8 Temmuz 2020

Cilt Bakımı Rutinim..

Bu gün #birürünüçyorum yazısının konusu cilt bakım rutinlerimiz olacak. Şimdi uzun ve bol ürünlü bir yazı hatta 3 yazı okumaya hazırlanın çünkü hepimizin rutininde bol bol ve değişik ürünler var ve hepsinden kısa kısa bahsediyor olacağız. Bakalım benim gündüz gece ve haftalık bakım rutinimde neler varmış. 


Öncelikle ne kadar düzgün ve düzenli bakım o kadar güzel bir cilt diyeyim. O bakımdan rutinimi mümkün olduğunca aksatmadan yapmaya çalışıyorum. Tabi zaman zaman değişiklikler oluyor, yeni bir ürünü denemeye alıyorum ama temel olarak iyi bir gündüz nemlendirici krem ve güneş kremi, gece serumu ve anti-aging krem, bir gece bakım maskesi ve ihtiyaca yönelik maskelere ihtiyacımız var. 


Biraz fazla ürün var gibi görünse de iyi bir bakım için cildi temizlemek, beslemek için ben hepsinin lazım olduğunu tecrübe ile gördüm. 


Gündüz rutinimde nemlendirici tonik olarak Lierac serum toniği tampon hareketlerle uyguladıktan sonra Kiehls daily reviving concentrate yağı kullanıyorum. Bu yağ herhalde markanın en sevdiğim ürünüdür. Cildime çok güzel nem veriyor. Onun üzerine bu dönem Darphin intral SPF 50 çevresel koruyucu kremini kullanıyorum. Bu krem hem güneşten koruyor hem  nem veriyor hem de makyaja hazırlıyor.  


Gece için öncelikle makyaj yapsanız da yapmasanız da cildinizi iyi bir temizleyici ile mutlaka temizlemeniz lazım. Bu jel olabilir, köpük olabilir veya benim şu anda kullandığım gibi kil ağırlıklı köpük olabilir. Yaz aylarında cildimin sebum üretimini dengede tutmak ve aşırı parlamasını önlemek için bu tarz bir temizleyici tercih ediyorum. Peşinden mutlaka bir temizleyici veya nemlendirici tonik uyguluyorum. Bu ara seçtiğim tonik  The Ordinary'nin glicolic asit içeren temizleyici toniği,gerçekten çok memnunum. Cildimi hem arındırıyor hem de rengini açıyor. Gece serumu olarak yine Ordinary salicylic asit içeren serumu ve Sephora'nın C+E vittamini içeren serumunu dönüşümlü kullanıyorum. Özellikle ordinary serumun cildimin arınması tonunun eşitlenmesinde büyük etkisi olduğunu görüyorum. Bu serumların üzerine son dönemde gece kremi olarak Justin beauty snail repair krem kullanmaya başladım. Cildime iyi gelen ve aşırı sıcakta kusmayan bir krem. Gündüz ve gece ayrı göz kremleri kullanıyorum.  Sephora göz kremini gündüz Institute Estederm göz kremini ise gece kullanıyorum. Nem vermesi açısından Estederm krem favorim. Sephora göz kremini ise çok beğenmedim. 


Cilt bakımında cildiniz kuru veya karma hatta benim gibi yağlıya dönük karma olsa bile serum yağlardan mutlaka faydalanmalısınız. Cildimin yağlanmasını arttırır diye düşünmeyin, tam aksine cilt tipine uygun bir besleyici yağ cildinize güzel nem vererek yağ üretimini de dengeliyor. 
Ben ayrıca cildime özellikle gece veya vaktim varsa gündüz de şu rollerlar ile biraz masaj yapıyorum ki hem kan dolaşımı artsın hem de serum daha iyi emilsin. 


İyi bir bakım asla maskesiz olmaz. 2-3 günlük periyodlarda bir göz altı maskesi ve yeni favorim Foreo Ufo mini maskeleri mutlaka kullanıyorum. Göz altı maskelerinin yazısını buradan, Foreo Ufo mini maske deneyimi yazımı ise buradan okuyabilirsiniz. 


Foreo Ufo mini maskeler çok çeşitli, ben düzenli olarak rutinimde gündüz ve gece maskelerini kullanıyorum.  Bu arada marka duymasın ama size Foreo UFO Mini akıllı maske cihazı ile ilgili minik bir tüyo vereceğim şimdi. Cihazınızı maskesiz olarak sadece bir anti-aging yağ veya sıkılaştırıcı jel ile tek başına kullanmanız da mümkün. Ben "Foreo for you" uygulamasından  anti aging özellikli ve kolajen üretimini destekleyen  kırmızı LED ışık özelliğini seçerek 2 gecede bir mutlaka bu şekilde uygulama yapıyorum. 
Cihazın T-sonic, termo terapi ve LED ışık teknolojileri birbirinden bağımsız çalıştığı ve uygulama üzerinden de seçilebildiği için haftalık bakımda hani kağıt maskeyi uyguluyorsam nemlendirici, aydınlık verici, anti aging gibi ona uygun özelliğin seçerek cihazla birlikte maskenin etkisini arttırıyorum. Daha önceki yazımda bahsettiğim gibi bu mini  cihaz tam bir profesyonel bakım ve spa keyfi sunuyor gerçekten. 


Dudak bakımında son zamanların hatta son bir yılın favorisi benim için Lanolips oldu. Daha önce de dudak balmları kullanmıştım ama hiç biri bu kadar iyi gelmemişti. Benim dudaklarım aşırı kuruduğu için dudağımı resmen sıvayarak yatıyordum. Bu balmdan az bir miktar yeterli oluyor, sabah dudaklarım en azından kurumadan uyanıyorum. 
Lanolips dudak balmlarını bu kadar sevince cilt bakımı rutinime diğer ürünlerini de dahil etmek istedim. Yüz maskesi ve nemlendirici kremini de bu sonbahardan itibaren kullanmaya başlayacağım. 


Foreo Ufo mini güzel ama cilt bakımı rutinimde haftalık-aylık kil maskeleri ve kağıt maskeler de olmazsa olmaz bence. Kil maskelerinde Sephora ve Glamglow, peel off yani soyulabilen maskelerde  Glamglow kullanıyorum. Kağıt maskeler tamamen tercihe bağlı, çok çeşitli maske var elimde, şimdi indirimden Sephora maskeleri aldığım için bir süre bunları kullanırım ama Kore markalarının kağıt maskelerini de özellikle tavsiye edeceğim gayet başarılı hepsi çünkü. 


Bu arada cilde dışarıdan iyi bakmak kadar içeriden beslemek de  çok önemli. O nedenle bir süredir bir kolajen takviyesi de alıyorum. Kolajen kullanımının yararları hakkındaki yazımı buradan okuyabilirsiniz. Benim en memnun kaldığım marka Voonka ve toz halinde olduğu için daha etkili, sırf bu ürün hakkında detaylı bir yazı da gelecek. 
Bunu kullanmaya başladığımdan beri cildim gözle görülür şekilde düzelmeye başladı, göz altlarım daha az mor ve daha az çizgi var. Ayrıca bozulan tırnaklarım da sertleşip düzeldi. Ama saçlarıma henüz bir etki göremedim bakalım umarım ona da etkisini gösterir. 

Benim günlük, haftalık ve periyodik cilt bakımı rutinlerim bu şekilde, markalar değişse bile kullandığım ürün nitelik olarak değişmiyor. Çünkü deneme yanılma yolu ile cildime neyin iyi geldiğini buldum ve o şekilde kullanarak devam ediyorum. Siz de kendinize temel ürünlerden bir rutin oluşturabilirsiniz. Nilgün'ün cilt bakımı rutini için buraya, Gül'ün rutini için buraya tıklayabilirsiniz.
Benim bütün #birürünüçyorum yazılarım için ...
Sevgiler..


7 yorum:

  1. ah dudak bakımlarını atlamışım ben :))) Lanolipsler mükemmel!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nily21 dudak kremsiz asla olmaz :-)) benim de favorim kendileri...

      Sil
  2. Sephora'nın kil maskelerini seviyorum ben de .Cokdu güzel temizliyor. Sephora serumu da alacağım bir ara ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @buralıolmayan sephoranın başka bir kil maskesini denedim ben daha alamadım ama o daha iyi olacak sanırım :)


      Sil
  3. heey baksanaa bir ara benim için bir yazı yazsanaaa. kozmetik alışverişi için yanii. sordum ya sana ayda ne kadar harcıyosun diyee. bak şimdii, yalnız yaşıyom, kira veriyom, kazandığımın yarısı kiraya gidiyo, rahat yerde oturmak için yani, fulyada, gerisi de gıda, giyim, gezmek filan iştee. yani ayda 500 lira verebilsem bakıma büyük başarı benim için :) kaliteli pahalı ürünleri ucuza nasıl alırız diye veya kozmetiği nasıl ucuza getiririz diye bi yazı yazsanaa. o yüzden de sordum yani ayda ne harcıyon bakıma diyee, hediyeler promosyonları saymıyom, senin çevren geniş tabi, cebinden harcadığını nasıl ucuza getirebilip de çeşitli ve pahalı ürünleri nasıl alabiliyon diye yazsana bi yazı, bana fatdalı olcaaak :) benim çevremdeki çok insana da faydalı olcak ayrıcaaa :)

    YanıtlaSil
  4. Gece bakımını hep ihmal ediyorum artık başlamalıyım sanırım ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @derya aa hiç ihmal etme geceyi özellikle:-))

      Sil