27 Mayıs 2016

Su Natural Organik Sabun ve Şampuan..

Geçtiğimiz haftalarda Su Natural Alaçatı'dan güzel bir paket almıştım. Paketi aldığımda ürünleri kullanmaya başlamadan önce şöyle bir araştırdım ve ürünlerinin Alaçatı'da soğuk sıkım organik zeytin yağı kullanılarak üretildiğini öğrendim. Ayrıca zeytin yağında bulunan antioksidanlar sabunun formülüne de eklenmiş, böyle olunca özellikle şampuanı bir an önce denemek istedim ve 1 ay kadar süre ile de kullanıyorum.
Su Natural Organik Sabun ve Şampuan
Öncelikle ürünlerin paketlemeleri harika, ambalajlar kullanışlı ve zarif. Siteyi incelediğimde diğer ürünlerin de basit ama zarif, kullanışlı ambalajlara sahip olduğunu görüyorum. 

Su Natural Organik Sabun ve Şampuan

Sabunlarının içinde ise zeytin yağı ve lavanta yağı birleşenleri var. Birinin anti-oksidan yapısı ile diğerinin sakinleştirici, nemlendirici özelliklerini birleştirilerek hazırlanmış.  İçinde olmayanlar ve olanlar net bir şekilde sıralanmış. Ayrıca marka hayvanlar üzerinde de test yapmıyor tabi ki.

Su Natural Organik Sabun ve Şampuan

Organik zeytinyağı ve Lavanta içeren sabun tamamen el yapımı, içinde hayvansal katkı maddesi de yok. İlk denediğimde cildime biraz sert geldi ama şimdi daha iyi anlaşıyoruz. Her gün değil ama duşta arada hem cildime hem de yüzüme kullanıyorum.  Aslında bu tarz doğal sabunlar hele de zeytin yağı içeriyorsa saça da kullanılabilir ama sertleştirir diye pek cesaret edemedim.

Su Natural Organik Sabun ve Şampuan

Şampuan  yine doğal zeytin yağı ve lavanta yağı içeriyor. Elde ve tamamen doğal içerikler ile üretilmiş. Bendeki versiyonu tabi ki benim yağlı saçlarıma göre. 

Su Natural Organik Sabun ve Şampuan

İçinde olmayanlar yine açıkça belirtilmiş. 


Su Natural Organik Sabun ve Şampuan

Benim yaptığım gibi her gün saç yıkıyorsanız saçınıza uygun bir şampuan, ayrıca boyalı saçlar için de kullanılabiliyor. İlk kullandığımda banyoya yayılan tatlı bir lavanta kokusu dikkatimi çekti ama koku kalıcı değil, saçımı durular durulamaz geçiyor. Ürünün pompalı olması miktar olarak ayarlamayı kolaylaştırıyor. İlk yıkama için 3, ikinci yıkama için 2 pompa ürün kullanıyorum genelde. İlk yıkamada genelde çok temiz hissetmedim saçımı. Bir organik şampuan için oldukça güzel köpürüyor. Yine ilk kullanımda bu köpüğün yumuşaklığı ve nemliliği dikkatimi çekti hemen.  Köpük her ne kadar nemliyse, saçımı da nemli bırakıyor olsa ve dokunduğumda saçım elime yumuşak geliyor olsa  da ya duşta ya da sonrasına bir yumuşatıcı kullanmadan saçlarım oldukça zor açıldı. O nedenle mutlaka bir maske ya da krem kullanıyorum.

Denediğim kadarı ile şampuan organik de olsa benim ince telli saçıma çok iyi gelmedi. Saçımı çok  aşırı yumuşattı ve çok sönük gösterdi. Tabi içinde soğuk sıkım zeytin yağı olması ve zeytin yağı da saçı beslerken aynı zamanda yumuşattığı için bu etkiyi görmem normaldir diye düşündüm. Bu bakımdan daha kalın telli, daha yoğun saçları olanlar için uygun olacaktır diye düşünüyorum ben. 
Sevgiler..

45 yorum:

  1. organik olması çok güzel, çünkü içinde bilmediğimiz çok fazla kimyasalı vücudumuzda ve başımızda kullanıyoruz. Organik şampuan için bende sunatural'e girdim bakalım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @koraygürpınar umarım size göre şampuan da vardır..

      Sil
  2. ürünlerinde soğuk sıkım zeytinyağı kullanmaları dikkatimi çekti :)

    YanıtlaSil
  3. organik olması ve soğuk sıkım zeytinyağ kullanmaları güzelmiş gerçekten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @eminekanak evet soğuk sıkım zeytin yağı kullanılması özellikle hoşuma gitti benim..

      Sil
  4. güle güle kullanın. ben de seviyorum bu sabunları

    YanıtlaSil
  5. güle güle kullanın hemde organik çok hoş :)

    YanıtlaSil
  6. Sabunun kokusu en sevdiğim oldu, şampuanın kokusu lavantayla birleştiği için bir tık daha az hoşuma gitti benim.Ayrıca şampuan dolgunluk versede yıkama sırasında sertleşme sorunu yaşadım,keçe gibi oluyor saçlarım hemen krem vs sürmem gerekiyor.Sonrası iyi ama.Biraz daha kullanıp netleştiricem fikirlerimi bakalım.Güzel günlerde kullan dilerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @benimtutkum yorumlarını bekliyorum o zaman :-))

      Sil
  7. Denemek lazım. Yıllardır kullandığımız şampuanlar yüzünden helak oldu saçlarımız. Ben son 1 yıldır bebe şampuanı kullanmaya başladım. İyi gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @saadetuslu ara sıra ben de kullanırım bebe şampuanı..

      Sil
  8. güle güle kullanın , fiyatı nedir acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @merolinasarrert teşekkürler 24 tl galiba :-))

      Sil
  9. Organik ürünleri severim. Fakat farklı bir şampuan kullanırken saç derim reaksiyon gösterir ve kepek oluşursa diye korkuyorum. İyi günlerde kullanın :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nilüferakdemir benim de bazen oluşur da geçiyor sonra..

      Sil
  10. Ayni ürünü baska bir blogta okudum, o da kendisine iyi gelmedigini yazmis ama firma yazisini kaldirmasini isteyen email atmis. Umarim siz ayni sorunu yasamazsiniz, sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @deneyenbayan evet gördüm hem yazıyı hem de maili bence çok gereksiz ve talihsiz bir müdahale olmuş hiç gerek yok yazıda da kötü bir şey yoktu ..bana öyle bir şey demediler zaten...

      Sil
  11. Organik ürünleri seviyorum ama sabunun yapısı kullanabileceğim gibi değil banyoda kocaman bir sabun sepetim var içi bu tarz sabunlarla dolu :) şampuan içeriği güzelmiş ama kalın telli saçlarda da sönük duruyor içindeki yağ ağırlaştırıyor galiba .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @svgibolat kalın ve kabaran saçlara iyi gelir diye düşündüm yumuşatacağı için..

      Sil
  12. Benim kupkuru olan saçlarıma iyi gelebilir sanırım.

    YanıtlaSil
  13. güle güle kullanın, doğal ürünler özellikle sabunlar saçları kurutuyor genelde, şampuan sert bırakmamış anladığım kadarıyla ama saç kremi istemesi de doğal. ince telli saçlara zeytinyağlı ürünler pek iyi gelmeyebiliyor. ben merak ediyorum böyle organik ürünleri ama saç uçlarım zaten kuru iyice kurutursa diye acesaret edemiyorum =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @duygunevrimsu yıkarken bir sertleştiriyor ama sonrasında kurutmaz sanırım zeytinyağından ötürü..

      Sil
  14. Yanıtlar
    1. @zencefiltasarımevi kuru kabaran saçlarınız varsa iyi gelir

      Sil
  15. Organik olması gerçekten harika... Zaten sabunlara bayılıyorum :)) Mutlulukla kullanın İrem Hanım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kırmızırujlublog teşekkürler canım organik ürünler her şekilde daha iyi bence de :)

      Sil
  16. Ürünleri çok merak ettim fakat lavanta kokusu beni biraz düşündürdü. Lavanta kokusunu sevmiyorum, beni tıkıyormuş gibi geliyor bu koku. Ama hemen dağılıyorsa ben de bir şans vermek isterim :) Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @burçakgülsüm o kadar yoğun bir koku yok yıkarken duyuluyor sonra kalmıyor bile :)

      Sil
  17. organik ürünler olması çok güzel. özellikle şampuanlarda çok ciddi kimyasal maddelere maruz kalıyoruz. ben eski markalarımı bıraktığımdan beri saç dökülmem bile azaldı. kimbilir ne zararlar verdim saçlarıma
    güzel günlerde kullanın
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sevda gerçekten saçlarımızı çok yıpratıyoruz biraz doğal ürünlerle toparlamak lazım:) teşekkür ederim:)

      Sil
  18. Ben saf zeytinyağlı sabun aldım dediğiniz gibi keçeleştiriyor açamıyorum zaten çok inatçı bir yapısı var:) eşim kullanıyor artık ama kullanan çok arkadaşım var bir zaman geçmesi gerekiyor diyorlar sonrasın da saçlar kremli yıkanmış gibi ipekleşiyormuş gerçekten de saçları öyle ama ben o evreye hala cesaret edemiyorum:))
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @örgüçantam evet onu ben de duymuştum ama denemeye cesaret edemedim

      Sil
  19. İrem'cim, ben de bu şampuanın kuru saçlar için olan versiyonunu kullandım. Dediğin gibi nem vermesi güzel; fakat aynı şekilde benim ince telli saçlarımı da daha sönük gösterdi ne yazık ki... Kuru ciltler için olan sabunu ise çocuklarda kullanıyorum. Rüzgar'ın cilti çok atopik ve biraz sert bir temizleyici kullansak anında dermatite çeviriyor. Bu sabunun Rüzgar üzerinde hiçbir olumsuz etkisi olmadı. Bu yüzden de çok memnun kaldım. Sevgiler canım!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @başakçelik içindeki zeytinyağı saçımızı ağırlaştırıyor tabi sabunun Rüzgara iyi gelmesine çok sevindim ben de oğluma kullandırayım madem cildi çok kuru onun da belki iyi gelir

      Sil
  20. ismi ne güzelmiş onun öyle <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @siriyaşam :-)) evet ben de çok beğendim..

      Sil
  21. Zeytinyağlı her şeye bayılıyorum güle güle kullanın:))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...