14 Nisan 2017

SVR Mineral Güneş Koruma Kremi..

Yaz yaklaştı, her ne kadar biz İstanbullular olarak güneşin yüzünü ara sıra  görsek de artık kendimizi yoğun olarak korumamız gereken günler yaklaşıyor. İstanbul dışı özellikle yazın çoktan geldiği güney illerinde yaşayanları hiç söylemiyorum bile, onlar çoktan başlamış olmalılar güneş koruyuculara. Yaz için güneş koruma kremi dediğinden benim anladığım en az 50 faktör ve hem UVA hem de UVB filtreleri olan bir kremdir. Bu sene sevgililer gününde sevgili Şafak'ın yaptığı etkinlikte tanıştığım bir marka olan SVR tam da bu istediğim özelliklere uyan bir krem olarak karşıma çıktı.

Mineral güneş koruma kremi
SVR bir İspanyol markası ve ürün yelpazesi oldukça geniş. Ülkemizde dağıtımı Yonca Kozmetik tarafından yapılıyor ve hemen hemen bütün online dermokozmetik satış sitelerinde indirimli fiyatlarla bulmak mümkün. Renkli nemlendirici krem, kimyasal filtrelere toleransı düşük normal ve karma ciltler için tasarlanmış ve  geniş spektrumlu güneş koruma filtresi yani  UVA/UVB ışınlarına karşı yüksek koruyucu mineral filtre içeriyor. Bu da hücre yapısındaki DNA'yı güneşin verdiği zararlara karşı korumayı sağlıyor.

Mineral güneş koruma kremi

Su ve tere dayanıklı bir krem ayrıca  komedojenik,  paraben ve parfüm içermiyor. Hassas ciltlerin kullanmasına da uygun olacak şekilde  kimyasal filtre içermiyor.

Mineral güneş koruma kremi

İçindekilere bakarsak;  Saf su, titanyum dioksit, siklopentasiloksan, hekzildesil Stearat, gliserin, çinko oksit, Kaprilil Dimetikon Etoksi glikoz, sodyum klorür, poligliseril-4 izostearat, setil dimetikon, Tridesil salisilat, Sorbitol, tokoferil asetat, Tiliroside, alüminyum hidroksit, Magnezyum sülfat, metikon, Quaternium-90 Bentonit, triethoxycaprylylsilane, Dimetikonal, sodyum hidroksit, p anisik asit, klorfenesin, Methylisothiazolinone, alkol, Cl 77492, Cl 77491, Cl 77499. 

Mineral güneş koruma kremi

50 ml. krem, oldukça bereketli gerçi ama bu tarz ürünler genelde sezonluk, en fazla 1 sene ömürlü oluyorlar. Bunun da açıldıktan sonra  kullanım süresi 1 sene. Bu yaz sıkça kullanmayı ve bitirmeyi planlıyorum. 

Mineral güneş koruma kremi

Krem sürülürken oldukça yoğun yapıda ancak hafif renkli bir ten görünümü vermek için son derece ideal bir rengi ve yapısı var.   

Mineral güneş koruma kremi

Yazın fondötenin veya BB kremin verdiği ağırlık olmadan, sadece güneş koruyucumu süreyim de çıkayım ama bu koruyucu hafif de cilt rengimi, tonumu eşitlesin  diyenler için bence harika bir seçenek olacaktır.  Ben uygulamayı önce elimle yaptım ama daha sonra Filiz'in yazısından kopya çekerek fırça ve sünger ile uygulamayı denedim.  Fırça ile çok doğal bir sonuç elde edilebiliyor ancak sünger çok fazla ürün yiyor onu söyleyeyim. Eğer yaz aylarında içeride çalışacaksanız sık sık tazelemenize gerek yok ama dışarıda güneşte çalışan veya gezenlerin güneş koruyucunu tazelemesi öneriliyor. Makyaj üstüne bu biraz zor olduğu için ben güneş koruyucumu sabah sürdükten sonra sprey koruyucular ile tazeleme yapıyorum artık. Yakında onlarla ilgili de bir yazım olacak blogda zaten.

SVR ürünlerini dermokozmetik satan sitelerden inceleyebilir ve satın alabilirsiniz. Fiyatını 75 TL. diye hatırlıyorum. Mineral filtreli bir ürün olduğu için evet biraz pahalı ama çoluk çocuk güvenle kullanabilirsiniz böylece.
Sevgiler..

45 yorum:

  1. Güneş cildi mahvediyor:(( fiyat pahalıymış ama bir yıl dayanması iyi, güle güle kullan Audrey'cim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @bücürükveben evet güneş cilde en zarar veren şeylerden biri bu olmasa da mutlaka güneş kremi kullanılması lazım teşekkürler :-)

      Sil
  2. SVR ürünlerini çok merak ediyorum ama hiç deneme şansım da olmadı. Yazın hafif renkli koruyucular gerçekten çok pratik oluyor. Ürünün cinko oksit ve titanyum dioksit içermesini de çok beğendim İrem'cim😊 Güle güle kullan, sevgiler❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kırmızırujlublog evet bu yaz elim sürekli buna gidecek sanki benim de :-)) teşekkürler canım öpüyorum..

      Sil
  3. Sprey koruyucuları merak ediyorum valla. Bende la roche'un spreyi vardı ama çok yağlıydı sevemedim:( Yaz için koruyucu arayışlarım başlamışken bu yazı çok iyi oldu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @evremedusa evet bu yaz onlardan faydalanmak isteyecek epey kişi olduğunu düşünüyorum o yüzden haftaya yazacağım hemen :-))

      Sil
  4. Hassas ciltler için uygun olması güzelmiş güle güle kullan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @güzellikmeselesi evet içerik olarak iyi bence..teşekkürler..

      Sil
  5. İşte o başlaması gerekenlerden biri de benim ama hep unutuyorum evden çıkarken. Bugün Deniz'i unutmadım ama neyse ki. Açık tenli ve beden yaptıkları günler çocuk resmen renk değiştiriyor dikkat etmezsem..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @saadetuslu güneşli yerde yaşıyorsunuz hiç ihmal etmemeniz lazım yaşlandırmanın ve lekelendirmenin ötesinde hücre değişimne de neden oluyor güneş maalesef :(( hele çocuklar hiç ihmale gelmez..

      Sil
  6. Ben bu ürüne ilk defa denk geldim. Hazır yaz da geliyorken değerlendirilebilir.
    Sevgilerle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @locosmetico evet etkinlik sayesinde tanıştık biz de markayla .-)

      Sil
  7. Markayı daha önce hiç duymamıştım ama içerik iyi görünüyor makyaj altına uygulandığında parlama akma vs. de yapmıyorsa denenebilir.Güzel günlerde kullan,sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @makyajtelajı makyaj altında gayet başarılı bence.. teşekkürler :-))

      Sil
  8. Merhaba,geçen günlerden birinde okuduğum bir yazıda(eğer bulabilirsem linkini de eklemek isterim) 30 ve 50 faktörlü kremler arasında çok az bir fark olduğu,buna karşın 50 olabilmesi için bir çok kimyasal eklendiğini okumuştum.Roacctuane kullandığım dönem +50 Uriage kullanmıştım ve hem içeriği hem hafifliği,beyaz olmaması ile gönlümü fethetmişti.Bundan sonra kendimi kimyasaldan daha uzak tutmak için aynı markanın 30 faktörlüsünü almak istiyorum,size de tavsiye ediyorum :) Fiyatının 85 civarı olması gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ceydayıldırım evet çoğu markada çok az fark var 30 ve 50 arasında kimyasal değil fiziksel bariyer ile koruyan güneş kremlerini tercih etmek lazım mesela avustralya kaynaklı hamilton gibi markalar bunu yapıyor SVR de mineral koruyucu içeriyor. uriage 'da tabi iyi bir marka...

      Sil
  9. Güneş kremleri cildimde güneş lekesi yapıyor benim yaa 😴

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @semagökçe ay nasıl yani ben kullanmazsam leke leke olurum bir cilt doktoruna sorman lazım niye olduğunu bence..

      Sil
  10. Bu markayi hiç duymamistim. Ben sadece güneslenirken yüzüme koruyucu sürüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @derya normal hayatımızda da güneş koruyucu kullanmak önemli Deryacım..

      Sil
  11. Ben Bioderma kullanıyorum genelde ama bu ürüne de şans verebilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gülözdemir evet Bioderma'da iyi ve koruyucu bir marka..

      Sil
  12. Cildimizi güneşten korumanın zamanı geldi gerçekten de. 50 faktör olması da güzelmiş. Güle güle kullanın.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @renklipastasepeti evet yaz kış korumak lazım cildi.. teşekkürler :-))

      Sil
  13. Elime geçtiğinden beri sürekli kullanıyorum.Çok sevdim bu koruyucu kremi ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @filizşahin güle güle kullan Filizcim :-) ben de sevdim kendisini..

      Sil
  14. Ben de araştırmalardayım İrem'cim, denemek için minik bir avene aldım şimdilik. Özellikleri hoşuma gitti SVR'yi de araştırayım. Ama en çok sprey koruyucuları merak ettim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gökçebağtır Avene'nin renklisi değil mi onu geçen sene o kadar çok kullandım ki o da iyidir..

      Sil
  15. Elimdeki Darphin bitmek üzere; aslında ondan çok memnunum ama fiyatı nedeniyle yenileyebilir miyim bilemediğimden benzer bir koruyucu arıyorum. Filiz'de de okuyup not almıştım; aklımda olsun! Öperim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @başakçelik evet Filiz'de çok memnun bundan Başakcım aklında olsun sevgiler :-))

      Sil
  16. Yazın çok sık yenilemek gerektiği için çabuk bitiyorlar. Güzel günlerde kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ebrubayrak evet en kötü ihtimal nasıl olsa kışın bile kullanıyorum bitiririm .. teşekkürler canım :-))

      Sil
  17. Mineralli güneş kremi mi, harika. İlk defa duydum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nilgünaydın evet mineral içerikli bildiğim bir kaç markaya SVR'de katıldı böylece..

      Sil
    2. merhaba hamilton da svr gibi fiziksel koruma mı sağlıyor?

      Sil
  18. Son iki yazdır tatilde oğlum için kullanmıştım. Ne kızarıklık, ne acı, nede soyulma. O kadar güzel güneşlenip bronzlaştı ki anlatamam. Zararsız, bol korumalı. Ambalaj küçük ama ürün suda akmadığı için fazla tekrar gerekmediği için yeterli. Fiyatına gelince çocuk güneş kremleri normallere göre pahalı. Bence Svr'de makul bir fiyat belirlemiş. Son derece memnunum. Ayrıca kızım bazen makyaj bazı olarak kullanıp yüzüne renk veriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @elmaskoçan o zaman bu yaz plajda yüzüme sadece bunu kullanırım ben :-)) dediğin gibi baz olarak da olabilir rengi doğal bir cilt tonu vermek için elverişli bence..

      Sil
  19. Bu markanin Hydraliane serisindeki light nemlendirici cok guzel, onu da tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @onorr teşekkürler Onur'cum zaten diğer bütün ürünleri şöyle bir incelemeye aldım bakalım..

      Sil
  20. Hmm merak ettim şimdii:) güneş kremi denilince radarlarım açılıyor:D
    peki İrem abla bu tarz renkli güneş koruyucuların üstüne sabitleyici bişi geçiyor musun bulaşma problemi oluyor mu veya?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kozmetikaşığı evet canım tek başına kullansam da fondöten altına baz da yapsam mutlaka bir pudra ile geçerim ben ama bu sabitlenince öyle kazağa gömleğe falan renk vermiyor fondöten gibi değil yani..

      Sil
  21. Merhaba , svr güneş kremini araştırırken blogunuza denk geldim . Renkli güneş kremi olduğu için birkac yerde esmer tenliler kullanmamalı çok açık kalır gibi yorumlar gordum :( sizce de öyle mi? paylasiminizin uzerinden neredeyse bir yıl geçmiş umarim gorursunuz mesajimi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gülşahtuna merhaba bazı renkli güneş kremleri bir kaç renk seçeneği ile geliyor açık ve koyu gibi bazıları da tek renk ama çoğunlukla sürülüp yedirildiğinde ciltle bütün oluyorlar.. onlar olmuyorsa yaşa göre 30 gkf'lü bir bb ya da cc krem de kullanabilirsiniz..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...