sabırsızlıkla bekliyorum.
    Öptüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @luna çok sevindim canım :-)) örümcek ağını ben de düşünüyorum o konuda araştırmalarım devam ediyor maddiyat önemli ama iyi yapacak doktor da bulmak lazım.. sevgiler :-))

      Sil
  14. İçeriği Çok beğendim. Ben botoks isterdim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @adsız teşekkürler :-)) ben yaptırıyorum artık sürekli..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...