24 Ocak 2014

Benefit Dr. Feelgood..

Benefit'in çok bilinmeyen bu ürününü sevgili Oya Komar sayesinde keşfedip, kullanmaya başladım. İlk gördüğümde ürünün TR'de olduğundan haberim yoktu, o nedenle Amerika'dan gelecek bir arkadaşa sipariş verdik, o da sağolsun gitti buldu. O zaman için ürün bana 50 TL.'ye gelmişti ve burada sanırım 90 TL. civarında.
Bütün Benefit ürünleri gibi yine retro görüntülü teneke bir kutuda geliyor. Ne yazık ki asıl kutusunu attım, onun üzerinde de aynı resim ve içerik bilgileri vardı.

Kutuda içerik bilgileri yer almıyor ama nasıl kullanılacağı ve etkileri yazılmış.

Ürün aslında kalın dokulu bir baz, yüze sürüldüğü zaman tabi o ağır dokusu kalmıyor. İster makyajdan önce baz olarak, istenirse de makyajdan sonra ya da gün içinde matlaştırıcı olarak kullanılabiliyor. Yalnız makyaj öncesi sürmek için bence çok uygun değil, çünkü dediğim gibi dokusu kalın sürerken iyice yedirmek gerekiyor, bunun için de bol zaman gerekiyor. Gün içinde kendi süngeri ile pıt pıt hareketlerle ve belli bölgelere uygulandığı zaman vakit de almıyor ve kolayca kullanılabiliyor. 

Maalesef ürünün bir kötülüğü de pislenmesi, hem süngeri hem de kendisi pisleniyor ve buna engel olamıyorum. Gün içinde zaten fondöten/BB/pudra vs. olan yüze bu süngerle uygulama yapıldığında, süngeri her seferinde temizlesem bile ürünün kendisine bulaşan o fondöten kalıntılarına engel olamıyorum. Temizlemeye çalıştıkça daha da bulaşıyor. Bu en temiz hali diyebilirim. Bu ürün aslında rujların üzerine bile uygulanabiliyor mat etki vermek için ama bir de bu süngere ve baza ruj bulaşırsa hiç temizleyemem diye böyle bir uygulamayı hiç denemedim. Bu sorunun dışında gün içinde yanımda olmasından ve etkisinden memnun olduğum bir ürün, hemen burnum parlamaya başladığı anda uyguluyorum ve etkisi gerçekten uzun süre devam ediyor.

Yapısı/dokusu kalın derken bunu kastediyorum, ama süngerle veya parmak ucu ile yedirildiğinde bu kalınlığı kalmıyor. Ciltle tamamen bütünleşiyor. Ayrıca yine gözenek görüntüsünü de hafifletiyor ama kesinlikle tedavi edici değil, özelliği sadece o anlık.

Bu da bazın uygulanmış hali, gerçekten pürüzsüz bir görüntüsü var, içinde muhtemelen silikon olduğunu düşünüyorum. 

Sanırım ürün hala Benefit stantlarında var, orada deneyebilirsiniz. Almadan önce bir de koklamayı ihmal etmeyin. Kalıcı olmayan ama sürülürken mutlaka hissettiğiniz yoğun ve değişik bir kokusu var.
Sevgiler..

6 yorum:

  1. Güzel bir ürünmüş. Güle güle kullan. Mesela Benefit'in porefessionalı makyaj üstüne uyguladığımda ben daha çok memnun kalmıştım. ( http://locosmetico.blogspot.com.tr/2013/02/benefit-porefessional.html )Bu ürün için sence hangisi daha başarılı sonuç veriyor. MAkyaj öncesi mi yoksa sonrası mı?

    YanıtlaSil
  2. @kozmetikdelisi.. makyaj üstüne daha iyi sonuç alınıyor ama dediğim gibi bu ürünün yapısı porefessionalden değişik daha kalın daha iyi yedirmek lazım.. gözenek görüntüsünü evet bir nebze azaltıyor ama asıl amacı matlık vermek..

    YanıtlaSil
  3. çok hoş görünüyor günlük hayatta pek pudra,fondöten gibi ürünler kullanmasam da özel günler için ideal olabilir:)

    YanıtlaSil
  4. @gülsinemgülen.. evet özellikle yaz için parlamaya karşı ideal bir ürün..

    YanıtlaSil
  5. Güle güle kullan değişik bir ürünmüş..

    YanıtlaSil
  6. @ceydabyjade..çok teşekkürler..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...