9 Kasım 2016

Oval Makyaj Fırçaları Çok mu Lazım??

Daha önce burada bahsettiğim, aldığım  ilk Oval makyaj fırçasını severek kullanınca son zamanlarda oldukça fazlalaşan türevlerini de alıp denemekten geri kalmadım. Bu fırça diğerine oranla daha ufak ve kendisini Kadıköy Çilek Sokak'dan aldım. Çilek Sokak hakkındaki yazımı da üzerine tıklayarak okuyabilirsiniz. En kısa zamanda bu alışveriş mekanı hakkında yeni bir yazı da yazacağım.

Oval makyaj fırçası
Bu fırça daha ufak demiştim, diğerinin yarısı kadar yani burun kenarı, göz altı gibi bölgelere uygulama yapmak için daha uygun. Ben aplikatör ile sürdüğüm kapatıcımı bu fırça ile dağıtabiliyorum. Ama daha çok da burun kenarına uyguladığım bronzerı dağıtmak için kullanıyorum.


Oval makyaj fırçası

Sadece bu işlem için gerek var mı derseniz tabi ki yok ama ben değişik fırçalar ile uygulama yapmayı sevdiğim için bunu da alıp denemek istedim. Fiyatı da 7.5 TL. olunca direk koleksiyonuma katıldı kendisi.



Oval makyaj fırçası

Burun kenarına bronzer uygulamaktan başka yeni aldığım Sleek Cleopatra's Kiss aydınlatıcı paletindeki gibi krem aydınlatıcılar için de gayet işe yarayan bir fırça çeşidi olduğunu düşünüyorum.

Oval makyaj fırçası

Şu şekilde uygulanıp dağıtılabiliyor. Ürünü neredeyse hiç emmiyor ve bence kalıcılığını da bir tık arttırıyor. Ben krem ürünleri BB tarzı sünger ile uyguladığımda hakikaten çok az dayanıyorlar ama bu şekilde daha kalıcı sonuç aldığım için üşenmeden kullanıyorum.

Bu tarz fırçalara çok para vermek istemiyorsanız aliexpress gibi sitelerden çok uygun fiyatlara bulmanız mümkün, bu arada aliexpress 11.11.2016'da büyük bir indirim yapacak. Bu siteden alışveriş yapmak için bu imkanı değerlendirebilirsiniz. Ayrıca aliexpressden nasıl alışveriş yapılır yazımı da buradan okuyabilirsiniz. Son zamanlarda bazı Türk firmaları da bu fırçalardan yapmaya başladılar, umarım  bunun örnekleri kısa sürede  çoğalır.
Sevgiler..

69 yorum:

  1. Oval fırçaları henüz deneme şansım olmadı ancak yazınızı okuyunca iyice heveslendim İrem Hanımcım :) Nascitanınkileri denemeyi düşünüyordum aslında ama Aliexpressi de değerlendirebilirim. Ellerinize sağlık, sevgilerimle... <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kırmızırujlublog bence ilk deneyimini aliexpressden yap ucuz ucuz derim hoşlanmazsan boşa gitmemiş olur.. ya da kadıköy yakınlarındaysan gidelim oradan alalım :-))

      Sil
  2. Ben ilk oval fırçamı MAC'ten almıştım; daha sonra Dupduru Shop'tan yaptığım bir alışverişle birlikte hediye olarak başka bir tane daha geldi. Her iki fırçayı da, katı-krem ürünleri dağıtmak için severek kullanıyorum. İnce-likit ürünler bunlarla zor dağılıyor; ama, likit ürünün yapısı biraz kalınsa yine bu fırçaların performansını beğeniyorum. Sünger kullanmayı sevmeyenler için iyi bir alternatif olabilir. Bu arada, MAC ve diğeri görünüş olarak çok benzer ama kullanıldığında gerçekten fark ediyor. Bu yüzden şu Artist Brush'ları merak etmiyor değilim ama BB varken onlara o parayı veremeyeceğim :) Güle güle kullan, sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @başakçelik teşekkürler Başakcım aslında ben de ilk olarak Mac'e bakmıştım ama performanslarını bilmeden o kadar parayı vermek istemedim şimdi deneyip çakmasından bile memnun kalınca Mac de alınabilir diye düşünüyorum aslında kendim için..

      Sil
  3. Çilek sokak deyince aklıma sen geliyorsun :) Bu fırçalardan ben de istiyorum ama bir Ali Expresss'e bakayım 11.11 de o zaman. Güle güle kullan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sevda evet ben de o gün için kendime bir wishlist yaptım bakalım :-)) teşekkür ederim ..

      Sil
    2. özellikle fırça wishlist'ini bekliyorum İremcim. :)) Çok başarılısın ürün seçmede

      Sil
    3. @luna teşekkür ederim en kısa zamanda hazırlayıp koyacağım bloga :-))

      Sil
  4. Bende denemek istiyorum indirimi bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @pelinkudret şöyle bir baktım da çok iyi indirimler var o gün :-))

      Sil
  5. Hiç denemedim ancak dediğin gibi dar noktalara uygulama yapmak için iyi olabilir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ebrubayrak tamamen tercih meselesi canım o noktalar için iyi ama zaruri değil tabi ki..

      Sil
  6. Bende aldim fondotenimi surdukten sonra son dokunusu bu kasik fircayla yapiyorum dediginiz gibi urun emmiyor ve daha bir guzel yayiyor sanki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kelebeketkisi evet son bir aitbrush efekt veriyor sanki bana göre de :-))

      Sil
  7. Ben de almak istiyorum bu fircalardan ama henuz alamadim, fiyati da biran 75 diye gördüm aman yarabbi dedim megersem 7,5 mus :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @deneyenbayan hahah yok yok burada en büyüklerinin fiyatı 30 tl tabi çakma bunlar Mac ve missha da fiyatlar çok daha fazladır..

      Sil
  8. aliekspres bizim evin de sitesi oldu bu aralar....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @saadetuslu :-)) aynen öyle siz hatta sualtı kamerası almıştınız değil mi valla cesaret etsem ben de alacağım ondan..

      Sil
  9. aydınlatıcı uygularken kullanmayı isterim şahsen denemeye değer diye düşünüyorum sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @güzelvekültürlü evet benim cildim için özellikle krem aydınlatıcı konusunda iyi netice aldım ben..

      Sil
  10. İrem'cim ben de hep bu fırçalara bakıp gerekli mi diyordum ama kullanım alanı varmış. Hoşuma da gitti ve o ne uygun bir fiyat öyle. Toplanıp Çilek Sokak organizasyonu yapalım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gökçebağtır :-)) hakikaten süper bir keşif etkinliği olur yapalım kesinlikle bunu..

      Sil
  11. merak ediyordum bu fırcaları yazın çok iyi denk geldi ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gülşahönen teşekkürler beğenmene sevindim .-))

      Sil
  12. valla ne yalan söylüyüm ürün güzel olsa da ben çok gereksiz buluyorum ve sırf kalabalıklık yapmasın diye almadım :) sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ümrantuncer evet kesinlikle alışkanlık ve tercih meselesi bence de :-)))

      Sil
  13. bende de xp nin var kapatıcı için kullanırım diye aldım ama dağıtamıyorum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @duygununblogu böyle hafif yuvarlak hareketler ile denedin mi Duygucum tampon hareket olmuyor bu fırçalarda..

      Sil
  14. İrem Hanım bende aliexpressde görmüştüm set halinde :) Kadıköy çilek sokağa uğradığımda bakacağım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gözdeninbloggünlüğü Gözdecim bugün o setler indirimde olacak ali'de :-)))

      Sil
  15. Hiç denk gelmedim bu tarz fırçalara.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nilüferakdemir bütün markalar yavaş yavaş yer vermeye başladılar yakında daha çok çıkar karşımıza :-)

      Sil
  16. fırçalarla aşk yaşadığım doğrudur ama ben bunları kullanamam sanırım :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sinempehlivan bana da zor gelmişti başta ama alıştım :-))

      Sil
  17. Aklımı çeliyorsunuz hanımefendi :)) bu aralar o kadar boş verdim ki makyaj yapasım bile yok ama senin bu önerilerin beni acayip motive ediyor. Denk gelirsem alabilirim ve aliekspres indirimini merakla beklemeye başladım o zaman

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @senadursun :-))) teşekkürler Senacım evet aklında alınacaklar varsa indirimi kaçırma bence 2 saate başlıyormuş..

      Sil
  18. Bir kaç arkadaşım bu tarz fırçaların, makyajı fırça ile yapmaya alışkın olmayanlar için ideal olduğunu söylemişti (yani benim için :)) Gerçekten öyle mi? Yani bu tarz bir fırça ile etraftaki genel makyaj fırçalarının kullanımı arasında ne tarz bir fark var?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @elifipekdurmaz bence yeni başlayanlar için biraz alengirli bir fırça ama büyük olanlarının gerçekten uygulama kolaylığı var alacaksanız ilk olarak yüz için olan büyüklerden başlamanızı önerebilirim.

      Sil
  19. Ben bu fircalarin kocaman olanlarini merak ediyorum, pudra uygulamak icin cok iyi oldugu soyleniyor. Bir yerde uygun fiyatlisina rastlarsam alacagim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @onorr evet kesinlikle ben de istiyorum onlardan :-))

      Sil
  20. Buradan öğrendiklerimi kızıma aktarıyorum.Çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  21. Ben de Aliexpress'ten almıştım 1 tane, oldukça güzel ama fondöten tarzı ürünlerde fondötenin yapısı çok önemli performansını göstermesi için. Burun kontürü için olan çeşidini çok merak ediyorum. Aliexpress'te 11.11 çıkartması yaparken atarım belki ben de, olmadı Çilek sokak çıkartması yapmam şart oldu!
    Güle güle kullan,
    Öpüyorum!
    Zeynep

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @glamsight benim liste baya kabarık bir de 5 cm. lik boyunu alacağım bunun pudra falan için..gerçekten bence yoğun fondöteni çok daha iyi uyguluyor.. Çilek sokağa bekliyorum hepinizi bir keşif gezisi yapalım :-)) sevgiler canım .-))

      Sil
  22. Güle güle kullan İrem'cim.Çok tatlı bir şeymiş bu fırça.Havalar güzelken gelip bir baksam fena olmayacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @filizşahin evet bir keşif de Kadıköy'de yapalım seninle en kısa zamanda Filizcim .*))

      Sil
  23. Yabancı vloggerlarda çok görüyorum bu fırçalardan.Çok da merak ediyorum aslında.Uygun fiyatlı bulursam deneyebilirim.Güle güle kullanın.Sevgiler

    YanıtlaSil
  24. bu tarz bir fırçam hiç olmadı fiyatı 75 lira mı tam okuyamadım :) 7.5 olamaz sanırım :D burada da Nascita'nın var sadece, çok hoş gözüküyordu belki onu alabilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kozmetikpsikolojisi :-)) yanlış okumadım 7.5 TL. .-))) Nascita fırçalar iyi oluyor deneyebilinir kesinlikle..

      Sil
  25. Bu fırçadan ve başka fırçalardan aliexpress'den sipariş vermiştim ama satıcının elinde ürünler yokmuş iptal etmek zorunda kalmıştım sonrada hevesim kaçtı hiç almadım. Güle güle kullan canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gizemgider teşekkür ederim.. aliexpress de pek çok satıcıda var artık fırçalardan..

      Sil
  26. Bu tarz bir fırçayı ne gördüm,ne duydum,ne aldım,ne de kullandım.Sanırım makyajla alakam olmadığı çok belli oluyor değil mi ? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @yeşimlehertelden :-))) makyajla alakası olan çoğu kişi de duymamış olabiliyor yani..

      Sil
  27. Bu tip fırçaları henüz denemedim ama katı-krem formdaki ürünleri dağıtmak için daha uygunlar bencede sanki :))
    Çilek sokağa gitmeyeli çoook uzun zaman olmuştur. Varlığını unuttum diyebilirim. :)) Bi gitmek lazım galiba..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @morhastası evet yoğun fondöteni çok daha iyi uyguluyor bence.. çilek sokak benim sürekli uğrak yerim artık :-))

      Sil
  28. hiç bu tarz bir fırça kullanmadım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @lerzankara makyaj çok yapmıyorsun sen çok elzem bir şey değil .-))

      Sil
  29. Bu fırçalardan hiç kullanmadım ama fena gözüm var bunlarda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @zehra benim de gözüm hala büyük olanlarda...

      Sil
  30. Bilinen fırçalardan çok değişik güle güle kullan canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @örgüçantam çok teşekkür ederim :-))

      Sil
  31. Nasıl güzel ve minnak bir fırça öyle <3 Uygun fiyatlı oval bir fırça bulabilirsem mutlaka deneyeceğim çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  32. Çok sirin bir firca 😊

    YanıtlaSil
  33. Yanıtlar
    1. @aslınındünyası evet bana oldukça rahat ve kolay geliyor artık..

      Sil
  34. Geçenlerde bu fırçaları "merdivenaltı ürünler" satan birinde 30,00 TL'ye görünce bu bedava gibi geldi şimdi. Güle güle kullan canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sihirlimavi 30 TL olan en büyük boyu ben de görüyorum da almadım tabi aliexpressden 5-6 tl ye sipariş verdim bekliyorum teşekkürler :-))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...