11 Nisan 2016

Philips Lumea Günlüğü..

İstemeyen tüyler bütün kadınların korkulu rüyası hatta kendimden söylemem gerekirse kabusu diyebilirim. Bu tüy alma işine lisedeyken ağda ile başlamıştım ama bir ağda seansında acıdan baygınlık geçirince yeter dedim ve ağda hayatıma son verdim. O günden sonra jilet ve daha sonra da lazer epilasyon ile bu tüylerden kurtulma işine devam ettim.
Philips Lumea
Uzun zamandır lazer yaptırmama rağmen hala tam olarak tamam kurtuldum bu tüylerden diyemiyorum. Ancak devam seanslarına gitmeye de bir o kadar üşeniyorum artık. Hem zamanım yok hem de her gidişimde ayrı seans parası verdiğim için uzun zamandır ihmal ediyordum. Bir süredir gördüğüm evde IPL lazer epilasyon cihazlarını ise yakın takipteydim. Bunlardan biri de Philips Lumea IPL Epilasyon Cihazı, geçtiğimiz hafta Tavsiye Kanalı vasıtası ile denememiz için benimle beraber 25 blogger arkadaşıma ulaştı. 8 hafta boyunca cihazı deneyip deneyimlerimizi bloglarımızda ve instagram hesaplarında paylaşıyor olacağız. Ben bugün cihazın bir ön incelemesini yapıp bir ilk izlenim yazısı yazmak istiyorum.

Philips Lumea

Cihaz kutusundan bir çanta, bir adaptör ve hassas bölge başlığı ile birlikte geliyor.  Gayet kolay kullanılabilecek, ergonomik ve kolay taşınabilecek bir cihaz bana göre. 

Philips Lumea

Cihazın iki başlığı var,  Birincisi bacak, kol gibi geniş yüzeyli alanlara uygulama yapmak için tasarlanmış büyük bir başlık. Diğeri ise koltuk altı, bikini ve genital bölge ve yüz için düşünülmüş. Aynı başlığın hem bikini bölgesi hem de yüz için kullanımı rahatsız edici olabilir diye düşünülürse, kutudan bir de başlıkları temizlemek için mendil çıkıyor. Evet bu başlıklar yıkanmıyor kesinlikle sadece bu mendille temizleniyor çünkü içinde filtre başlıkları da yer alıyor. 

Philips Lumea

Cihazın üzerinde 5 kademe düğmesi var, bu kademeleri yine cihazla birlikte gelen kullanma kılavuzundaki ten rengi ve tüy rengi tablosuna göre seçerek kullanıyoruz. Örneğin ben buğday tenliyim ve kıl köklerim de koyu renk, o nedenle ilk başlarken direk 3. seviyede kullanmaya başladım. 1 ve 2 bana çok hafif geldi. Bir sonraki kullanımda artık 4 hatta 5 ile devam etmeyi düşünüyorum.

Philips Lumea

Başlamadan önce kullanma kılavuzunu epey bir dikkatle okudum, bir kaç vlog seyrettim ve aleti de baya bir inceledim. İlk yapacağınız şey aleti kutudan çıkartır çıkartmaz şarja takmak olmalı ve en az 24 saat şarjda kalmalı ilk seferde.  Daha sonra aleti kullanmadan yaklaşık 1-2 saat önce tüylerinizi ya makasla kesmeli ya da jiletle almalısınız.  Ağda sakın yapmayın çünkü kıl köklerinin kalması gerekiyor. Daha sonra aleti tüyleri aldığınız bölgeye 90 derecelik açı ile yerleştiriyorsunuz. Doğru açıda olmazsa alet zaten çalışmıyor ve  atış yapmıyor. Cihazı  açtığınızda  bir vınlama sesi çıkartıyor ve bölgeye doğru şekilde tam olarak yerleştiğinde arkasında kullanıma hazır olduğunu belirten yeşil ışık yanıyor. Bu aşamada düğmesine basarak uygulamayı yapıyoruz. Dışarıdaki pro aletler kadar yoğun bir ışık çıkartmasa da yine de bir parlama ve tüy köklerini görmüşse hafif bir acı ve sıcaklık hissediyorsunuz. Verilen bilgilerde bu ışığın göze zararlı olmadığı belirtilmiş, yine de direk bu ışığa bakılmaması ve yüz için kullanırken atış esnasında gözlerin kapatılmasını daha uygun buldum ben ve o şekilde davrandım. 

Philips Lumea IPL Epilasyon cihazının muadillerine göre birkaç da artısı var bence, kablosuz kullanılması, kolayca taşınması, ekstra bir krem veya jel sürümü gerektirmemesi gibi, kullandıkça bu konularda daha çok ve detaylı bilgi vereceğim. Dün itibari ile ilk defa denediğim cihazı üst bacak ve dudak üstü ve çene bölgelerinde kullandım. 2 hafta sonra aynı işlemi tekrarlayacağım ve ilk etkileri hakkında yine bilgi veriyor olacağım. Philips Lumea deneyimlerini instagramda da #benimzamanim hashtagi ile takip edebilirsiniz. Cihaza dair sorularınız varsa yorum olarak bırakın cevaplamaya çalışacağım.
Sevgiler..

75 yorum:

  1. Bu cihazı gerçekten çok merak ediyorum eğer güzellik merkezlerinde yaptırdğımız lazerler kadar etkili ise almaya değer hem evin konforunda istediğin zamnan uygulama yapabilmek de ayrı bir güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @makyajtelaşı 25 kişi deneyecek her birimizin cildi ve tüy tipi ayrı ve baya bir tecrübe çıkacak ortaya ona göre karar verebilirsin bence :-)) ev konforunda yapmak hakikaten çok iyiymiş ama..

      Sil
  2. Ben de çok merak ediyordum. Dışarıda mı yaptırmalıyım evde mi diye karar veremediğimden hala incelemedeyim. Merakla takip edeceğim yazını :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gökçebağtır tamam canım hepimizin tecrübesine göre karar verebilirsin :-))

      Sil
  3. Ben de kullanıyorum gayet memnunum,ancak tüyleri kısalttıktan sonra bir sonraki ipl uygulamaya kadar herhangi bir epilasyon işlemi yapılırsa sonuç alınamıyor. Umarım siz de faydasını görürsünüz. Güzel günlerde kullanın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @leydiblog evet onu biliyorum normal dışarıda yapılan lazer uygulamasında da öyle tüylere dokunamıyorsun o arada.. teşekkürler..

      Sil
  4. Benim de en çok merak ettiğim ürünlerden bu aralar çok moda oldu ve benim gibi sorunlu kişilerde etkilerini merak ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sosyalannem mutlaka deneyenler arasında sana benzeyen biri vardır bence 2 sonra şekillenir kafanda iyice..

      Sil
  5. Süpersiiiin. Ben de almayı düşünüyordum ama kullanan biri olsa da sonucunu yorumlayabilsem diye düşünüyordum. İnşallah çok güzel sonuç alırsın hem sen mutlu olursun hem biz :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @moira benim haricimde 24 kişi daha deneyecek aynı anda hepimizin tecrübesine göre kararınızı verebilirsiniz :-)) umarım istediğimizi gibi sonuç alarak sizi bilgilendiririz...

      Sil
    2. İnşallah iyi sonuç alırsınız çok teşekkürler :))

      Sil
    3. @moira rica ederim sevgiler :-))

      Sil
  6. Ben igneli epilasyona gidiyorum acısını anlatamam çok fena:/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kozmetikperisi ahh sorma onu unuttum yazmayı bak ben de yaptırmıştım bir kere ve ölüyordum yani bir de iz kaldı ki çok fenaydı :-((((

      Sil
  7. sonucu merakla bekliyorum aklımda olan ve araştırdığım bir ürün.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gülşahönen 2 hafta sonra ilk sonuç yazısını yazacağım :-))

      Sil
  8. Çok iyi olmuş bu :), siz deneyin, biz de güvenilir ağızdan bi yorum alalım ve karar verelim :) yorumlarınızı heyecanla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @haticeşendoğan çok teşekkürler güveniniz için .-)) ilk sonuç yazısını 2 hafta sonra yazacağım..

      Sil
  9. Ablacım ben de başka bir markanın ürününü aldım ve kullanıyorum ama etkisi gerçekten başarılı. Umarım sen de memnun kalırsın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @balböceğiilekozmetik çok sevindim canım memnun kalmana gerçekten çoğunlukla herkesin memnun kaldığını da duyuyorum zaten umarım dediğin gibi ben de memnun kalırım canım :-))

      Sil
  10. Deneyimlerini merakla bekliyorum İrem'cim.Bende yarın ilk denememi yapacağım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @filizşahin :-)) hadi bakalım seninki nasıl olacak ..

      Sil
  11. yorumlarını merakla bekliyorum, merak ettiğim bir ürün..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ümrantuncer ilk sonucu iki hafta sonra yazacağım sanım sevgiler :-))

      Sil
  12. Bu yazı iyi oldu İrem'cim, daha el atamadım olaya... vlog izlemek de iyi fikirmiş! BU arada, dudak üstü demişsin ya, ben oraya hep ağda yaptırıyorum; uzadıktan sonra mı denemek lazım sence? Bir de acaba lekeye vs neden olur mu, o konuda bilgi bulamadım açıkçası... ne dersin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @başakçelik evet o kadar çok var ki vlog hatta uzman tv'den bile izledim ben.. yok canım ağda olmaz belirtmişler onu zaten normal epilasyonda da olmaz o jiletle al derler hep de dudak üstüme jilet atamayacağım için makasla kestim kısalttım ben :-D leke konusunda çok emin değilim ama direk güneşe çıkılmadıkça bir şey olmayacağını düşünüyorum tabi koruma faktörlü bir krem sürmeyi de ihmal etmemek lazım ...istersen o bölge için gelecek kışı bekle lekelenmeye müsait bir cildin varsa ama..

      Sil
  13. ben dün denedim bile komple bacaklar, kollar, koltuk altı vs. bakalım neler olucak :))) yalnız 1 bacak + yarım bacakta şarjı bitti tekrar şarj edip devam ettim. o kadar erken bitmesi normal mi anlayamadım :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @özlemulutaş evet sanırım şarjı biraz az gidiyormuş galiba kullanmadan önce komple bir şarj ettin değil mi??

      Sil
  14. Bkalım nasıl olacak sonucu merakla bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @saadetuslu ben de bekliyorum bakalım etkisi nasıl olacak diye .-))

      Sil
  15. Benim de bir zamanlar çok merak ettiğim cihazlardandı, arkadaşım aldıktan sonra alma diyince bende daha hiç bakmadım. Sonra epilasyona filan gidince çok gerek kalmadı ama yine görünce ilgim deli gibi arttı :))) deneyimlerini biran önce okumak istiyorum :) güle güle kullan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gözdeninbloggünlüğü ben de ilk bu tarz cihazlar çıkar çıkar çıkmaz incelemiştim ama herhalde o zaman için çok etkili cihazlar değillerdi vazgeçmiştim bakalım bunlar daha ileri teknolojiye sahipler daha iyi sonuç alacağız diye umuyorum :-)) teşekkürler..

      Sil
  16. Zaten tüyü az bir insanım bu aletle komple giderlerse çok mutlu olacağım.:)

    YanıtlaSil
  17. İlgiyle takip edeceğim İrem Hanım, umarım işe yarar...

    YanıtlaSil
  18. Sonuçlarınızı merak ediyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nilgünaydın iki hafta sonra ilk sonuçlar gelecek bakalım nasıl olacak..

      Sil
  19. tüy köklerim çok ince sanırım tüy kökleri daha koyu olanlar daha iyi sonuç alıyor yorumlarda hep böyle okudum sonuçları merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gülsendoğan evet canım ne kadar açık ten ve koyu köklü kıl olursa o kadar çabuk ve kesin sonuç alınıyor.. sen de alırsın ama daha uzun sürer..

      Sil
  20. sonucları heyecanla beklemekteyım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @betuldiyorki bakalım nasıl olacak ben de bekliyorum..:-)

      Sil
  21. Benim de en çok merak ettiğim ürünlerden. Bakalım ne zaman kısmet olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kendimutfağındaşef umarım kısa sürede alıp denersiniz diyeyim o zaman :-))

      Sil
  22. sonuçlarınızı merak ediyorum
    çünkü lazer yaptırıp başarılı olamamış kişilerden biriyim
    acaba mı ki diyorum başarılı olursa bende istiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @lerzankara aa sahi mi lazer niye başarısız oldu ki çok nadir oluyor bu kıl kökleri beyazsa ancak görmez lazer.. neyse tecrübelere göre karar verebilirsin bu durumda..

      Sil
  23. Gayet guzel detayli anlatmaya baslamissin bile. Harika
    Izlemeye devam;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @melistezcan çok teşekkürler canım :-))

      Sil
  24. Ev konforunda büyük rahatlık. Umarım sonuçlar güzel olur.
    birgulunlezzetleri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @birgülerdoğan evde olması o kadar hoşuma gitti ki gözümde büyüyordu seansa gitmek .. bakalım sonuçları da iyi olursa harika olacak..

      Sil
  25. Ben de bu ürünü çok merak ediyorum.Uygulama süresini nasıl,zaman alan bir işlem mi?Ayrıca diğer bütün yorumlarını da merakla bekliyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @beyzayıldırım hiç zaman almıyor dudak üstü ve çeneme 5 dakika bile sürmedi üst bacağıma ise toplamda 3-4 dakika sürdü şimdilik tek bacağa yapıyorum çünkü farkı göreyim diye..

      Sil
  26. Sonucunu bekliyorum güle güle kullanin

    YanıtlaSil
  27. Bende çok merak ettim. Yorumlarını takip ediyor olacağım ama yaz aylarında yüz için leke problemine sebep olabilir. Sonbahar-kış aylarında yapmak çok daha risksiz olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @güzellikeditörü zaten en geç mayıs sonunda bitirmiş olurum ilk uygulamayı ama uygulamadan sonra 2 gün güneşe çıkmamak ve güneş kremini ihmal etmemek gerek kesinlikle..

      Sil
  28. Sonucu merakla bekliyorum özellikle benim gibi vakit sıkıntısı çeken kişiler için mükemmel bir çözüm olabilecek gibi duruyor.

    Etkili olur ve sonuç alınırsa tadından yenmez :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @esmanur evet vakitsizlik büyük problem gerçekten o nedenle yarım kalmıştı benim de inşallah bununla tamamlarım diye düşünüyorum :-))

      Sil
  29. Yorumlarını merakla bekliyorum, çünkü benim de aklımdaydı merak ediyordum bu cihazı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sevda iki hafta sonra ilk yorum ve sonuç gelecek :-))

      Sil
  30. Merakla bekliyorum. Umarim agrisiz bir yöntemdir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @dsoygul evet kesinlikle ağrısızmış benim de en korktuğum şeydir yeni bir şey denemeden panik atak yaşarım genelde hiç bir acısı yok sadece minik bir batma o kadar..

      Sil
  31. Yanıtlar
    1. @ortadakarışıkblog 2 hafta sonra ilk sonuç yazısı gelecek..

      Sil
  32. Acaba kıl köklerini uyutuyormu öyle oluncaa bir süre sonra tekrar uyanıyormuş kökler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kelebeketkisi 2 aylık kendi tecrübeme göre karar vereceğim buna tabi daha sonrasında da değişiklik görürsem yazılara devam edeceğim bu konuda..

      Sil
  33. Sonuçlarını merakla bekliyor olacağım (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @aslınındünyası bitmek üzere zaten haftaya blogda olacak..

      Sil
  34. Deneyiminize ait yazınızı sabırsızlıkla bekliyorum . Güle güle kullanın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @neşelisüsevin teşekkürler sonuçlar artık haftaya blogda olacak..

      Sil
  35. Acaba genital bölgeye uygulanabiliyor mu kesin olarak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @adsız evet ben yavaş yavaş dikkatli bir şekilde uyguluyorum :-))

      Sil
    2. Herhangi bi uyari vs. Var mi kullanma kilavuzunda?

      Sil
  36. Merhaba,
    Benim kafama takilan soru da bikini bolgesi. Bi cihaz vajinal bolge kullanimina uygun mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @özge iki soruya da da cevap vereceğim tabi ki kullanma kılavuzu ve talimatları ve detaylı açıklamaları var hem içinde hem de web sitesinde .. vajinal bölgede kullanmayın deniyor ama ben çok dikkatli olarak kullandım zararını görmedim ama cildin hassasiyeti farklıdır deneyerek ufak ufak gitmek lazım..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...