23 Eylül 2020

Omega Skin Lab Glikolik Asit Temizleme Jeli..

Bugün #birürünüçyorum yazılarında yakın zamanda Omega Skin lab'den gelen ve glikolik asit içeren yıkama jelini inceleyeceğiz. 





Öncelikle sizi marka ile tanıştırmak istiyorum. OSL her cildin ihtiyacının farklı olduğunu söyleyerek, farklı ihtiyaçlara göre farklı ürün kombinleri kullanmanın gerekliliğini söylüyor.  Bu nedenle siteye üye olduktan sonra alışveriş yapmadan mini bir anket yapıyorsunuz. Orada çıkan sonuçlara göre site sizi doğru ve ihtiyacınız olan ürün veya ürün grubuna yönlendiriyor. Ayrıca kaliteyi de doğru maliyet ile birleştirme gibi de çok güzel bir politikaları var. 



OSL den sonra özellikle glikolik asit nedir ne işe yarar ona bakalım. Zaten bu konuda bir post hazırlamayı düşünüyordum. 


Glikolik asit meyve asidi olarak da bilinen doğal bir asittir ve kimyasal peeling işlemlerinde kullanılır. Cildi tahriş etmeden nazikçe üst tabakayı temizleyen bir etken maddedir. 
Hücre yenilenmesini tetikleyerek kırışıklı görünümünü azaltır, lekeleri ortadan kaldırır, kolajen üretimini destekler, sivilceleri önler, gözenek görünümünü azaltır, cildin kuruluğunu engeller ve nemlendirir, cildin daha parlak ve canlı görünmesini sağlar ve ciltteki sedef, seboreik kerazma gibi hastalıkların tedavisinde kullanılır. 
Cildi nazikçe de olsa soyduğu için özellikle güzellik merkezinde yapılan bir işlemden sonra güneşe çıkılmaması gerekir. Hatta bu tarz işlemler kış aylarında yapılsa daha iyi olur. 



Yıkama jeli salisilik asit.  provitamin B5 ve vitamin E ile takviye edilmiş ve tam benim cildime yani yağlıya dönük karma ve normal ciltlere uygun. Provitamin B5 cildin nem seviyesini, elastikiyetini, hücre yenilenmesini arttıran ve kronik cilt bozukluklarında kullanılan bir etken madde. salisilik asit ise cildin yağ dengesini sağlayan, gözenek görünümünü ve siyah nokta oluşumunu engeller. Vitamin E ise güçlü bir antioksidandır ve aynı zamanda yine cildin yağ dengesini kurmaya yardımcı olur. 


Hafif soyucu etkisini görmek için uzun süreli kullanmak gereli tabi ki ama kısa süreli etkileri de bence hiç fena değil. Her ne kadar soyucu etkisi az olsa da güneş koruma kremini ihmal etmeyin.


Ben ürünü 3 şekilde denedim. Yani direkt elimle, konjac süngerler ve yüz yıkma cihazı ile. Elimle uyguladığımda sanki yüzüm daha yumuş oluyor gibi bir hissiyatım olsa da tabi diğer uygulamalarda da aynı yumuşak temiz cilt etkisini alıyorum. Her şekilde hafif dairesel hareketlerle masaj yaparak uyguluyorum. Cildi pırıl pırıl temizliyor ve hakikaten kesinlikle gerginlik yaratmıyor. Bu da cildin üzerindeki yağ tabakasını değil ölü deri ve günün pisliğini temizlediğine işarettir. 


Yapısı yoğun, az bir miktar yetiyor. Tüm makyajı bu jel ile ilk etapta yüzünüzü yıkayıp göz hariç temizleyebilirsiniz çünkü gözleri yakıyor doğal olarak. Bütün makyajınızı bununla tek hamlede çıkartırsınız lafı pek doğru olmaz ama direkt uyguladığımda ten makyajımın %80’inini başarı ile çıkarttı. Ama benim  makyaj temizleme rutinim bu şekilde olmadığı için ben yüzü ve göz makyajımı ayrı ayrı temizledikten sonra yüzümü OSL jel ile yıkamayı tercih ediyorum. 

OSL'nin hassas ve kuru ciltlere yönelik squale temizleme jeli ve tüm cilt tiplerine yönelik misel suyu da bulunuyor. Ben kendi cilt tipime uyan bu temizleme jelinden çok memnun kaldım. OSL hassas ve kuru ciltler için olan temizleme jelini Nilgün den ve kuru ve Gül den okumak için yazıları üzerine tıklayabilirsiniz. Benim bütün #cildinegöreseç yazılarımı okumak için de tıktık.
Sevgiler..




22 yorum:

  1. Markayı sevdim ben. İçerikleri de gayet güzel. Diğer ürünlerini denemek için sabırsızım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nily ben de beğendim seruma da başlarım ekim sonu gibi..

      Sil
  2. Şu an cildim karmaya dönük vaziyette, okuyunca ilgimi çekti. Markaya bakayım bir, tşkler yazı için (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @aslınındünyası o zaman bu jel tam sana göre diyebilirim :-)

      Sil
  3. Cildi yormadan, tahriş etmeden temizleyen guzek ürünler. Sevdim ben de ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @buralıolmayan evet hiç germedi cildimi .-))

      Sil
  4. Öncelikle sitesinde minik anket uygulamasını çok beğendim. Böylece ürünleri tanımayanlar bile doğru ürünlere yönelir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gülümseyüzüme evet ben de ilk gördüm ve çok hoşuma gitti :-))

      Sil
  5. Asit kullanmayı özellikle kışın çok seviyorum. Cildin o soluk görüntüsünü gideriyor. Bu markayı da çok merak ettim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @makeupbyfun evet ben de severim bunun da etkisini tonikle takviye ediyorum..

      Sil
  6. Oh very interesting product!

    YanıtlaSil
  7. Lekeleri ortadan kaldırmada etkili mi? Yaşla birlikte biraz biraz lekelenmeler var bende.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @adadenizi leke tedavisi çok uzun süren ve düzenli kullanım isteyen bir süreç uzun süreli güneş veya doğum lekelerine tek başına bu jel yeterli gelmez tabi. ama süreç içinde cildim biraz daha canlı ve güzel görünmesini sağlıyor tabi..

      Sil
  8. cildi zarar vermeden temizlemesi beni cezbetti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @lerzankara evet en ufak bir gerilme yaratmaması süper :-)

      Sil
  9. Anket yapmaları iyiymiş. Bu markayı da bilmiyordum ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @derya yeni bir Türk dermokozmetik markası umarım başarılı olurlar :-))

      Sil
  10. OSL ümit vaad eden bir marka ancak ürün seçimini yaparken dikkatli olmakta fayda var.Cilt tipine uygun ürün seçilip az miktarda ürünle temizlik yapmak gerektiğini düşünüyorum.Bolca kullanarak yaptığım temizlik sonrası asitlere alışık olmayan cildin ciddi anlamda kızarıp yandı.Temizleme başarısına gelince misel su ile önden makyajın kabası alınırsa iyi sonuç veriyor.Tek başına kullandıktan sonra gül suyu ile tonik yaparken pamuğa epeyce kalıntı geliyor;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @makyajkelebeği sen de baya denemişsin ürünü.. ben zaten direkt jel ile herhangi bir makyaj temizliği yapmıyorum jel ile yıkamak benim için son adım oluyor ürünü tek pompa alıyorum rahat rahat yetiyor.. :-))

      Sil