19 Ağustos 2013

ERKEKLER İÇİN MAKYAJ SÖZLÜĞÜ..


Erkekler için dev hizmet! "Hangi makyaj malzemesi neden gereklidir?" sözlüğü. "Erkekleri neden ilgilendirsin bu konu?" dediğinizi duyar gibiyim. Tabi ki kadınları daha iyi anlamalarını sağlamak için! "Bu kadar çok şey taşımana gerek var mı, birazını evde bıraksan olmaz mı?" gibi cümleler, kadınların erkeklerden en çok duydukları cümlelerdendir. Halbuki o malzemelerin hepsinin ayrı ayrı ne kadar önemli olduklarını bilseler, ah bir bilseler...

Bu yazıda sadece çoğu kadının makyaj çantasında bulunan temel makyaj malzemelerine yer verilecektir. Anlatılan malzemelerin şeklen nasıl olduğunu merak eden erkekler, Clinique Makyaj Malzemelerine göz atabilirler.

Nemlendirici: Aslında erkeklerin de (özellikle yazın) mutlaka kullanması gereken ürünlerden biridir. Çünkü, yüzünüzün ve ellerinizin suya ihtiyacı yazın çok daha fazladır. Yağlı bir cildinizin olması, nemlendiriciye ihtiyacınız olmadığını göstermez. Çünkü yağ ve su aynı şey değildir. Susuz kalan cilt kurur, daha hızlı yaşlanmaya ve sağlık sorunlarına sebep olur.

Fondöten: Hani siz geçenlerde bir mankenin pürüzsüz cildine bakıp, "makyajsız da güzel olunabiliyor" demiştiniz ya, işte o manken aslında -büyük ihtimalle- makyajsız değildi. Onun da sivilceleri vardı, yüzünde garip garip lekeler vardı. Onları bu insan mucizesi fondötenle kapatıyor. Kısacası fondöten yüz kusurlarını kapatan bir üründür. Clinique fondöten dalında, krem, dengeleyici, pudra, sıvı her çeşide sahiptir.

Göz altı kapatıcısı: Göz altında yaşa bağlı olmaksızın oluşan morluklar vardır. Yorgunluktan olur çoğunlukla. Yüze negatif bir his verir bu koyuluklar. Kapatmak için kullanılan, genellikle küçük tüplerde satılan ürün işte budur.

Pudra: Fondötenin bir kötü yönü vardır ki, pürüzsüzleştirirken yüzü parlatır, ve çabuk dağılır. Fondöten dağılmasın diye uygulanan toz gibi şeye pudra demişler zamanında, biz de öyle diyoruz.

Göz farı: Göz kapağına derinlik, keskin hatlar katmak için kullanılır. Fondöten ve pudra gibi değildir, varlığını genellikle anlarsınız. Renk seçimi kişiye göre değişir. Genellikle gündüzleri sade, geceleri koyu renkler tercih edilir.

Göz kalemi: İşlevinin farkındasınızdır bunun, gözü belirginleştirir. 

 Eyeliner: Göz kalemiyle benzer işlevi görür. Kullanmak genellikle ustalık ister. Üst göz kapağına keskin bir çizgi çekmeyi sağlar. Daha çok geceleri tercih edilir.

Rimel (maskara): Kirpiklere dolgunluk sağlar, yine gözleri güzelleştirmek içindir. Diğer ürünleri kullanmayan bir kadın bile rimel kullanabilir. Çünkü Türkan Şoray etkisinden midir bilinmez, toplumda kadın "uzun kirpikli olmalı" algısı hakimdir. Uzunlaştırıcı, dolgunlaştırıcı özellikte rimeller olduğu gibi, sadece renk veren rimeller de vardır.

Dudak koruyucu: Nemlendirici ile benzer işlevdedir. Dudakların iklimsel etkilerle yıpranmasını önleme amaçlıdır.

Dudak parlatıcı: Genellikle hafif bir makyajı tercih edenler kullanır. Dudakları belirginleştirir, öne çıkartır.

Ruj: En çok bildiğiniz makyaj malzemelerinden biri. Renk verme amacıyla kullanılır.

Allık: Fondöten ve pudra yüzü tek renk haline getirir, doğal görünmez. Yanaklara hafif kırmızılıklar eklemek içindir allık. Clinique allıkları inceleyerek daha fazla fikir edinebilirsiniz.

Sorusu olan?:)


16 yorum:

  1. Hahaha, süper içerik :))))

    Dün akşam eşim "Başak ya, geçen Google Plus'a bakarken senin YouTube videolarından birini gördüm, az izleyeyim dedim... ikinci dakikada içime fenalık geldi, nasıl o kadar malzemeyi karıştırmadan sırasıyla nereye süreceğini bilebiliyorsun ki?" dedi :))))

    Yazının linkini yollayayım ona bari :P

    Öptüm!

    YanıtlaSil
  2. @bveç.. haha yolla tabi ama iyi seninkinin verdiği tepki yine benimki görse dalga geçer nelerle uğraşıyorsunuz diye.. :-)))
    sevgiler canım..

    YanıtlaSil
  3. Yok valla, Ahmet epey destek oluyor. Sanırım bu işlerle uğraşınca ona sarmıyorum, ondan da destekliyor olabilir :P

    YanıtlaSil
  4. @bveç... hahah sesli güldüm resmen haklısın kesinlikle söyleyeyim ben de benimkine..

    YanıtlaSil
  5. Süper bir yazı olmuş :) bu arada yorumlarınız da gülümsetti beni, özellikle Başak'ın bunlarla uğraşınca sarmıyorum demesine koptum :) Ben de gün Mac den paintpot aldığımda erkek arkadaşıma açıklıyordum bak bu göz kapağının rengini eşitleyip farın daha kalıcı olmasını sağlıyor diye bakışı görmeliydiniz tabi :)))

    YanıtlaSil
  6. Bunu bi babama maillim ben geliyorum :D ...

    YanıtlaSil
  7. @güzelliktutkusu.. beğenildiğine çok sevindim.. eskiden bakardı benimki ama artık umudu kesti bakmıyor bile sadece yetmezmi artık diyor böyle üzgün bir suratla :-))

    YanıtlaSil
  8. @belleamie..:-))) en azından bizim için önemini anlasalar yeter bize dimi..

    YanıtlaSil
  9. yapı marketleri gezmeye, avuç avuç çivi vida satın almaya bayılan kendileri değil mi acaba?
    ben eğer gratis'e vs gitmek istiyorsam ve o buna bozuluyorsa, hemen bauhaus'a koşarak gitmelerini hatırlatıyorum :D anında surat ifadesini düzeltiyor valla...

    YanıtlaSil
  10. @Gburcu.. ahh hem de nasıl koşarak gidiyor o bauhaus'a ya da koçtaşa'a her bir reyonu ayrı geziyor üstelik..

    YanıtlaSil
  11. :)) süpermiş..geçen yıllarda bi erkek arkadaşımı "body shoptan bi krem alıcam 2 dk bekler misin diyerek" bırakıp, kasaya gittiğimde elinde 7 tane ürünle sırada bekler bulmuştum..satış elemanı arkadaş bunu ele geçirmiş...bunları kullanmam lazımmış diye hepsini almıştı :)))

    YanıtlaSil
  12. Hahahah muhteşem bir yazı olmuş eline sağlık :)hemen rimelle eyelinerı karıştıran; pudrayı, allığı bilmeyen arkadaşlarıma yolluyorum bu yazını:p

    YanıtlaSil
  13. @nilgün.. Ay hem çok saflar hem de alıp alıp kullanmazlar alem bu erkekler :))

    YanıtlaSil
  14. @sucan.. Çoğu karıştırıyor zaten ne nedir diye öğrenmeleti de zor :))

    YanıtlaSil
  15. ay ne iyi olmuş bu yazı! sevgiliye gönderileiyor hemen :)
    yorumları okudum da çok eğlendim, bu vesileyle herkes sevgilisini / kocasını çekiştirmiş olmuş :)

    YanıtlaSil
  16. @sheenapunk.. teşekkürler..herkes dertliymiş bu konuda.. bir de bize futboldan anlamaz derler dimi :-)))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...