25 Ocak 2016

Aliexpress'den Nasıl Alışveriş Yapılır???

Geçtiğimiz hafta aliexpress'den aşağıdaki resimdeki fırçaları alınca instagramdan çok fazla soru geldi, fırçaları nereden ve nasıl aldınız, hangi satıcıdan aldınız, ne kadar zamanda geldi ve en önemlisi aliexpress'den nasıl alışveriş yapabiliriz diye. Bu yazı ile bütün bu soruları yanıtlamak istiyorum. 
aliexpress'den nasıl alışveriş yapılır
Öncelikle aliexpress'in bir de Türkçe versiyonu var,  Tamamen bire bir olmasa da herkesin anlayacağı şekilde istediğiniz her şeyi Türkçe yazıp bulup inceleyebilirsiniz. Örneğin makyaj fırçası alacaksanız, arama kutusuna "makyaj fırçası" yazarak istemediğiniz kadar seçenek arasından karar verebilirsiniz. Burada en önemli faktör hangi satıcıdan alacağınıza karar vermek. Karar verirken 2 önemli konu var, birincisi satıcının geri bildirim puanı mutlaka %95 ve üzeri olmalı, Türkçe versiyonunda satıcı hakkında yorumları da okuyabilirsiniz rahatça. Örneğin gönderilen ürün tarif edildiği gibi mi veya satıcı herhangi bir problemde sizinle iyi iletişim kurdu mu gibi konularda yorumları okuyarak karar verebilirsiniz. İkinci konu ise Türkiye'ye gönderimin ücretsiz olması yani "free shipping" diye yazması. Bu iki konu tamam oldu mu artık alacağımız ürünü seçmeye kalıyor iş.

Aliexpress'den Nasıl Alışveriş Yapılır

Sitede her şey var, burası Çin kaynaklı bir ebay ve bütün ürünler olmasa da %99'u sahte, onu bilin ve ona göre alışveriş yapın. Bazı ürünler var ki gerçeği kadar başarılı ama bazıları da ben çakmayım diye bağıran cinsinden. Örneğin telefon kapları, tırnak süsleri, aksesuarlar, çıkartmalar gerçekten çok düzgün ve iyi fiyatlarlarla alınabilirler. Bu kategoriye makyaj fırçalarını da katmak mümkün ancak iyi bakmanız ve satıcılar arasında kıyas yapmanız lazım. Birden fazla ürün alacaksanız ve hepsini ayrı satıcıdan alırsanız paketler beraber değil ayrı ayrı geliyor, çünkü hepsi farklı. Genelde ürünün altında Türkiye'ye kaç günde gelir diye yazar. Tabi bu süre tahmini, bu süreden çok önce de gelebilir. Ve tabi yurt dışı alışverişlerin hepsi risktir, bunu unutmayın. Benim şimdiye kadar hiç bir siparişimde sorun olmadı ama bu olmayacak demek değildir.

Aliexpress'den Nasıl Alışveriş Yapılır

Örneğin böyle bir fırça seti almak istediniz.  Bu setin satıcısı 557 satışta %100 olumlu puan almış ve Türkiye'ye kargo ücreti olmadan gönderim yapıyor. Bu demektir ki ürünler büyük olasılık resimde gördüğünüz gibi gelecektir ve bir sorun olduğu zaman para iadesi de alabilirsiniz. Zaten sipariş sizin elinize geçmeden ve onaylanmadan aliexpress satıcıya parayı ödemiyor. Yaklaşık 40 gün sonra size mail atıyorlar gönderi elinize geçti mi geçtiyse onaylayın diye, eğer geçtiyse onay veriyorsunuz ve para satıcının hesabına o zaman geçiyor. Geçmediyse o zaman siparişlerim kısmında "open dispute" diye bir bölüm var, oradan ürünün gelmediğini beyan edip geri ödeme isteyebiliyorsunuz.
Her şey sorunsuzca giderse zaten ürün en fazla 1.5 ay içerisinde gelmiş oluyor. Benim bütün siparişlerim 20 gün -1 ay içerisinde elimdeydi.
Bir de kredi kartı meselesi var, ben normal kredi kartımla 3D secure kısmına yönlendirme yaparak yani telefonuma gelen onay kodunu girerek alışveriş yapıyorum. Site ne yazık ki paypal hesabı kabul etmiyor. Onun yerine eğer çok tereddütteyseniz sanal kart oluşturabilirsiniz. Sanal kart size o anda ödeyeceğiniz miktar kadar limit veriyor ve son derece güvenli, yine söylüyorum benim şimdiye kadar kredi kartı ile alışverişlerimde bir sıkıntı olmadı ama bu olmayacak ya da bana olmadı size olmayacak demek değil. Yine de güvenilirliği oldukça yüksek bir site olduğunu söyleyebilirim. 
Sitede fiyatlar Amerikan Doları cinsinden, ona göre fiyatları TL.'ye çevirip de karar verin ne alacağınıza, kredi kartınız alışverişinizi o günkü kurdan türk lirasına çevirip extrenize yansıtıyor. Sitede taksit seçeneği yok.

Şimdi bir de alışverişlerimi hangi satıcılardan yaptım onu vereyim. Yukarıdaki resimdeki üstteki iki fırçayı aldım, ikisi de Mac fırçaların muadilleri ve epey oldu alalı hala kullanıyorum hiç bir şey olmadı. Diğer renkli fırça setini buradan, büyük pofidik beyaz fırçayı ise buradan aldım. Fırçaların detaylı incelemesini yapacağım ancak elinizde her işinizi görebilecek fırçalarınız varsa bunları   almanızı öneririm. Makyaja yeni başlayanlar veya sadece bunlarla makyaj yapabilirim diye düşünenler için değil bunlar, zevkine alınabilecek ürünler. Yani ucuz diye kullanılabilirliğini düşünmeden almayın. Ama Mac muadilillerini kesinlikle öneririm, hatta ben bir set daha getirteceğim. Mesela bir de şöyle bir set getirteceğim ki bunlar neredeyse bire bir aynılar. İşte böyle, umarım bütün soruları cevaplamışımdır, yine de aklınıza takılan bir şey varsa mutlaka sorun, yorum bırakın elimden geldiği kadar cevaplarım.
Sevgiler..


74 yorum:

  1. Ali express de çok hoş şeyler görüyorum ama alışveriş konusunda terddütler yaşıyorum.Bi ara deneyecem sanırım.Paylaşım için teşekkürler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gamzeesraersöz evet çoğu kişi tereddüt ediyor ilk seferinde sonra alışıyorsun ama...rica ederim :-))

      Sil
  2. valla renklilere bayıldım çok tatılar güle güle kullanın :)

    YanıtlaSil
  3. Aliexpress i sıklıkla kullanıyorum, anlattıklarının hepsine de katılıyorum. Satının puanı, freeshipping ve yorumlar okunduktan sonra rahatlıkla alışveriş yapılabilir. Bu mavi set görsel olarak çok hoşuma gitti, detaylı incelemeni bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ilkeataş elimden geldiğinde püf noktalarını anlatmaya çalıştım :-)) haftaya incelerim fırçaları bu hafta resim çekemedim :-(

      Sil
  4. çok güzel bir anlatım olmuş teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @haticeşendoğan rica ederim beğenmenize sevindim :-))

      Sil
  5. Ben söylediklerinin hepsine katılıyorum sigma çakmaları olan seti almıştım elime geçeli bi hafta oldu çokta memnunum. Göz fırçalarıda yolda:) telefon kaplarından aldım hatta geçen yaz bikini bile almıştım çok kalite beklememek lazım ama farklı tasarımlar bulabiliyosun çok memnun kalmıştım herkes nerden aldın diye sormuştu bikinilerimi. Onun dışında takıda alıyorum ben onlarında bazıları çok iyi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @merveleylak gerçekten herkeste olmayan pek çok şey bulunabiliyor sitede ben de oğluma bileklik getirtmiştim baya uygun fiyata geçen yaz. :-)) umarım gelecek fırçalardan da memnun kalırsın.. güle güle kullan şimdiden..

      Sil
  6. Türkçe sitesi gerçekten çok güzel ben de geçenlerde eldiven alışverişi yaptım ordan :) Fiyatlarına göre çok iyi ürünler geldi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @bakımvealışverişblogu evet yorumlara göre alınırsa tam da beklediğiniz ürün geliyor gerçekten güle güle kullanın .-))

      Sil
  7. Çok güzel bir yazı olmuş. Benim de maalesef Sigma Black Friday alışverişim ulaşmadı. Umudumu kestim, belki şu göz fırçalarından ve F80 muadillerinden bakabilirim. Ben de Aliexpress'te hiç sorun yaşamadım. Ulaşmayan siparişim olmadı. Güle güle kullan. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @lensmakyajblog aa üzüldüm evet sanırım gelmez artık ama dediğin gibi neredeyse bire bir aynıları var aliexpress'de.. ben de real techniques bold metal serisini alacağım :-)) teşekkürler..

      Sil
  8. bende şimdiye kadar çocuk ayakkabısı falan aldım ve hiç pişman olmadım satıcı iyi seçmek gerekiyor ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gülşahönen evet kesinlikle yorumları okuyup fikir edinmek lazım satıcı hakkında...

      Sil
  9. Ürün elimize ulaştıktan sonra mı onaylıyoruz? Ben hep direk onayladım bu zamana kadar :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @şirinkanatlar aaa kesinlikle onaylama ürün gelmeden olur mu hiç o zaman direk para satıcının hesabına geçiyor. zaten aliexpress ürünün tahmini geliş süresi bitince mail yolluyor sana ürün geldi mi onayla geldiyse diye...

      Sil
  10. harika bir yazı olmuş. dolar hareketlenince yurt dışı alışverişlerde karlılık azaldı malesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @elitstil evet karımız baya düştü ama yine de çok uygun fiyatlara buluyorum ben bazı şeyleri muadil olarak..

      Sil
  11. Güzel bir rehber olmuş, elinize sağlık :) Ben de bir kaç kere alışveriş yaptım oradan, memnun kaldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @şahikacivelek evet beklentiyi yüksek tutmayınca çok memnun kalıyorum ben de..

      Sil
  12. Yanıtlar
    1. @lezzettramvayı renklisi güzel herşeyin..:-))

      Sil
  13. Ben de alışveriş yapıyorum buradan. Herşeey o kadar uygun geliyor ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sevdicann dolar bu kadar pahalı olmasaydı daha da uygun olacaktı her şey :-((

      Sil
  14. Fırçaların çok cici :)
    Bana zahmetli geliyor ya o kadar süre beklemek ://

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @senadursun ben söylüyor ve bir süre unutuyorum sonra sürpriz geliyor çok hoş oluyor :-))

      Sil
  15. Fırçaların bu kadar sorulmuş olması çok doğal.. Çünkü harikalar..:) Açıklayıcı bilgilere yer vermeniz iyi olmuş. Güle güle kullanın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @renklipastasepeti çok teşekkürler yazıyı beğenmenize çok sevindim :-))

      Sil
  16. İnanılmaz güzel ve bilgilendirici bir yazı olmuş. Önemli detaylar atlanmamış, harikasın. Gün içinde paylaşayım bu yazıyı bana da çok soruluyor.
    Şu an kullandığım fırçalarımı ben de Aliexpres aracılığı ile almıştım. Hatta bir çok telefon kabı nail art seti filan da aldım. Kardeşim daha çok alışveriş yapıyor. Sitede yok yok. Herşey var.
    Tekrar teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @hüzünsarısı rica ederim canım beğenmene çok mutlu oldum ben de sık alışveriş yapıyorum buradan artık gerçekten uygun ve değişik ürünler bulmak mümkün sitede :-))

      Sil
  17. Çok güzel bir yazı olmuş, ellerinize sağlık... :-)

    YanıtlaSil
  18. İlk defa kullanacaklar için çok faydalı bir yazı (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @aslınındünyası inşallah işe yaramıştır çok alışveriş yapmak isteyip de yapamayan var çünkü :-)

      Sil
  19. Aliexpress çok severek alışveriş yaptığım bir site haline geldi. Hele aldığım fırçaların hepsi birbirinden iyi çıkınca iyice gaza geliyorum:) Takıları da fena değil . Arada yanıltanlar çıksa da o kadar ucuz ki dert etmiyorum. Tek sorun 3 haftaya yakın beklemek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nilgün evet ben de öyle aldığım çakma fırçalar neredeyse bire bir aynı yani :-)) Çin pazarını tebrik etmek lazım :-)) şimdi yeni tırnak süsleri sipariş ettim onları bekliyorum..

      Sil
  20. Hep yapanlara özeniyorum ama korkuyorum ya gelmezse param giderse diye zaten panik atak hastasıyım o endişeye kalbim dayanmazdı galiba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kelebeketkisi kesinlikle boşuna endişeleniyorsunuz bence ürün zaten büyük olasılık geliyor gelmese de aliexpress paranızı iade ediyor.. yine de çok pahalı bir şey almayın tabi böyle 10 dolar altındaki ürünlerde sorun olmaz..

      Sil
  21. Bu; fırçalarına aşık olduğumdan beri beklediğim bir yazıydı. Az önce de siparişimi verdim. Ben de yana yakıla fötr şapka arıyorum. Bu konuda deneyimi olan var da okursa valla mesaj beklerim. Teşekkür ederim bu güzel post için, güzel günlerde kullan canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @luna ay hadi inşallah çarçabuk gelsin :-)) sitede fötr şapka da olduğuna eminim kesin vardır ama nasıl gelir paketlenerek bilemedim tabi.. :-((

      Sil
  22. Fırçalarınız çok şirin.Aliexpressden ben de alışveriş yapıyorum.Doğru satıcıyı bulmak çok önemli.Güzel bir bilgilendirme yazısı olmuş.Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sosyalmedyakafecom hatta bence ürünü almadan bile konuşulabilir satıcı ile çok iyi davranıyorlar :-)) teşekkür ederim..

      Sil
  23. Çok açıklayıcı bir yazı olmuş. Bende birkaç kez alışveriş yaptım ama çok uzun sürede geldi :( Biraz da sabırsız olduğumdan hemen gelsin istiyorum, o yüzden çok farklı bir şey görmediğim sürece satın almıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @güzellikeditörü evet biraz beklemeyi göze almak lazım benim bir siparişim 1.5 ayda gelmişti unutmuştum resmen sürpriz oldu :-)))

      Sil
  24. Bilgilendirme için teşekkürler çok faydalı bir yazı olmuş özellikle benim için. Bende çok sık alışveriş yapıyorum ama şuursuzca artık daha dikkatli olucam (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @asimetrikblog :-)) iyi alışverişler canım o zaman satıcılara dikkat etmek önemli..

      Sil
  25. Bir kaç yıl önce her gün aliexpress'i karıştırır ve kullanırdım. Çok memnun kaldığım zamanlar da oldu. Ürünlerimin elime ulaşamadığı ve paramın yandığı zamanda. Tabi bunun sebebi satıcı! Dikkat etmek lazım. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @baharelkovan para yanmaz iade olur siz onay vermezseniz o bakımdan güvenli bir site...

      Sil
  26. ben de cesaret edemeyenlerdenim. bir de aldığımız bazı şeyleri seri halinde almak gerekiyor. mesela bir çocuk t-shirt alacaksınız başka bedenlerini de almak zorundasınız. tabi piyasadan çok ucuz. zaten her şey çin malı artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @annegüncesi aa hiç duymadım bu seri halinde alış sizin baktığınız satıcılar öyle bir şart koşmuş olabilirler ben oğluma tshirt aldım tek tek alınabiliyor..

      Sil
  27. Güzel ve faydalı bir paylaşım olmuş çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @hamaratablam rica ederim beğenmenize sevindim..

      Sil
  28. Güzel net bir yazı olmuş. Bende alışveriş yapıyorum. Paketleme çok korunaklı. 1,5ay civarında ürünler elime geçiyor. Yanlız çoğu paketlerin imza ile teslim edilmemesini yadırgıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @birgülerdoğan benim limdiye kadar tek bir paketim imza olmadan teslim edildi o da minnacık bir şeydi aşağıya posta kutusuna atıp gitmiş PTT elemanının hatası :((paketleme falan gayet iyi dediğin gibi..

      Sil
  29. ben hiç internetten alışveriş yapmaya cesaret edemiyorum :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kozmetikpsikolojisi bir alıştın mı gerisi geliyor türk siteleri ile başla bence hiç yapmadıysan alışveriş.. her şey daha uygun fiyatlı ve çeşitli ...

      Sil
  30. Ben 2 ay oldu aliexpressten sparis verelim ve hala gelmedi kargoya takipte edemiyorum 😯

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @unknown asıl bir paketti posta kutularını kontrol edin bazen postacı atıp gidiyor. ayrıca onay vermediyseniz satıcı ile temas kurun zaten gelmezse aliexpress paranızı iade eder.. ama onay vermeyin daha sakın geldi ürün diye..

      Sil
  31. Ben 2 ay oldu aliexpressten sparis verelim ve hala gelmedi kargoya takipte edemiyorum 😯

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @handeersöz nasıl bir paketti posta kutularını kontrol edin bazen postacı atıp gidiyor. ayrıca onay vermediyseniz satıcı ile temas kurun zaten gelmezse aliexpress paranızı iade eder.. ama onay vermeyin daha sakın geldi ürün diye..

      Sil
  32. o minnoşlar çok güzel görünüyor <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @siriyaşam alalım sana da hemen bu aralar kıvranıyorum yine sipariş vereceğim :-)))

      Sil
  33. ben bir şeyler sipariş vericemde gümrükte takılacak olan benim paralara olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @havantopu sanırım işin püf noktası paketin normal boyutlarda ve ücretin de düşük olması öyle oldu mu çok takılma ihtimali olmuyor..

      Sil
  34. Henüz bende bir şeyler almaya nail olamadım.
    En çok kedi tasma ve yataklarına falan bakıyorum.
    Ama gel gör ki bir tülü satın alıp almamakta cesaret edemedim.
    Yazını okuyunca yine bir cesaret geldi.
    Ben siteye tekrar bir gireyim bakalım:)
    Ama girip girip yine çıkmasam bari.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @shemellon böyle paketi çok büyük olmayacak fiyatı da ortalama şeyler alırsan hiç sorunsuz gelir %99 ihtimalle mesela kedi tasması kesinlikle gelir ama yatak cüsse olarak büyük şüphe çekebilir onu da çağırıp açtırırlar birşey olmadığını görünce de büyük olasılık vergi almadan verirler ..yine de önce tasmalarla dene bence..

      Sil
    2. Evet haklısın, öyle bir deneme yapabilirim:) Teşekkür ederim.

      Sil
    3. @shemellon :-))) rica ederim..

      Sil
  35. Ahh bunu öğrenmem hiç iyi olmadı.Çünkü yeterince diğer sitelerden alışveriş yapıyorum .Şaka bir yana güzel bir paylaşım.Teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @oratadakarışık ama aliexpress çok eğlenceli :-)) rica ederim :-))

      Sil
  36. fırça setin harika, bende yorumlara göre alıyorum, gerçekten güzel ürünler geliyor, fiyatına göre :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @merveninevinden evet beklenti çok yüksek tutulmazsa gayet iyi ürünler bence de..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...