12 Nisan 2016

Kuru Erikli Bulgur Pilavını siz de pişirebilirsiniz…

Duru Bulgur’un hazırladığı bulgurlu yemek tarifleri ile yapacağınız birbirinden lezzetli yemekler, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Bulgur pilavını kuru erikle pişirmeyi denediniz mi ?

Türkiye’nin lider gıda firmalarından Duru Bulgur, her ay hazırladığı bulgurlu yemek tarifleriyle lezzet şöleni yaşatıyor. Siz de Duru Bulgur ürünleri ile yapacağınız birbirinden lezzetli yemekler ile sofralarınızı zenginleştirebilirsiniz. Bu ay ki Duru Bulgurlu tarifimiz; Kuru Erikli Etli Bulgur Pilavı..

Duru Bulgur




Duru Başbaşı Bulgurundan hazırlanan Etli Bulgur Pilavının tarifi şöyle:

İÇİNDEKİLER

Hazırlama süresi 15 dakika/Pişirme süresi 15 dakika
Malzemeler (4 Kişilik)
1 su Bardağı (160 gram) Duru Başbaşı Bulgur  
1 yemek kaşığı (7 gram) Zeytinyağı
4 adet (20 gram) Kuru Erik (Küp küp doğranmış)
6 adet (30 gram) Arpacık Soğan
100 gram Yağsız Kuru Kuşbaşı et (Yarı haşlanmış kuzu eti)
¼ adet (13 gram) Kırmızı Kapya Biber (Küp küp doğranmış)
1 tatlı kaşığı (10 gram) Tereyağı
1 çay kaşığı (2,5 gram) Tuz
2 su bardağı (360 gram)  Kaynar Su

HAZIRLANIŞI
Yayvan bir tencereye zeytinyağı ve tereyağını koyun. Eriyince arpacık soğanları ilave edin. Kısık ateşte 1-2 dakika çevirin. Üzerine küp küp doğranan kırmızı kapya biberleri ilave edin. Yarı haşlanmış etleri ekleyerek 2 dakika kavurun. Küp küp doğranan kuru erikleri ilave edin. Ardından Duru Başbaşı Bulgur, tuz ve kaynar suyu bekletmeden ekleyin. İsteğe göre karabiber ilave edilebilir. Kısık ateşte 15 dakika bulgurlar göz göz olana kadar pişmeye bırakın. Bulgur pilavınızı 20 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.



DURU BULGUR HAKKINDA
Duru Bulgur, 1935’te Karaman’da kurulan Türkiye’nin lider gıda firmalarındandır. Kurulduğu yıldan bugüne tüketicileri için en kaliteli ve doğal bulgurları üretmeyi ve tüketicilerine ulaştırmayı kendisine görev edinmiştir. Modern tesislerinde, sadece su ve buğday kullanarak,  taş değirmende öğütme metoduyla doğal renginde ve kokusunda sağlıklı, doğal ve lezzetli bulgurlar üretir.


3 üretim merkezi ile günlük üretim kapasitesi 250 ton olan Duru Bulgur; başta Avrupa birliği ülkeleri olmak üzere Çin, Japonya, Amerika, Kanada, Avusturalya, Mısır, Nijerya gibi 51 ülkeye kendi markasıyla ihracat yapmaktadır. 


*Basın Bültenidir.

14 yorum:

  1. Duru Başbaşı bulgurunu deneme fırsatı buldum gerçekten çok lezzetli ,tarif harika :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @çizelpezuk evet onu ben de sevdim ama oğluma ağır geldi mesela ...

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. @açelyadamdelen evet değil mi benim de canım istedi..:-))

      Sil
  3. Okumayacağım işte :))) Duru Bulgur'un bir keresinde mantarlı bulgur pilavını deneyip deli olmuştum, sonra hiçbir yerde bulamadım!! Nerede satılıyor bir öğrenebilsek :) Sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @başakçelik sanki ben büyük carrefour da görmüş olabilirm bir de şimdi aklıma geldi carrefour gurme veya makro markette de olabilir mi acaba..

      Sil
  4. Şimdi bu bana yapılır mı ama ben diyetteyim :) valla harika görünüyor ellerine sağlık :)ben pilavda iri bulguru çok seviyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @esmanur diyette bulgur da yenebiliyor ama :-))

      Sil
  5. Biz de evimizde duru bulgur kullanıyoruz cidden çok güzel ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kızsalşeyler kesinlikle çok daha sağlıklı hem de :-))

      Sil
  6. Erikli hiç denemedim.Hatta yemedim.En kısa zamanda deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ortadakarışıkblog değişik olabilir ben de deneyeceğim ...

      Sil
  7. Bu tarifi denemek lazım ne kadar güzel görünüyor:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kelebeketkisi evet kuru erik alır almaz deneyeceğim..

      Sil