29 Mayıs 2014

Hayat Kozmetik Lansmanı..

Günaydın. Bu yazıyı aslında daha öncesi için planlamıştım ama ülkemizde yaşanan acı olaylar nedeni ile gecikmeli yayınlayabiliyorum.  1 ay kadar önce, sevgili Yasemin'in daveti ile Hayat Kozmetik!in Mecidiyeköy'deki ofisinde gerçekleşen tanıtıma katıldık. Aslında bu bizim alıştığımız ürün tanıtımları gibi de olmadı, daha çok bizleri bilgilendirme amacı taşıyordu. Çünkü aslında Hayat Kozmetik'in son tüketici dediğimiz, ürünü parekende  alan kişilerle yani bizlerle bir ilgisi yok. Onlar daha çok lazer epilasyon, radyo frekans cihazları gibi Güzellik Salonlarında kullanılan cihazları satıyorlar ve aynı zamanda tabi eğitimini de veriyorlar. Bu toplantıda Şevval Özçelik  hanım da bizimleydi, kendisi güzellik uzmanı ama bu işin mutfağında yetişmiş ve hala da mutfağında olan, öğrenciler yetiştiren bir hanım. 
İlk konumuz benim de daha önce yaptırdığım kalıcı makyaj uygulaması üzerine oldu, kalıcı makyaj aslında çok basit bir uygulama gibi gözükse de çok önemli detayları var. Öncelikle bu işi yapan kişinin ehil olması yani ehil ellerde eğitilmiş olması ve tabi ki yapılan aletlerin hijyenik olması. Ben yaptırdığımda hijyenik sandığım aletlerin aslında hijyenik olmadığını da bu sayede öğrenmiş oldum.

Üstte gördüğünüz büyük alet hayat Kozmetik tarafından Güzellik Salonlarına satılan kalıcı makyaj uygulamasının yapıldığı Meicha markalı ürün, alttaki ise Çin malı çakma Melka. Bu gibi cildimize yaptırdığımız ve kanamaya sebep olacak işlemlerde en önemli önceliğimiz hijjen olmalı. Bu aletin kaleminin ucu tamamen kişiye özel olarak değişiyor, yani başkasına kullanılan alet sterilize edilip sonradan size de kullanılmıyor. Zaten o Kuaförlerde gördüğümüz mavi ışıklı sterilizasyon kabinlerinin de çok güvenilir olmadığını söyledi Şevval Hanım, çünkü mavi ışık sadece gördüğü/görebildiği yüzeyi sterilize edermiş. Yani makası açık olarak koymazsanız makasın iç kısmını görmeyeceği için sterilize edemeyecek ve o şekliye başkasına işlem yapılacak demek oluyor bu. En iyisi benim de yaptığım gibi, eğer maniküre gidecekseniz kendi makas ve pensinizi edinmek ve onları kullanmaktır. 




Konuştuğumuz bir diğer konu da lazer epilasyon hakkında oldu. Benim de en iyisi olarak bildiğim alexanderite lazerlerin güvenilir olmadığı, bende pek işe yaramayan IPL lazerin ise doğru şekilde uygulandığında daha etkili ve güvenilir olduğunu öğrendik. Ayrıca yeni çıkan Diode lazerin ise bu iki yönteme göre daha etkili ve güvenli olduğu söylendi. Ancak diode lazer için söylenilen ince, sarı renkli veya beyaz köklü tüyleri de görüyor garantisinin de yine bazı güzellik salonları tarafından müşteri çekmek için uydurulduğunu da öğrendik. Şu anda bu ince ve kökü beyaz tüyleri gören tek şey iğneli epilasyon, onun da yine iz kalmaması için çok iyi eğitimli kişiler tarafından yapılması lazım tabi.




Lazer konusu da bitince diğer cilt bakımı, radyo frekans, bölgesel incelme gibi konularda da bilgi sahibi olduk. Örneğin Türkiye'ye Hayat Kozmetik tarafından yeni getirilen ve şu anda Türkiye çapında sadece 3 güzellik merkezinde olan CRF TOO radyofrekans cihazı hakkında ayrıntılı bilgi aldık. Cihazın bazı uygulamalarından örnekler gördük ki bu örnekleri gerçekten başarılı bulduğumu belirteyim. Cihaz şu anda ellerinde olmadığı için deneyemedik ama yeni cihaz gelir gelmez böyle bir uygulama yaptırıp, ayrıntılı bilgi vereceğiz sizlere. 

Son olarak da Şevval hanımın özel ricası, Hayat Kozmetik aynı zamanda bir eğitim merkezi, Şevval Özçelik Güzellik uzmanı yetiştirme kursu olarak Güzellik Salonlarında uygulama yapan kişileri burada en iyi şekilde yetiştirmeye çalışıyorlar. Bu nedenle öğrencilere uygulama yapabilecekleri, özellikle kalıcı makyaj için model lazım. Tabi kendinizi öğrencilerin eline bırakacağınızı asla düşünmeyin. Her aşamada Şevval Hanım ve diğer tecrübeli öğretmenleri başınızda bulunuyor ve her şey onların onayından geçmeden uygulamaya kesinlikle konmuyor. Tek yapmanız gereken Hayat kozmetik'e bir telefon açmanız ve model olmak istediğinizi belirtmeniz, bunun için de sadece 20 TL. iğne parası vereceksiniz o kadar, ben en kısa zamanda gitmeyi düşünüyorum.
Sevgiler..

2 yorum:

  1. saol canım benim herşey için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @yaseminkılınç.. rica ederim canım gayet güzel bir etkinlik oldu keşke sen de olsaydın..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...