6 Nisan 2017

El ve Tırnak Bakımı Rutinleri..

Bir süredir yeni ürünlerle birlikte el ve tırnak bakım rutinim yine değiştiği için yine son zamanlarda neler kullanıyor toplu bir bilgi vereyim dedim. Yılbaşından önce Zoya ve Qutica'dan el ve tırnak bakım ürünleri içeren güzel bir paket almış ve ilk izlenimlerimi de makyaj blogumda yazmıştım. Bugün o ürünlerden en sık kullandığım 3 tanesinden detaylı olarak bahsetmek istiyorum.

tırnak bakım ürünleri


Bunlardan evde en sık kullandığım ürün Qtica gecelik yoğun el onarıcı krem oldu. Ben tabi bunu sadece gece değil oje sürmeden önce, elim suyla çok haşır neşir olduktan sonra, bazen sadece gece otururken öylesine kullandım.

tırnak bakım ürünleri
Diğer bir sıkça kullandığım ürün de Zoya'nın get even tırnak yüzeyi düzgünleştirici baz ojesi oldu.  Bunu her defasında ki genelde iki günde bir oje değiştiriyorum, ojemi sürmeden önce tırnaklarıma sürmeyi ihmal etmedim. Sonuç hiç fena değil, tırnak yüzeyim hala çok beyaz olmasa da dümdüz ve pürüzsüz görünüyor. Zoya tırnak düzleştirici alt kat indirimli olarak 30 TL.'na satılıyor ve oldukça da bereketli bir ürün. Ayrıca Zoya oje ve tırnak bakım ürünleri zararlı içerik barındırmıyor. 

tırnak bakım ürünleri

Tabi elleri nemlendirdiğimiz kadar tırnak ve tırnak etlerini de nemlendirmek gerekiyor. Bu amaçla yine el kremimi sürüp bir süre bekledikten sonra tırnak etleri için de ayrı bir yağ ya da krem ya da jel kullanıyorum. 

tırnak bakım ürünleri
Zoya Solid Gold Cuticle jel adından da anlaşılacağı gibi jel kıvamda bir ürün. Ancak tırnak etlerini yumuşatmakta oldukça başarılı.  

tırnak bakım ürünleri
Ürün bilgisinde tırnak eti giderici olduğu da belirtilmiş evet güzel yumuşatıyor ama ben maniküre gittiğim için bu tarz ürünleri sürdükten sonra tırnak etlerimi sadece her seferinde biraz geriye itmekle yetiniyorum.  Tırnak ve tırnak eti bölgesini güzel nemlendiriyor ama çok da yumuşatmıyor.  İçeriğinde tırnak besleyici 12 etken madde bulunuyor.  Fiyatı indirimli olarak 12.60 TL. 

tırnak bakım ürünleri
Özellikle kuru ve hassas eller için önerilen bu onarıcı el kremi paraben veya diğer zararlı birleşenleri içermiyor. Tabi içeriğinde son sıralarda parfüm var ama kokusu oldukça hafif.  Hem yapı hem de boyut olarak krem gündüz taşınıp gün içinde kullanmaya uygun değil. Oldukça yoğun yapıda ve elleri bir süre için yağlı ve hafif yapışkan bırakıyor. 
Ama emilmeye başladıkça ellerinizin kuru bölgelerden arınıp yumuşadığını ve rahatladığını hissediyorsunuz.

tırnak bakım ürünleri

Otica tırnak yağının bahsetmeyi unuttuğum ağız kısmı, buradan ürün aslında oldukça kontrollü geliyor. Ama yanılıp da fazla bastırmayın, ürün çok fazla gelebilir ve aslında bir bezelye tanesi kadar ürüne ihtiyacınız var tırnaklarınızı nemlendirmek için. 

tırnak bakım ürünleri

Kremin yapısı da yoğun demiştik, gün içinde sürüp bir süre beklemeyi göze alırsanız, bir kaç el yıkamadan sonra bile etkisini kaybetmediğini göreceksiniz.

Zoya ve Qtica ürünlerini ZoyaTürkiye sayfasından inceleyebilir ve  indirimli olarak satın alabilirsiniz.
Sevgiler..



16 yorum:

  1. İrem'cim özellikle el kremi çok ilgimi çekti, seneye kış için bana çok iyi gelebilir😊 Qutica bakım ürünlerini ne zamandır merak ediyorum zaten😊 Güle güle kullan, sevgiler❤❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kırmızırujlublog evet hem de senin cildin de kuru daha da iyi olur benden diye düşünüyorum :-)) teşekkürler canım sevgiler..

      Sil
  2. Solid Gold jeli bana arkadaşım hediye etmişti; bir kaç sefer kullandım; güzel bir ürün cidden ama karar vermek için düzenli kullanmam lazım. El kremi benim de ilgimi çekti. Güle güle kullan hepsini İrem'cim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @başakçelik evet öyle bir kaç seferde hemen etki edecek bir şey değil biraz kullanmak lazım.. krem güzel kuru ciltlere daha iyi olacaktır bence.. teşekkürler canım .-))

      Sil
  3. Tırnak yüzeyi düzgünleştiriciyi aldım listeye :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ümrantuncer evet ya o çok işime yaradı işte .-))

      Sil
  4. Tırnak etlerini yumuşatan nemlendiren bir ürün arıyorum ama bilemedim şimsi.:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @makyajtelaşı hemen direk sonuç için shea yağı tavsiye edebilirim..

      Sil
  5. Bahçe ev işleri derken benim tırnaklar hiç uzmaz. çabuk kırılır malesef. tırnak güçlendiren bir ürüne ihtiyacım var aslında

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @saadetuslu evet zayıflamıştır tırnaklarınız güçlü olsa işle uğraşsanız da kırılmaz..

      Sil
  6. Oldukça aydınlatıcı bir yazı olmuş. Bu ürünlere bir bakayım. Özellikle vitamin takviyelerim tamamlanınca yeni rutin planlıyorum el ve tırnaklarım için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @hüzünsarısı evet tırnakların kırılmaması için vitamin takviyesi şart..

      Sil
  7. Bulaşık makinesi olmayan biri olarak el kremi sürekli kullanıyorum, çok teşekkür ediyorum:) Güle güle kullan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @bücürükveben evet yoğun bir el kremi şart o durumda..

      Sil
  8. Qtica'nın ürünlerini merak ediyordum siteden bir inceliyim :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...